Blog yazılarınız arama motorunda ne durumda?

Ziyaretçiler, Google'da arama yaptıklarında blog içeriğinizi kolayca bulabiliyor mu? Birçok blog yazarının en büyük sıkıntısı, arama motoru sıralamasında gerilerde olmak. Peki, arama motorunda daha üst noktalarda yer almak ve ürettiğiniz içeriklerin her seferinde ziyaret edilmesini sağlamanız için nelere dikkat etmelisiniz?

İşte blog yazarlarının arama motorunda üst sıralarda yer almak için uygulayabileceği birkaç doğal SEO önerisi

İçeriğiniz gerçek anlamda bilgi veriyor mu?

Kullanıcı odaklı, fayda sağlayıcı içeriklerin arama sonuçlarında üst sıralarda çıkması son derece doğaldır. Yazdığınız içeriğin okuyucuların ihtiyacını karşılamaya yönelik bilgiler ve aranma hacmi yüksek anahtar kelimeler içermesi bulunabilir olması açısından oldukça önemlidir. Okuyucular arattıkları anahtar kelimeler ile direkt alakalı ve doyurucu bilgiler içeren yazılara daha fazla önem verdiği için sizin yazınıza daha kolay ulaşabilir.

Medya İstasyonu'nda yazdığım yazılarda okuyucuya daha önce pek değilmeyen konularda farklı bakış açısı eşliğinde faydalı olabilecek türden içerikler sunmayı önemsiyorum. Bu yüzden yazılarım ilgi görüyor ve yorum alıyor. Bu da blog yazımın amacına ulaştığını somut bir şekilde gösteriyor. Arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmanızı sağlayacak en önemli unsurlardan biri olan faydalı ve değerli içerikleri üretmeye gerçek anlamda özen göstermenizi tavsiye ediyorum.

Blog yazınız akıcı mı?

Blog yazılarının akıcı bir formatta olması, çok kişi tarafından okunmasını ve yorumlanmasını sağladığı gibi okuyucuların başka platformda paylaşmasını da beraberinde getirecek. Okuyucular tarafından okunan, paylaşılan ve yorumlanan yazıların arama motorunda üst sıralarda çıkması daha kolaydır.

Hala birçok blog yazarı, yazma deneyimlerini iyileştirmek için ciddi çaba sarf etmiyor. Gelişigüzel yazılan blog yazıları okuyucuları o blogdan soğuttuğu gibi blog yazarı için de olumsuz bir deneyim oluyor ve blogun zaman içinde çöp olmasına neden oluyor. Blog yazılarında kullanılan cümlelerin çok uzun olmamasına özen gösterilmeli. Okuyucular, uzun ve sıkıcı metinleri okumak istemiyor.

Bunun yanı sıra blog yazılarında imla kurallarına dikkat edilmesi çok önemli. Blog yazısı yazarken yazımı konusunda tereddüt edilen kelimeler için yazım kılavuzuna göz atmak çok zor olmasa gerek. Blog yazarlığında iyi bir noktaya gelmek ve yazılarınızın arama motorunda üst sıralarda yer almasını istiyorsanız bol bol yazı pratiği yaparak etkileyici yazılar yazabilecek seviyeye gelmeyi hedeflemelisiniz.

Blog yazısı başlıklarınız ve giriş cümleleriniz etkileyici mi?

Bir blog yazısını okutan en önemli unsur, blog yazısının başlığı ve giriş cümleleridir. Çoğumuz bir yazıyı okumadan önce ilk olarak başlığına dikkat ederiz. Eğer başlık ve yazının giriş cümleleri bizi çekmişse yazının geri kalan kısmını da okumak isteriz. Başlığı etkileyici ve merak uyandırııcı olan bir yazının okunması ve arama motoru sıralamasında üst sıralarda çıkması daha kolaydır.  Blog yazılarınızın başlığında anahtar kelimelere yer vermeniz, arama motoru sorgularında sizin blog yazınızın da konuyla ilgilenen kişiler tarafından görünmesini sağlayacaktır. Blog başlığınının blog yazınız ile uyumlu olmasına dikkat edin. Sırf çok aranan anahtar kelimeler diye alakasız başlıklar atmanız, sizin güvenilir olarak algılanmanızı zorlaştıracaktır. Blog başlıkları, arama motorlarındaki sıralamanızın değişiklik göstermesinde etkilidir.

Okuyucular ile iletişiminiz iyi mi?

Bloglar okuyucular ile yakın iletişimin kurulduğu, samimi platformlar olarak bilinse de hala birçok blog yazarı okur etkileşimini önemsemiyor. Okurların yorumlarına, maillerine geri dönüş yapmak önemli. Zaman zaman okuyucular ile iletişim kurmak, daha iyi bir blogculuk açısından fayda sağlayacak. Ben blogumda bunu çok önemsiyorum. Bazen blog yazısı ile ilgili okuyucu yorumlarından ve önerilerinden ciddi anlamda yararlandığım zamanlar oluyor.

Bir blog okuyucusu size bir mail gönderdiğinde ya da bir şey sorduğunda onu mümkün olduğunca kısa bir sürede dönüş yapın. Okuyucularınızı önemsemeniz gelecekteki blog kariyeriniz açısından da önemlidir. Çünkü blogların daha geniş bir kitleye ulaşmasında okuyucuların payı büyük. Sizin blogunuzdan ve sizden memnun olan okuyucular, sizin en sadık elçilerinizdir. Popülerleşmenize bütük katkılar sağlarlar.

Sosyal medyada sadece link mi paylaşıyorsunuz?

Blog yazılarınızı paylaştığınız sosyal medya hesaplarınızda sadece link paylaşmaya odaklanmayın. Ara ara blog konunuz ile alakalı ve deneyim sahibi olduğunuz alanda ipuçları paylaşın. Okuyuculara bazenm karşılıksız içerikler de sunun. Sadık okuyucularınızı sürekli link tıklatmaya zorlamayın.

Blog yazarları bu konuda da önemli hatalar yapıyorlar. Sürekli link paylaşarak yazılarının daha fazla okunmasını hedefliyorlar. Sosyal medyada paylaşım sıklığını iyi ayarlamak, okuyucu kaçırmamak açısından önemli. Okuyuculara değerli ve faydalı kısa içerikleri de sunmayı alışkanlık haline getirin. Faydasını göreceksiniz.

İnsanların blog yazılarınız hakkında konuşmalarını, yorum yapmalarını ve tepkilerini paylaşmalarını sağladığınız takdirde blog yazınızın arama motorlarında daha üst sıralarda yer aldığını göreceksiniz.

Medya İstasyonu'nu açıp özgün ve fayda sağlayıcı içerikler üretmeye başladığımdan beri blogculuk ile ilgili birçok önemli anahtar kelimede arama motorunda ilk sayfalarda yer aldığını gözlemledim. Bu benim için bir başarı. Çünkü eskimeyen ve değerli olabilecek türden içerikler üretmeyi önemsiyorum. Blogumda yazdığım yazılar her zaman ziyaret edilebilecek türden içeriklerden oluşuyor.

Unutmayın;

"İnsanların blogunuzun sadık okuyucu olmalarını sağlamanın en önemli anahtarı yeni, taze ve geçerliliği olan içerik üretmektir. Yayınlamayı bıraktığınız an, okuyucu topluluğunuzu kaybetmeye başlarsınız."








Blog yazılarınız arama motorunda ne durumda? Blog yazılarınız arama motorunda ne durumda? Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Ocak 01, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.