Niche blog açmayı düşünenler nelere dikkat etmeli?

Blog yazarlığında başarılı olmanın en önemli adımlarından biri de niche diye tabir edilen bloglar ile yola çıkmaktan geçiyor. Niche, tam anlamıyla nokta atışı yapan, belirli ve özel bir alanı ifade eden anahtar kelimelere verilen bir isim.

Milyonlarca web sitesinin bulunduğu internet ortamında çoğu web sitesinde aynı tür içerikler yer alıyor. Durum böyle olunca da aradan sıyrılmak son derece zor oluyor. Çünkü birçok içeriği bünyesinde barındırarak ciddi anlamda ziyaretçi çeken büyük internet portalları bulunuyor.

Büyük rakiplerin arasından genel içerikler ile sıyrılarak iyi bir konuma gelmek son derece güç. İşte bu noktada uzmanlık ve iddialı alanlara yönelik oluşturulan site ve bloglar daha çok öne çıkıyor. Düzenli üretilen içerikler sayesinde zaman içinde alanlarında otorite olabiliyorlar.

Blog yazarlığına yeni başlayan ya da başlamış olan kişilerin yaptığı en büyük hata ise her konuda içerik üretmek. Bu durum, bir blogun başarısız olmasının temel nedeni. Bloglar, her konunun yer aldığı bir portal değil. Açıkçası genel blog diye bir kavramı kabul etmiyorum.

Bloglar, daha spesifik alanlarda içeriklerin üretildiği mecralar. Genel blog açarak her konuda yazmak, en çok ziyaret getiren anahtar kelimelere göre dönemsel içerikler hazırlamak başarılı olmak için etkili bir yol değil.

Blog dünyasında başarılı olmayı düşünenler ve blogundan gerçek anlamda para kazanmayı hedefleyenler niche konular üzerine blog yazarlarsa daha başarılı olabilirler. Niche bloglar ile ilgilenen bir kitle her zaman var. Önemli olan bu kitlenin ihtiyaçlarına ve beklentilerine yönelik doyurucu ve düzenli olarak nitelikli içerik yönetmek.

Niche blog açmak için de bilgi bakımından bir alt yapının olmasında fayda var. "Bu anahtar kelime grubu çok kazandırıyor, bu konu üzerine yoğunlaşayım" demek bir noktadan sonra tıkanıklığa yol açacak. Bilgi sahibi olunmayan konularda açılan niche blogların ömrü maalesef uzun olmuyor. Niche blog açmayı düşünenler sıkılmadan, düzenli olarak kaliteli içerikler üretebilecekleri alanlara yönelmeli.

Niche blog açmayı düşünenler nelere dikkat etmeli?

-En iddialı olduğunuz konuların listesini yapın.

-Hangi konularda kesintisiz ve sıkılmadan içerik üretebileceğinizi netleştirin.

-Blogunuzun alan adında niche kelime mutlaka geçsin.

-Okuyucu odaklı temaları tercih edin.

-Niche içerik planı hazırlayın.

-Niche blogların çok fazla ziyaretçisi olmayacağını göz önünde bulundurun ve bir anda binlerce ziyaretçiye ulaşmayı unutun.

-Niche konular üzerine yazdığınız yazılardaki akıcılığa, imla kurallarına, anahtar kelime yoğunluğuna ve yazıların uzunluğuna dikkat edin.

-Niche kelimeleri bulmak için Google Anahtar Kelime Aracı'ndan faydalanın.

-Sırf para kazanmak için niche blog açayım, içerikleri de ücret karşılığı başkalarına yazdırırım düşüncesinden uzak durarak kendi içeriklerinizi üretin.

-Sosyal medyada niche anahtar kelimeniz ile ilgilenen kitleyi tespit edin.

-Facebook sayfanızın reklamını niche kelimeniz ile ilgilenen kişilere ulaşmak için hedef kitle odaklı yapın.

-Twitter'da niche kelimelerinizi etiketleyerek iletilerinizi paylaşın.

-İyi düzeyde İngilizce bilginiz varsa ise İngilizce niche içerikler üretin. İngilizce içerikli niche sitelerin kazançları Türkçe sitelere göre çok fazla.

-Niche konu üzerine açtığınız blogunuza reklam eklemek için aceleci olmayın.

- Yazılarınızı okuyucunun sıkılmayacağı şekilde hazırlayın.

-Yazı başlıklarınızda zaman zaman niche anahtar kelimeleri geçirin.

Niche Blog açmak size ne kazandıracak?

Açacağınız niche blog sayesinde rekabet oranı düşük olan ve reklam geliri yüksek olan bir kelime bularak Adsense reklamları için özel tasarlanmış, kullanıcıların reklama tıklama olanağı daha yüksek olan bir tema ile yola çıkar ve SEO becerilerinizi de kullanırsanız, kısa sürede üst sıralara kolayca tırmanıp yüksek gelir elde edebilirsiniz.







Niche blog açmayı düşünenler nelere dikkat etmeli? Niche blog açmayı düşünenler nelere dikkat etmeli? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazar, Nisan 06, 2014 Rating: 5

1 yorum:

  1. Yazı güzel ama tanım yanlış. Niche anahtar kelimelere verilen bir isim değildir. Türkçe karşılığı "niş"tir ve bir pazarlama terimidir. Küçük ve belli bir kesme yönelik ihtiyaçları tanımlayan pazardır.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.