Blogda ürün satışı nasıl yapılır?

Son yıllarda en çok öne çıkan alanlardan biri olan e-ticaret, her geçen gün büyümeyi sürdürüyor. İrili ufaklı birçok alışveriş sitesinin yer aldığı sektördeki potansiyel, girişimcilerin iştahını kabartıyor.

İnternetten ürün satmak için aslında bir e-ticaret sitesi sahibi olmanız gerekmiyor. Ürün satışı yapabileceğiniz birçok platform var.


Bu yazımda internet üzerinden para kazanmak isteyenler için blog üzerinden ürün satışı yapmak konusuna değinmek istiyorum. Blogda ürün satarak para kazanmak mümkün.

Blogda ürün satışı nasıl yapılır?

Blogda ürün satışı yapmak için bazı noktalara dikkat etmek faydalı olacak.

Hangi ürünleri satacağınıza karar verin

Öncelikle blogunuzda satmayı düşündüğünüz ürünleri araştırmalısınız. Blogda satmak için en uygun ürünler blogunuzun içeriği ile, hedef kitlesiyle alakalı olabilecek türden ürünler. Örneğin teknoloji konulu özgün, faydalı içerikler üretiyor ve belli bir hedef kitleye erişiyorsanız teknoloji ürünlerinin, aksesuarlarının satışını yapabilirsiniz. Moda, kozmetik konulu bir blogunuz varsa parfüm, takı, tişört vb. ürünleri satabilirsiniz. Birçok bayan blog yazarı blogundan ürün satışı yapıyor.

Satacağınızı ürünler için tedarikçi bulun

Blogunuzda satmayı düşündüğünüz ürünleri tedarik edebilecek kişi ya da firma bulmak önemli. Bu noktada sorun yaşamamak gerek. Hızlı ve güvenli tedarikçiler ile çalışmaya dikkat edin. Kolay bir şekilde tedarik edemeyeceğiniz ürünler ile ilgili satış konusu açmayın.

Nadir bulunan, ilgi çekebilecek ürünlere yoğunlaşın

Piyasada çok kolay bulunan, internetten ürün satanların en çok yöneldiği alanlardan kaçının. Bunun yerine  fazla bulunmayan ama kullanıcıların aradığı ürünleri satmaya özen gösterin. Bu da sizi rakiplerinizden bir adım öne taşıyacak. Koleksiyon ürünleri, antika ürünler, yurtdışından getirilen ürünler vb. gibi.

Ürün fiyatlarını belirleyin

Satacağınız ürünleri mümkün olduğunca düşük fiyattan satışa sunun. Diğer satıcılara oranla birkaç lira düşüğe vermeniz sürümden kazanmanızı sağlayacak. Sadık müşteri elde etmek için bu şart.

Ödeme kabul seçeneklerinizi belirleyin

Sattığınız ürünlerin ödemesini hangi yöntemler ile alacaksınız? EFT, PayPal, Mobil ödeme, Sanal Pos, Kredi kartı? Bunları netleştirin.

Ürün teslimat yöntemlerini belirleyin

Ürünü kargo ile mi göndereceksiniz? Yoksa yakın lokasyonlara elden teslimat mı yapacaksınız? Kargo ücretini kim ödeyecek? Kapıda ödeme olacak mı?

Ürün ile ilgili yazın

Blogunuzda ürün satmak için en can alıcı nokta bu. Satacağınız ürünü içerik ile pazarlamanız büyük önem taşıyor. Bu noktada mümkün olduğunca geniş bir perspektif gerek. Ürün hakkında klasik tanıtım yazıları yazmaktan kaçının.

Ürünün faydaları üzerine değinin, kullanıcının bu ürünü neden sizden satın alması gerektiği üzerine yoğunlaşın. Ürünü kendiniz de kullanının ve deneyimlerinizi hedef kitleyle paylaşın. Olumlu ya da olumsuz yönlerini, kullanımda sıkça karşılaşılan problemleri de belirtin. Ne kadar şeffaf olursanız satış yapmanız o kadar kolay olacaktır.

