Konusarakogren.com ile İngilizce Kelime Ezberleme Teknikleri

İngilizcede ezberlemek istediğiniz kelimeyi bir şeye benzetmek onu unutmamak için en güzel yoldur. Buna kısaca çağrışım yöntemi deniyor, benzetme, hatırlanmasını kolaylaştırıyor ve unutmanızın önüne geçiyor. İnsan beyni gibi süper bir makine gördüğü şeyleri asla unutmama gibi bir yeteneğe sahip.

Demek istediğimiz şu, ezberini yapacağınız kelimeler için farklı resimler oluşturun kafanızda ve kelime ile resmi eşleştirin, kelimeyi hatırlamak için o resmi aklınıza getirmek yetecektir. İngilizce kelime ezberleme teknikleri  konusunda yapacaklarınız bu kadarla da sınırlı değil elbette, devamlı tekrar yapmak ve bir güzel pekişmesini sağlamak lazımdır. Bu tekrarların hangi aralıklarla yapılması gerektiği de araştırılmış ve uzmanların açıklamaları ile belirlenmiş, internet sayfalarında detayları ile bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yazarak öğrenen ve bu öğrendiklerini unutmayan kişiler de vardır ama sayıları oldukça azdır, hafızası güçlü olanlar bu uygulamayı kullanmaktadır. Ancak dikkat dağınıklığı çeken ve bir türlü istediği verimi alamayanlar için önereceğimiz en güzel metot yukarıda anlatmaya çalıştığımız çağrışım metodudur. İngilizce öğrenme  şarttır, gelişen dünyaya ayak uydurabilmek ve parlak bir geleceğe sahip olmak arzusu içindeki herkes bunu kabul etmek zorundadır. Çağdaş, medeni ülke insanlarında ne farkımız var, biz neden onlar gibi yabancı dil konusunda kendimizi geliştirmeyelim? Uluslar arası dil statüsünde olan İngilizce aynı zamanda öğrenilmesi en kolay olan diller arasındadır. Kelimeleri ezberleyerek ve cümle yapılarını öğrenerek kısa zamanda bu dili rahatlıkla konuşabilecek seviyeye gelebilirsiniz.

Yenilene eğitim sistemleri sayesinde eskisi gibi dil bilgisi ve gramer ağırlık değil yabancı dili öğrenmek, Pratik konuşmaya çok önem veriliyor ve öğrenciler öğretmenleri ve arkadaşları ile durmadan İngilizce konuşup İngilizce tartışmalara girerek İngilizceyi durup düşünmeden akıcı bir şekilde konuşmaya başlıyorlar.
Konusarakogren.com ile İngilizce Kelime Ezberleme Teknikleri Konusarakogren.com ile İngilizce Kelime Ezberleme Teknikleri Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Mayıs 08, 2015 Rating: 5

2 yorum:

  1. Paylaşımınız için teşekkür ederim. İngilizce konuşmak için kelime bilmek gibi birçok yeteneğe sahip olmak gerekiyor sanırım. Kısa zamanda ingilizceyi öğrenebileceğimiz faydalı yazılardan biri olmuş yazınız.
    Saygılar

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, Yazınız çok güzel teşekkür ederim. Ben TOEFL sınavına hazılanıyorum ve yazınız faydalı oldu. Başarılar.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.