Blog çekilişlerine ilgi artıyor

Blog yazarları arasında moda olan aktivitelerden biri de çekiliş düzenlemek. Birçok blog yazarının birtakım çekilişler düzenleyerek daha fazla trafik sağlamaya çalıştığını gözlemliyorum. Blog konuları ile alakalı birkaç ürünü çekiliş sonucu vermeyi taahhüt eden blog yazarlarının sayısı artıyor.

Google'a blog çekilişleri yazıp aratın. Çıkan sonuçlara şaşıracaksınız. Çekiliş düzenleyen blogların sayısında patlama var. Moda blogları, yemek blogları, güzellik ve bakım ürünleri konulu bloglarda bu tür çekilişler daha çok.

Bu modaya son zamanlarda yeni blog açmış kişiler de uydu. Yeni açılan bloglar hemen ziyaretçi çekmek, tanınmak adına çekiliş düzenlemesini asla doğru bulmuyorum. Düzenlenen çekilişlerin yarardan çok zarar sağlayacağını düşünüyorum.

Kaliteli içeriğe sahip, belli bir hedef kitlesi olan blogların çekiliş düzenlemesi doğal bir olay. Çünkü bu tip blogları sürekli takip eden bir kitle var ve etkileşim oluyor. Ancak yeni açılan bir blog hangi hedef kitle için çekiliş düzenleyecek ki?

Geçenlerde henüz daha bir haftalık bir blogun sahibinin çekiliş düzenlediğine tanık oldum. Birkaç kozmetik ürününün fotoğrafını çekip koymuş. Kendince birkaç maddelik bir çekiliş şartnamesi de hazırlamış. Bunu da sosyal medyadaki sınırlı sayıda takipçisi ile paylaşmış. İçeriğe bakıyorum 1-2 tane kopya yazı var o kadar. Bu tür bloglar için insan sormadan edemiyor: Gerçek amaç ne?

Blog yazarlarının çekilişe katılacak olanlardan istediği 3 temel şey var:

*Bloglarına mümkün olduğunca fazla trafik sağlanması

*Teklif içeriklerinin sosyal medyada paylaşılması

*Teklif içeriklerinin teklife katılan blog sitelerinde yayınlanması

*Eğer çekiliş bir marka adına yapılıyorsa ürünlerin tanıtımı ve o markanın sitesine trafik sağlanması isteniyor. Blog pazarlama denen kavram da tam burada önem kazanıyor.

Hangi bloglar çekiliş yapmalı?

*Sadık bir okur kitlesi olan bloglar

*Nitelikli, fayda sağlayabilecek içerikler üreten bloglar

*Yaptığı çekiliş ile değer oluşturabilecek bloglar

*Blog pazarlamaya hakim olan bloglar

*İçerik pazarlama tecrübesine sahip olan bloglar

Hangi bloglar çekiliş yapmamalı?

*Yeni açılan bloglar

*Acemi blog yazarları tarafından yönetilen bloglar

*İçerik üretimi konusunda sıkıntı yaşayan bloglar

*Para kazanmak amacıyla açılmış bloglar

*Belli bir konusu olmayan bloglar

*Hedef kitlesi olmayan bloglar

*Sadık bir okur kitlesi olmayan bloglar

Blog çekilişleri hakkında eklemek istedikleriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum.












Blog çekilişlerine ilgi artıyor Blog çekilişlerine ilgi artıyor Reviewed by Medya İstasyonu on Pazar, Haziran 02, 2013 Rating: 5

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.