Son yıllarda yükselişe geçen ve para kazandırabilecek alanlar

Ne sitesi açsam tutar? Hangi siteler çok kazandırıyor? Hangi alanda site açmalıyım? gibi sorular internetten para kazanmak isteyenlerin en çok sorduğu soruların başında geliyor.

İnternetten para kazanmayı düşünüyorsanız sadece bir web sitesi açarak para kazanmayı düşünmemelisiniz. Bu noktada genel düşünmemenizi ve son trendleri takip etmenizi tavsiye ediyorum. Niche bir alan bulup bu doğrultuda bir şeyler yapmak daha mantıklı. Çünkü internette rekabet çok fazla. Genel projeler için ciddi bütçeniz, ekibiniz olmalı. Ayrıca sağlam bir yazılıma ve pazarlama gücüne ihtiyacınız var.

İnternette henüz üzerine çok fazla düşülmemiş birçok alan var. Bu alanlara yönelik projeler geliştirmek mantıklı olacak. Son trendleri takip etmek bu noktada çok önemli. Yeni teknolojiler, yeni ilgi alanları mutlaka takip edilmeli.

Sosyal medya

Son yıllarda sosyal medya kullanımı hızla arttı. Artık birçoğumuzun ilk girdiği siteler Facebook, Twitter. Instagram kullanımı tavan yaptı. Sosyal medya pazarlama, sosyal medya uzmanlığı, sosyal medya yönetimi gibi konular yükselişte. Yüksek takipçili Facebook, Twitter ve Instagram hesapları ile para kazanmak mümkün.

E-ticaret

E-ticaret de yükselişte olan alanlardan. Her ne kadar büyük oyuncular sektörde öne çıksada niche bir alanda iyi işler yapılabilir. Önemli olan satılabilecek ve ilgi çekecek ürün bulmak.

Giyilebilir teknolojiler

Giyilebilir teknolojiler, akıllı cihazlar insanların ciddi anlamda ilgisini çekiyor. Her geçen gün yeni ürünler tanıtılıyor. Bu alan daha da yükselişe geçecek. Giyilebilir teknolojiler ile ilgili web sitelerine, referans bilgilere ihtiyaç artacak. Biraz donanımınız varsa ve araştırmayı seviyorsanız bu alanda otorite olabilirsiniz.

3d yazıcılar

3d yazıcılar, son yıllarda en çok ilgi gören ürünlerin başında geliyor. Henüz evlerde kullanılacak kadar yaygınlaşmasa da 3d yazıcılar ile üretilen objeler dikkat çekiyor. Bu alanda da bir boşluk var.

Mobil uygulamalar

Akıllı telefon kullanımının artması ile birlikte mobil uygulama geliştirme de yükselişe geçti. Geliştirilen mobil uygulamalardan para kazanmak artık mümkün olabiliyor. Mobil uygulama geliştirme geleceğin mesleği olma yolunda ilerliyor.

Wordpress tema geliştirme

Wordpress dünyada en çok kullanılan yazılımlardan biri. Wordpress alt yapısı ile oluşturulmuş milyonlarca web sitesi var. Türkiye'de Wordpress kullanımı yükselişte. Profesyonel Wordpress tema geliştirme iyi gelir getirecek işlerden biri. Forum sitelerinde, tema satışı yapılan sitelerde geliştirdiği Wordpress temayı 50-150 TL arasında satanlar var. 

Makale yazarlığı

Makale yazarlığı, evden para kazanmak isteyen kişilerin gözdesi. Makale yazarak para kazanmak mümkün ancak makale başına ödenen ücretler son derece düşük olduğu için yazma işi bir noktadan sonra işkenceye dönüşebilir. Makale başı 10-15 TL almalısınız ki bu işten iyi para kazanabiliyorum diyebilmelisiniz. Makale başı 1 TL gibi komik ücretler ile bu iş zor.

Domain yatırımcılığı

Alan adı yatırımcılığı son yıllarda yükselişte olan bir diğer alan. Alan adı satışı yaparak iyi gelir elde eden kişiler var.  Bu noktada marka olabilecek, iş yapabilecek adları bulmak önemli. Yine son trendleri takip etmek, kısa ve akılda kalıcı adlar bulmak önemli. En çok rağbet edilen uzantı .com olduğu için bu uzantılı alan adlarını portföye katmakta fayda var. Konut, emlak, alışveriş, tatil, moda, giyim gibi alanlarda ciddi rekabet olduğu için marka olabilecek bir alan adınız varsa büyük paralar kazanabilirsiniz.

Web sitesi satışı

Web sitesi kurmayı biliyorsanız, web sitenizi kısa sürede iyi bir noktaya getirebiliyorsanız hazır oturmuş web sitelerini satabilirsiniz. Hazır oturmuş web sitesi alarak uğraşmadan gelir elde etmek isteyenler var. Genelde Google Adsense geliri olan siteler yükselişte. Ek gelir kanallarının olması daha da büyük avantaj. Forum sitelerinde Google News kayıtlı haber siteleri, Adsense geliri olan sitelerin ilanları göze çarpıyor.






Son yıllarda yükselişe geçen ve para kazandırabilecek alanlar Son yıllarda yükselişe geçen ve para kazandırabilecek alanlar Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Mart 04, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.