Blog yazarları için düzenli kazanç önerileri

Blog yazmak para kazandırır mı?

Daha önce blog deneyimi olmayan, blog yazarak para kazanabileceği ile ilgili internetten okuduklarından sonra blog açmayı düşünenlerin cevabını en çok aradığı soru bu.

Bu sorunun cevabını merak eden birçok kişiden mail aldım. Blog yazarak para kazanıldığına dair sağda solda asılsız, abartılı yazıları okuyanlar blog yazarlığı sayesinde iyi paralar kazanabileceklerini düşündü. Daha önceki yazımlarımda da yazdım. Şimdi yine altını çiziyorum. Blog yazarlığı sayesinde para kazanabileceğinizi söyleyen sitelerin çoğu boş. Buradaki içerikler hep tekrardır.

Sırf birkaç anahtar kelimeden trafik sağlayayım, Adsense gelirim artsın mantığı ile açılan sözde kazanç siteleri ile blog yazarak para kazanmak hakkında atıp tutuluyor.

Medya İstasyonu'nu ilk açtığım zamanlar, blog konuları için yazı başlıklarımı netleştirirken bu tür siteleri de çok inceledim. Elle tutulur, okuyuculara fayda sağlayıcı hiçbir bilgi ve yöntem yoktu.

İşte bir örnek;

"Yazmayı seven bir kişi iseniz, hem bu hobinizi tatmin etmek hem de bunu bir kazanç kapısına dönüştürmek sizin elinizde. Kendinize ait bir blog oluşturup, her alanda makaleler yazıp bloğunuz da paylaşırsanız zamanla Google’de ilk sayfalarda yer alıp çok sayıda ziyaretçiye sahip olabilirsiniz. Bundan sonrası çorap söküğü gibi gelir zaten. Eğer “Afilliate” alanında bilgi sahibi iseniz bu ziyaretçi potansiyeli yüksek bloğunuzu bu amaçla kullanabilirsiniz. Bunun yanında “Google Adsense” reklamları alabilir, hatta bazı ürün sahipleri para karşılığında ürünlerini tanıtacak makale yazmanızı teklif edecek ve bu sayede kendinize sabitleşen 5000 TL’ye varan yüksek oranlarda bir gelir elde edebileceksiniz. Yani sadece yazı yazarak para kazanmış olacaksınız. "

Blog yazarak para kazanmak ile ilgili birtakım yazıların yer aldığı bir sitede yazılanlardan kısa bir bölüm. Yazıyı yazan kişi daha blog kelimesinin nasıl yazıldığını bilmiyor. Ayda 5000 TL kazançtan bahsediliyor. Acaba kendileri bu parayı hiç kazandı mı? Başkalarına atıp tutmak kolay.

Şunu bilmekta fayda var. Blog yazarak para kazanmak ile ilgili yazılanlarda en çok öne çıkan Afilliate Marketing (Satış Ortaklığı) yöntemidir. Bu yöntemi uygulayan sitelerin ağına dahil olursunuz.

Satış ortaklığı ise internette reklamı yapılan bir ürünün satışına ortak olmak olarak tanımlanabilir. Yani, satılacak olan ürünün tanıtmına/satılmasına yardımcı olur ve bundan komisyon alırsınız. Burada reklam animasyonlarını direkt olarak yayınlayarak ve hatta dizayn ederek de reklamcılık alanında kazanç elde edebilirsiniz ama satış ortaklığının temelinde satılacak olan ürünün satılmasına yardımcı olmak esastır.

Burada kazanç sağlamak kişisel becerilerinize, içerik üretiminize, hedef kitle olan iletişimize ve prensipli çalışmanıza bağlı. Türkiye'de satış ortaklığı sistemi ile ciddi anlamda gelir elde eden çok fazla kişinin olacağını düşünmüyorum. Bu sistem diğer kazanç yöntemlerine göre biraz daha farklı. Birkaç Adsense reklamı koyarak tık almayı beklemeye benzemiyor. Blog yazarlarının çoğu kolaya kaçtığı için kendilerini yormayacak aynı zamanda yüksek kazanç getirecek modellerin peşinden gidiyor.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi blog yazarlığı size direkt para kazandırmaz. Blog yazmak, size para kazandıracak, farklı kazanç alanlarını görmenizi sağlayacak bir araç olarak önünüzü açar.

