Blog yazılarınızı 'etkili başlık' ile okutun

Blog yazan birçok kişi, bloglarının ziyaretçi sayısının az olduğundan sıkça şikayet ediyor. Şikayet etmek, sorunun çözülmesinde etkili ve yeterli bir sebep değil. Şikayet etmek yerine nedenlerini araştırma yoluna giden blog yazarlarının sayısı maalesef fazla değil.

Halbuki biraz araştırma yapılsa hem daha keyifli bir blog yazarlığı süreci oluşacak hem de blog yazıları okunan, yorum alan nitelikli trafiğe sahip bloglara sahip olunacak. Blog yazarlığı yapanlar bu noktada tembellik yapmamalı. Kolaya kaçmak, başarısızlığın en temel sebebi.

Blog yazarlığında başarı bir anda gelmiyor. Araştırmak, sabretmek, soru sormak, okumak, analiz etmek ve gözlemlemek çok önemli. Blogların görünür olması ve ziyaretçi çekmesi için uygulanacaklar diğer internet girişimlerinden çok da farklı değil. Maalesef her şeyin kolayına kaçtığımız için sonuç hep hüsran oluyor. Bir blogun gerçek anlamda tutunması için uzun bir süre gerekebiliyor.

Blog yazılarının daha fazla görünür olması ve trafik çekmesi için dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de blog yazısı başlığıdır.

Bir blog yazısının okunmasını sağlayan en önemli unsurlardan biri de başlıktır. Başlık, bir blog yazısının vitrinidir. Başlığınız okuyucuya "Beni okumalısın" diyebilmeli. Aksi takdirde blog yazınızın içeriği ne kadar kaliteli olursa olsun okunmadıktan sonra bir işe yaramayacak. Blog yazınıza başlık koymadan önce internette bir araştırma yapın. Sizin düşündüğünüz başlığı taşıyan başka yazılar olabilir.

Bu da sizin blog yazınızın arama motoru tarafından alt sayfalarda ziyaret edilmesine yol açabilir. Özgün ve mümkün olduğunca benzersiz bir blog yazısı başlığı hızlı indekslenme ve üst sıralarda yer alma açısından önemlidir. Ayrıca başlığın blog yazınız ile uyumlu olduğundan emin olun. Alakasız başlıklar okuyucu kaybetmenizin en temel nedenlerinden biridir.

Etkili blog yazısı başlığı için öneriler

-Başlığınızı blog yazınızı yazdıktan sonra koyun. Blog yazınızı başlığa göre yazmayın.

-Başlığınızın blog yazınız ile uyumlu olmasına dikkat edin.

-Blog yazısı başlığınızın benzersiz ve özgün olmasını önemseyin.

-Blog yazısı başlığının uzun olmamasına dikkat edin.

-Başlığın blog yazısı ile alakalı anahtar kelimelerden en az birini içermesine özen gösterin.

-Başlığınızın basit ve anlaşılabilir olmasına dikkat edin.

-Başlığınızı tek kelime olarak belirlemeyin.

-Başlığınızın büyük harflerden oluşmamasına dikkat edin.

-Başlık koymadan önce aklınızdaki başlığın internette var olup olmadığını araştırın.

-Başlığınızın devrik ifadelerden oluşmamasına dikkat edin.

-Başlığınızda soru sorun, öneriler sunun.

-İmla hatası yapmayın.

-Anlam karmaşasına yol açacak kelimeler kullanmayın.

-Anlamını bilmediğiniz kelimelerden uzak durun.

-Çarpıcı başlıklar atmak için bol bol pratik yapın.

- Bir okur olarak ne tür başlıkların sizi etkilediğini tespit edin ve blog yazınızın başlığında aynı türden başlıklara yer verin.










Blog yazılarınızı 'etkili başlık' ile okutun Blog yazılarınızı 'etkili başlık' ile okutun Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Ocak 15, 2014 Rating: 5

6 yorum:

  1. Tespitlerinize katılıyorum. Başlık önemli. Ben başlıkları hep büyük harfle yazıyorum. Büyük harf kullanmak neden doğru değil merak ettim. Açıklarsanız sevinirim. Teşekkürler.

    kelimedenizi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Bu yazınız da diğerleri gibi güzel olmuş gerçekten. Başlık konusunun önemli olduğunu biliyordum; ancak bu yazıdan sonra çok daha iyi anladım. Hele ki "başlık-vitrin" teşbihi çok hoşuma gitti. Bize sunduğunuz katkıdan ötürü teşekkür ederim, sağlıcakla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler Meltem Hanım. Elimden geldiğince blog yazarlarına faydalı olabilecek içerikler sunmaya çalışıyorum. Başlık, bir yazıyı okutan en önemli unsur. Bu yüzden blog yazılarında başlığın ciddi anlamda önemsenmesi gerekiyor. Okuyucu başlıktan etkilenirse yazıyı da okuyacaktır.

      Sil
  3. Harfiyen katılıyorum. Başlıklar ne kadar ilgi çekici olursa kişinin içeriğe ulaşması o kadar kolay oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Ücretli ya da ücretsiz Blog ,web sitesi açıp bir şeyler yazan, öncelikle bir yazsın derim.Bir konu seçsin ve düşüncelerini yazsın,ne yapıyor,ne çıkıyor.belirli bir aşamadan sonra ticari kısma geçer.Daha iyi olmaz mı?Önce antreman aynı profesyonel sporcuların yaptığı gibi.

    YanıtlaSil
  5. Başlıkların Okuyucu üzerinde ne denli etkili olabildiğini yazmış olduğum makalemden inceleyebilirsiniz.. Teşekkür ederim..

    http://goo.gl/ibEMTD

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.