Blogdan tanıtım yazısı almak daha faydalı

Tanıtım yazısı ihtiyacı olanlar, genelde haber sitelerine daha fazla ilgi gösteriyor. Birçok kategoride içeriklerin yer aldığı haber sitesi tanıtım yazıları için etkili mecra olarak öne çıksa da blogların gücü ikinci plana itilmemeli.

Bloglara verilecek tanıtım yazısı ile daha çok verim alınabilir. Çünkü blogların bir hedef kitlesi vardır. Blogun içeriği ile ilgilenen kitle blogda yer alan ve profesyonelce hazırlanmış olan tanıtım yazısını da okuyacak ve linkini tıklayacaktır. Blog okuyucusu tanıtıma konu olan sitenin de değerli olduğunu düşünür.

Bu yüzden tanıtım yazısı yayınlatacaksınız mutlaka blogları önemsemelisiniz. Tanıtım yazısının bir blog yazısı tadında yazılması ve reklamdan uzak ifadeler içermesi etkisini daha da artıracak.

Webmaster forumlarındaki birçok kişi blogları önemsemiyor. Hele blogspot.com, wordpress.com, tumblr.com gibi ücretsiz uzantılara sahip olan bloglar hiç önemsenmiyor. Oysa ücretsiz platformlarda yayın hayatına devam eden ve içeriği çok sağlam olan blog sayfaları var. 

Ben tanıtım yazısı çalışması yapsam haber sitelerinden ziyade blog sitelerine yönelirim. Bloglardaki hedef kitle aracılığı ile tanıtım yazısının ilgi görmesi daha yüksek. Sık güncellenen haber sitelerinde yazı arada kaynıyor. Sadece link sitede yer alsın yeter mantığı ile yayınlatılan tanıtım yazıları SEO adına bir şey ifade etmiyor.

Profesyonel bir şekilde hazırlanmış, bilgi veren yazıların doğal ve organik SEO açısından faydası çok büyük. Buna rağmen hala tanıtım yazısı yazımını önemsemeyen çok kişi var. Ceplerinden fazla para çıkmasın diye saçma sapan ifadeler ile yazılan yazıları sitelerde yayınlatmaktan vazgeçmiyorlar.

Tanıtım yazısı, 200-300 kelime yazı içinde 2-3 kelimeye link vermek demek değil. Tanıtım yazısı bir haber gibi, bir blog yazısı gibi olmalı. Profesyonel olmalı. Kaç web site sahibi bunu önemsiyor? 

Mutlaka profesyonel bakış açısı gerek. Verim almak önemsenmeli. Yazının kaliteli, okunabilir ve paylaşılabilir olması gerek.

Bloglarda tanıtım yazısı yayınlatmak için nitelikli mecralar arıyorsanız medyaistasyonu@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. Blog içeriğine uygun bir şekilde yazılarınızı optimize ederek dha fazla verim almanıza katkıda bulunabilirim.






Blogdan tanıtım yazısı almak daha faydalı Blogdan tanıtım yazısı almak daha faydalı Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Ağustos 18, 2015 Rating: 5

2 yorum:

  1. Dediğinize çok ama çok katılıyorum. Açıkçası haber sitesinde tanıtım yazısı yayınlamanın mantığını da çözmüş değilim. Hangi konuda tanıtım yazısı aalcaksanız o konu ile ilgili içerik üreten bir blogdan tanıtım yazısı almak en mantıklısı. Ama gel gör ki hala bunun farkında olmayanlar var.
    Ayrıca ücretsiz blogspot veya wordpress bloglarında gerçekten çok kaliteli makaleler yazan arkadaşlarımız var. Örnek olarak ücretsiz wordpress ile oluşturduğum blogumda aylık 120.000 ziyaretçiye kadar ulaştım. Azımsanmayacak bir miktar.
    Blogların hakettiği değeri umarım verirler. Yine fayda dolu bir yazı. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Bloglardan tanıtım yazısı almak hedef kitleye ulaşmak açısından daha faydalı. Kaliteli içerik üreten birçok blog yazarı var. Önemli olan blogun ücretli ya da ücretsiz olması değil. İçeriğinin kaliteli olması.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.