İçerik üretebilecel yetenekleriniz yoksa, ürettiğiniz içerik ile değer oluşturamıyorsanız işiniz zor. İçerik üretimi düzenli ve fayda sağlayıcı bir şekilde yapıldığı zaman anlam kazanan bir şey. Özgün ve nitelikli içeriğe olan ihtiyacın her geçen gün arttığı günümüzde bu doğrultuda çalışanlar kazanacak.

"Yazarak ayda 5000 TL" kazanın gibi cümlelere kapılarak bu işe girerseniz daha yolun başında kaybedersiniz.

Blog yazarları için kazanç önerilerim

Blog yazılarınıza kalite ve değer katın.

Sade ve okuyucuların direkt yazılarınıza odaklanacağı temaları seçin.

Blogunuzun SEO optimizasyonunu yapın. Blogunuzun Google'daki durumunu zaman zaman gözlemleyin.

Blogunuzun içeriği zayıf ise Adsense reklamları yerleştirmeyin.

Adsense'den aylık 200 TL'ye ulaşmadan ödeme alınmıyor. Bu yüzden bir blogun Adsense'den para kazanması bazen birkaç ayı bulabiliyor.

Bu noktada blogunuza konularınız ile alakalı tanıtım yazıları almanızı öneriyorum. Adsense'den bir ayda kazanacağınız parayı tanıtım yazısı alarak bir anda kazanabilirsiniz.

Tanıtım yazısı yayınlama fiyatı olarak 20 TL belirlediğinizi varsayalım. Ayda 10 adet yazı alsanız 200 TL kazanmış olursunuz.

Adsense reklamından para kazanmak için kuvvetli bir içerik, niş alanda faaliyet gösteren ve tıklama başına yüksek ücretlere sahip bir blogun olması önemli. Blogunuzun bu kriterlere uygun olup olmadığını kontrol edin.

Düşük fiyatlar ile banner reklamlar alın. Örneğin aylık 20-30 TL'ye yayınladığınız banner reklamlar ile de sabit gelire ulaşmanız mümkün olabilir. 5 adet banner reklam alsanız 100-150 TL kazanç elde edersiniz.

Blogunuzun verileri fena değilse link satışı da yapabilirsiniz. 3-6 aylık periyotlardan sattığınız linklerden de gelir elde etmeniz mümkün.

Bu kazançlar ilk başlarda uygulayacağınız fiyat tarifesine göre. Blogunuzun trafiği arttıkça, diğer değerleri iyi bir seviyeye geldikçe kazancınız da artacaktır.
Blog yazarları için düzenli kazanç önerileri Blog yazarları için düzenli kazanç önerileri Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Mart 21, 2014 Rating: 5

7 yorum:

  1. Kısacası özgün içerik ve Seo ile birlikte devamı gelir diyorsunuz yani?

    YanıtlaSil
  2. Çok klasik olacak ama iş dönüp dolaşıp özgün içeriğe geliyor. Özgün ve faydalı içerik ile birlikte gerisinin geleceğine inanıyorum. İstikrarlı ve sabırlı olmak kesinlikle şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki Google Adsense ve Bumerang için ne zaman başvuru yapmalı? Bunun hakkında bilgi verir misiniz?

      Sil
    2. Google Adsense ve Bumerang için içeriğin zengin olmasını beklemek iyi olacak. Gelen ziyaretçi blogda vakit geçirsin, makale okusun ki reklamları da tıklama ihtimali olsun. İş dönüp dolaşıp içeriğin zenginliğine geliyor. Adsense için site açmak yerine okuyucu odaklı, nitelikli bir blog oluşturmak uzun vadede daha kazançlı bir yatırım olacak.

      Sil
    3. Açıklamalarınız için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Selam, zaman zaman yazılarınızı okuyorum, yararlanmaya çalışıyorum. Para kazanmak elbette önemli ama benim için daha da önemlisi okunan, okuyucusu olan bir blog oluşturabilmek. Maroon'un sayfasından sizi takip ediyorum ama Medya İstasyonu'na da üye olmak istedim. Ben de sizi Havadan Sudan'a beklerim. Yeni paylaşımlarda görüşmek üzere, iyi bir hafta sonu tatili dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler Rabia Hanım. Okuyucusu olan bir blog oluşturmanın temel yolu hedef kitleye yönelik faydalı ve farklı bakış açıları ile yazılmış yazılar üretmekten geçiyor. İstikrar ve sabır blog yazarlığının başarılı bir şekilde yürütülmesi için önemli bir faktör. Medya İstasyonu'nu takip ettiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Ben de sizin blogunuzu takip edeceğim. Görüşmek dileğimle...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.