Ürün inceleme videosu çekin

Ürün inceleme videoları, tüketicilerin en çok ilgi gösterdiği içeriklerin başında geliyor. Görsel içerik yazılı içeriğe göre daha etkili. Hele konu bir ürünse... Kullanıcılar için samimi, reklamdan uzak ve tüm kullanıcı deneyimlerinizi aktaracağınız bir ürün inceleme videosu hazırlayın. Çok fazla uzun olmamasına dikkat edin.

Blogunuzda banner oluşturun

Sattığınız ürünler ile ilgili banner'lar hazırlayarak blogunuzda kolay görünebilecek alanlara yerleştirin.

Ürünü başka platformlarda da satışa çıkarın

Sattığınız ürünü GittiGidiyor, SanalPazar, Sahibinden gibi platformlarda da satışa çıkarın. Buralardaki satış sayfası linklerini de blogunuzda görünür kılın.

Sosyal medyayı kullanın

Ürün satmak, müşterileri artırmak için sosyal medya bulunmaz nimet. Kendi hesaplarınızda paylaşın. Ürün satışı ile alakalı ilan sayfalarında paylaşın. Ürünün hedef kitlesinin ziyaret ettiği sayfalarda paylaşın. Düşük bütçeler ile reklam yapın. Bu noktada Facebook etkili. Verim alınabilir. Instagram'ı mutlaka kullanın. Instagram'da ürün satmak son yıllarda popüler. Birçok Instagram hesabı butik mantığı ile hareket ediyor. WhatsApp ile sipariş alıyorlar, kapıda ödeme sunuyorlar. Görsellerin filtrelenmiş şekilde sunulması satın alma isteği uyandırıyor.

Ürün sattıktan sonra müşteri deneyimini ölçümleyin

Sizden ürün satın alanların yorumlarını, kullanıcı deneyimlerini analiz edin. Mutlu müşteriler, en iyi reklam. Bu yüzden önemseyin. Sizden yaptığı alışverişten memnun olmayan müşterileri kazanmak için problemleri, hoşnutsuzlukları ortadan kaldırın.

Hediyeler gönderin

Sizden birkaç sefer ürün satın alan kullanıcılar varsa onları şaşırtmak için hediye ürünler gönderin. Bu onları hem mutlu edecek hem de size olan güveni daha da artıracak. Promosyon ürünler, küçük hediyelikler mutlaka elinizin altında olsun. Kozmetik ürünleri satışı yapıyorsunuz diyelim. Sizdenp-parfüm alan bir kullanıcıya hediye olarak bileklik, kolye ya da küpe gönderin.

Ürünleri şık kutularda gönderin

Ürünleri direkt kargo poşetine koyup göndermeyin. Profesyonel düşünün. Şık hediye kutularından birkaç adet edinin. Ürünlerinizi hediye kutularında gönderin. İçine memnuniyetinizi belirten ufak notlar koyun. Satacağınız ürünlerin ebatına göre kutu seçin. Toptan kutu satışı yapan yerler var. Uyguna gelecek.















Blogda ürün satışı nasıl yapılır? Blogda ürün satışı nasıl yapılır? Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Ağustos 19, 2015 Rating: 5

4 yorum:

  1. Blog üzerinden satış yapmak bir sıkıntı yapabilir. Sonuçta ticaret ve ticaret siciline kayıt yaptırmıyorsunuz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlan siteleri üzerinden satış yapan bireysel kullanıcıların da herhangi bir ticaret kaydı yok.

      Sil
    2. Onlar "sürekli" kâr amacı gütmüyor. Sürekli kâr amacı güderek satış yapsalar onların da kayıt yaptırması gerekir. Tabi yanlış hatırlıyor da olabilirim ama anlattığım gibi olması lazım :))

      Sil
  2. satış için ücretsiz blog tasarımını nerede bulabilirim acaba ? ilginiz için şimdiden teşekkürler. bu arada blogunuz çok faydalı bilgiler içeriyor, bu güzel paylaşımlar için ayriyeten teşekkür.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.