Videolarınızdan para kazanmak ister misiniz?

Video paylaşım sitesi Youtube, son yıllarda internetten para kazanmak isteyenler için bir alternatif olarak öne çıkmaya başladı.

Uzun zamandır yurt dışında Youtube üzerinden para kazanan kişiler olmasına karşın Türkiye’de birkaç ay öncesine kadar Youtube üzerinden para kazanmak oldukça zordu.

Şimdilerde ise Youtube'ye eklediğiniz videolar sayesinde para kazanabiliyorsunuz. Youtube'ye yüklediği videolar sayesinde ciddi kazanç elde eden kişiler var. Siz de bu kişilerden biri olabilirsiniz.

Youtube'den para kazanma fikri mantıklı. Peki, nasıl kazanacağım?

Öncelikle bir Google hesabınızın olması lazım. Sonra bu hesap ile birlikte Youtube'ye giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra videolarınızı yayınlayacağınız kanallar (teknoloji, müzik, amatör vb.) oluşturmalısınız. Oluşturduğunuz bu kanallarda kendi ürettiğiniz videolarınızı yayınlamaya başlıyorsunuz.

Youtube'ye yüklediğiniz videolar sayesinde para kazanmanız için bir Google Adsense hesabına ihtiyacınız olacak. Adsense hesabınız varsa Youtube ile entegre etmeniz gerekiyor. Adsense başvuruları bazen kısa sürede onaylanabildiği gibi bazı durumlarda da onaylanma süresi uzayabiliyor. Hatta başvurusu reddedilen kullanıcılar da var.

Youtube'den para kazanma mantığı da web sitelerinizde, bloglarınızda yayınladığınız Adsense reklamları ile aynı mantıkla çalışıyor. Videonuzu ne kadar çok kişi izlerse ve yerleştirdiğiniz videolar ne kadar çok tık alırsa o kadar çok para kazanmanız mümkün. Kanalınızdaki her videoya reklam yerleştirmeniz kazancınızın daha çok artmasını sağlayabilir.

Ekleyeceğim videolar ile ilgili bir sınırlama ya genel kurallar  var mı?

Youtube'a birçok kategoride video ekleyebilirsiniz. Ancak ekleyeceğiniz videoların mümkün olduğunca özgün olmasına dikkat etmenizde fayda var. Örneğin iyi yaptığınız bir yemeğin yapılış evrelerini içeren bir video çektiniz. Bunu Youtube'ye gönül rahatlığı ile ekleyebilirsiniz. Bu video yemek meraklıları tarafından ilgiyle izlenebilir, paylaşılabilir.

Yükleyeceğiniz videoların telif hakkı içermemesine dikkat etmeniz çok önemli. Müzik videolarında telif hakkı MÜYAP'a ait olanlar, diziler, maçlar, dizi capsleri, logosu bulunan videolar banlanma riskinizi arttırabilir.

Para kazanmanıza engel olmayacak video türleri genel olarak şunlar;


-Kedinizi ya da köpeğinizi videoya kaydettiniz ve arka planda telif hakkı olan bir müzik yok.

-Videonuz telif ücreti içermeyen müzik içeriyor ve şartlarının doğrudan bir bağlantısını kullanarak ticari kullanım haklarını kanıtlayabiliyorsunuz.

-Videonuzun içeriğini arkadaşınız oluşturdu ve kendisi bu içeriği kullanabileceğinizi ve bundan para kazanabileceğinizi yazılı olarak belirtti.

-Orijinal müziği kendiniz  çalarak ya da söyleyerek oluşturdunuz ve bir plak şirketiyle anlaşma yapmadınız.

Para kazanamayacağınız video türleri de bunlar:

-Videonuz iTunes'tan satın aldığınız müziğe veya televizyondan kaydettiğiniz içeriğe sahip.

-Sanatçının açık izni olmadan sevdiğiniz bir şarkıyı yorumladınız.

-Başkaları tarafından oluşturulan içeriğin bir derlemesini birlikte düzenlediniz. Dehşete düşürme veya nefret ettirme amaçlı şiddet ve/veya çıplaklık barındıran içerik.

Telif haklarına ve Google Adsense politikalarına uyduğunuz sürece videolarınızdan para kazanmaya devam edersiniz ve banlanma riskiniz olmaz.

Eğer biraz uğraşır özgün ya da bildiğiniz şeyleri üşenmeden videoya çekerseniz güzel paralar kazanabilirsiniz. Adsense hesabı olan site/blog sahipleri Youtube'den ürettikleri özgün videolar sayesinde para kazanmak için çalışmalar yaparlarsa aylık ödeme alt limiti olan 100 $'a ulaşmanız biraz kolaylaşabilir.

Unutmayın, emek olmadan yemek olmaz!


Videolarınızdan para kazanmak ister misiniz? Videolarınızdan para kazanmak ister misiniz? Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Eylül 20, 2013 Rating: 5

5 yorum:

  1. Bu konuda gerçekten en aydınlatıcı yazıyı okudum diyebilirim.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Mümkün olduğunca aydınlatıcı ve fayda sağlayıcı yazılar yazmaya çalışıyorum. Konular daha da çeşitlenecek.

      Sil
  2. 1-2 seneye kadar bende youtube ile para kazanma yolları aramıştım birçok video yükledim paylaştım durdum.Şunu belirtmek isterim ki video ile para kazanmak öyle herkesin harcı değil.Öncelikle gerçekten kaliteli bir videonuz olması lazım.Sonrası gelir zaten.

    Bloguma Beklerim : http://sermaka.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Video ile para kazanmak tabiki çok kolay değil. Öncelikle belirttiğiniz gibi ilgi çekici, kaliteli ve özgün bir videonuz olmalı. Her şekilde emek harcamak gerekiyor.

      Sil
  3. Video ile para kazanmak demek olabildiğince marjinal olmak demektir, bu da aslına bakılırsa bir çoklarında ters gelecektir eminim ama yine de şansını denemekte fayda var.....

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.