Şikayetçi webmasterlara tavsiyeler

Arama motoru Google, kaliteli ve doğru içeriğe sahip, arama motoru için değil kullanıcılar için içerik üreten siteleri bir adım daha öne çıkaracak algoritmalara yönelerek kaliteli, güncel sitelerin oluşmasını istiyor.

Son günlerde webmasterlar yine isyanlarda... Bu aralar sıkça algoritma değişikliği üzerine giden Google'a adeta öfke kusuyorlar.

Hit kaybı yaşayan, hedef anahtar kelimelerinde düşüş yaşayan, siteleri sıralamada görünmeyenler, Adsense gelirlerinde düşüş yaşayanlar, webmaster forumlarında veryansın ediyor.

Daha önceki yazılarımda da belirtmiştim. İnternet ortamında bilgi kirliliği had safhada. Kopya içerikler ve tekrarlar web sitelerini adeta bir çöplük haline getirdi. Dolayısıyla nitelikli iş yapan ile onun sırtından geçinmeye çalışanları ayırt edecek bir sisteme ihtiyaç var.

Saçma sapan SEO teknikleri ile, backlink çılgınlığı ile bu işler bir yere kadar arkadaşlar. İş, kaliteli ve fayda sağlayıcı içerik üretmeye gelince çoğu kişi donup kalıyor.

Yazmaktan aciz kişilerin komik rakamlar karşılığında başkalarına yazı yazdırması ve bundan ciddi bir beklenti içinde olmasına gülüp geçiyorum.

Hep ucuz rakamlar veriyorsunuz hem de kaliteli yazılar bekliyorsunuz. 1-2 TL'ye yazdırdığınız yazıları lütfen okuyun.

Ne bir anlam bütünlüğü, ne fayda sağlayıcı içerik ne de akıcılık var. İmla hataları had safhada. Başlıklar, yazıyı okutmaktan son derece uzak.

"Kalite istiyorum fakat kendim fazla vakit ayıramam diyorsanız", "bütçem bu kadar, fazlasını veremem" demeyeceksiniz ve profesyonel anlamda iş yapanlar ile yola koyulacaksınız.

Profesyonel düşünmezseniz amatör işler ile uğraşacak şikayet etmeye çok devam edersiniz.

Google'ın web sitesi sahiplerinden istedikleri son derece açık. Bunu anlamayacak ne var. Ziyaret ettiği sitelerden fayda gören, bir şeyler öğrenen kişiler zaten yine geri geliyor.

Yorum yazıyorlar, içerikleri başka platformlarda paylaşıyorlar. Değerli içerik üretimini önemseyen site sahipleri er ya da geç kazanacak. Bunu samimi bir şekilde söylüyorum.

Lütfen kulaktan dolma SEO bilgileri ile sitelerinizi harcamayın. En ufak bir başarısızlıkta sitenize sırt çevirmeyin. Mücadele edin ve şikayet etmek yerine sitenizi iyileştirmek için çalışmalarda bulunun.

Şikayetçi webmasterlara tavsiyeler

-Kulaktan dola SEO'dan uzak durun.

-Özgün içeriğe yatırım yapın.

-Sitenizin içeriği ile aynı ya da benzer içeriklerdeki sitelere ya da kategorilere tanıtım yazısı verin.

-Komik ücretler ile yazı almak işinden lütfen vazgeçin.

-Sitelerinizi Google'a göre değil, okuyuculara göre optimize edin.

-Her algoritma değişikliğinde mevcut siteniz ile ilgilenmeyi bırakıp yeni siteler açma sevdasından vazgeçin.

-Sitenize vakit ayıramayacaksanız para gücü ile iş yaptırmaktan vazgeçin ya da hiç site açmayın.

-Hedeflerinizi büyük tutun, günü kurtaracak güncel kelimeler üzerine site açma saçmalığını terkedin.

-Birkaç lira para kazanacağım diye sitenizi çöpe çevirmeyin.

-Sitenizi her zaman bir reklamveren gözüyle, bir okur gözüyle değerlendirin. "Ben olsam bu siteye reklam verirdim, ya da neden reklam vermezdim" gibi yapıcı soruları kendinize sorun.

-Kendinizi sitenizi ziyaret eden okurların yerine koyun ve sorun: "Ben bu siteyi neden ziyaret ediyorum, beni çekenler neler, gerçekten yararlı içerikler sunuyor mu?" gibi sorular ile empati yapın.

-Google'ı eleştirmekten vazgeçin. Buna harcayacağınız enerjiniz ile sitenizi daha iyi bir noktaya taşıyabilirsiniz.

-Düzenli ve güncel bir site hazırlamaya özen gösterin.

-Sık sık tema değiştirmeyin.

-3-5 içeriği olan sitelerinize binlerce backlink kasmayın.

-Ziyaretçileriniz için reklamları değil, içeriğinizi ön plana çıkarın.

-Tanıtım yazısı ve makale alış satışına amatörce yaklaşmaktan vazgeçin.

-Karşınızdaki kişi 20 TL çekiyorsa "10 TL olur mu, fiyatın çok pahalı, sitene göre fiyat çok" demeyin. Çok itici oluyor.













Şikayetçi webmasterlara tavsiyeler Şikayetçi webmasterlara tavsiyeler Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Ekim 07, 2013 Rating: 5

1 yorum:

  1. Katılıyorum. Okuyucu olarak söyleyeceğim ilk şey içerik. Yani bir site her konuda karşıma çıkıyorsa o site beni iter. Ama içeriği özgün olan sayfalar beni "sürekli dönüp sayfaya bakma, hatta sayfadaki reklamları sorun etmeme" yönünde beni motive eder.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.