Alan adı yatırımcıları bu sektörlere yönelmeli

Alan adı yatırımcılığı son zamanlarda yine yükselişe geçen konulardan biri. Binlerce liraya satılan  alan adları birçok yeni girişimcinin iştahını kabartıyor.

20 TL'ye alınan bir alan adının kısa ya da uzun vadede ciddi paralara el değiştirmesi olağan bir durum. Domain alım satımı benim de son zamanlarda ilgimi çeken konuların başında geliyor.

Ara ara projelendirilebilecek domainler araştırıyorum, boştaki sektörel domainlere bakıyorum. Amacım uzun vadede değerlenebilecek birkaç alan adı almak.

Türkiye'de son yıllarda projelik ve sektörel domainlerin ciddi fiyatlara el değiştirdiğini gözlemliyorum. Turizm, emlak, kiralama vb. sektörlerdeki kaliteli domainler yüksek fiyatlara alıcı bulabiliyor.

Domain yatırımcılarının ilk tercihleri .com uzantılı alan adları. Son yıllarda birçok farklı uzantı çıksa da insanlar .com alan adını daha samimi buluyor. Büyük projelerin birçoğu da .com ve nadiren de olsa .net uzantılı. Diğer uzantılar ile açılan ve çok başarılı olmuş girişimler yok denecek kadar az.

Domain yatırımcılığına adım atacaksanız sektörleri yakından takip etmenizi öneriyorum. Hareketli sektörlere yönelik alan adlarını porföyünüzde tutmanız er ya da geç kazanç sağlayacaktır.

Gözlemlerime göre şu sektörlerde faaliyet gösteren ya da gösterecek olanların kaliteli alan adı arayışı artacak.

Estetik

Estetik sektörü son yıllarda en çok öne çıkan sektör. Eskiden sadece kadınlara yönelik bir alan olarak bilinse de bu algı son yıllarda hızla kırıldı. Estetik sektörü artık erkekler için de önemli. Türkiye'nin son yıllarda sağlık turizminde önemli atılımlar yaptığını biliyoruz.

Özellikle Ortadoğu'dan çok sayıda kişi Türkiye'ye saç estetiği, saç ekimi konularında hizmet almak için geliyor. Estetik sektörünün çok kazançlı bir alan olduğunun Google Adwords reklamlarından anlamak mümkün. Estetik merkezlerine ait reklamlar sürekli var. Ayrıca TBM oranları da oldukça iyi. Elinizde bu sektörü ilgilendiren domainler varsa er ya da geç bir şeyler kazanabilirsiniz.

Estetik merkezi sayısı da hızla arttı. Daha da artacağını düşünüyorum. Bu alanda hizmet veren estetik merkezleri var, estetik cerrahları var. Aynı zamanda hastanelerin bünyesinde de estetik birimleri var. Lazer epilasyon sektörünü de düşünmek lazım.

Turizm

Turizm sektörü, Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri. Her yıl milyonlarca insan ülkemize geliyor. Ayrıca yerli turist hareketleri de yükselişte. Bu alana yönelik domain yatırımlarının kazanç sağlayacağı bir gerçek. Tatil, turlar, uçak bileti, otobüs bileti, araç kiralama vb. temalı alan adları ciddi anlamda önemli.

E-ticaret

E-ticaret, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de en hızlı büyüme kaydeden sektör. Dünya çapında trilyonlarca dolar büyüklüğe ulaşan sektörün Türkiye'de de mevcut ekonomi içindeki payı artmaya başladı. Son yıllarda peş peşe açılan e-ticaret siteleri bunun göstergesi. E-ticaret ile ilgili jenerik ve marka olabilecek alan adlarına yatırım da kazançlı olabilir.

Emlak - kiralama - satış

Son yıllarda öne çıkan alanlardan biri de emlak sektörü ve satış ile kiralama hizmetleri. Konut projelerinin hızla artması ile birlikte online emlak sitelerinin sayısında da ciddi artışlar oldu. Satılık, kiralık ilanları, emlak haberleri gibi farklı alanlarda çok site açıldı. Bu alan daha da hareketlenecek. Kiralama içinde en çok büyüyen alanlardan biri de oto kiralama sektörü oldu. Araç kiralama, filo araç kiralama sektörlerine talebin fazla olması ile birlikte bu sektördeki firmaların arasındaki rekabet de arttı. Bu alandaki jenerik alan adları ve marka olabilecek domainler iş yapacak.

Diğer hareketli alanlar

Yukarıdaki kategorilerin dışında haber, oyun,  yemek, moda, spor, hobi gibi alanlarda da nitelikli domain ihtiyacı olabiliyor. Bu alanlarda da kaliteli ve geleceği olan alan adlarına yatırım yapılabilir.

















Alan adı yatırımcıları bu sektörlere yönelmeli Alan adı yatırımcıları bu sektörlere yönelmeli Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Haziran 29, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.