Blog yazarlığına nasıl başladım?

Blog yazarlığı çoğu kişinin zevkle yaptığı bir uğraş. Bloglar her ne kadar para kazanma mecrası olarak öne çıksa da bence aslında bilgi ve kaliteli içeriğin tecrübeler doğrultusunda üretildiği bir mutfak.

Blog yazarlığı ile ilk tanışmam Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümde öğrenciyken oldu. 4.sınıfta "İnternet Gazeteciliği" diye bir dersimiz vardı. Bu derste ödev olarak bir blog sitesi hazırlamamız istenmişti.

Dersten sonra eve gittim ve blog yazarlığı hakkında bazı bilgiler edinmeye başladım. Kendi adımı taşıyan bir blog oluşturdum ve içerikler ekledim. Daha sonra çeşitli widget'ler ile blogu biraz daha zenginleştirdim. O dönem günlerim böyle geçti.

Mezun olduktan sonra askere gidene kadar blog yazarlığı maceram devam etti. Haber sitesi tarzında bir blog daha kurdum. Daha sonra bu blogu profesyonel haber sitesi haline getirdim ve bununla ilgilenmeye başladım. Bu yayın hala devam ediyor. Dolayısıyla blog yazarlığına yeterince ilgi gösteremedim.

Birkaç ay öncesine kadar blog yazarlığına yeniden başlama gibi bir düşüncem asla yoktu. Aslında medya ile ilgili içerik üretebileceğim bir mecra olsun istemiştim ama uzun bir süre buna cesaret edemedim. Bir gün yine bloglar ile ilgili araştırma yaparken Serdar Kara'nın Blog Hocam adlı blog sitesini keşfettim. Ziyaretçileri ile kurduğu bağ, paylaştığı içerikler,  kar amacı gütmeyen bir girişim olması ve fayda sağlayıcı yapıda olması bende olumlu izlenim bıraktı. Kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Bu içimdeki yazarlık isteğini daha da artırdı. İşe koyuldum ve Blogger üzerinden bir blog açtım.  Medya İstasyonu adını verdiğim bu blog sitesi  işte böyle doğdu. Medya ile ilgili fayda sağlayabilecek, özgün içerikler üretmeyi seçtim ve bu doğrultuda yazılar yazmaya başladım. Blogumda medya konularına ilgi duyan herkese hitap etmeyi amaçladım. Henüz yeni bir blog olmasına rağmen takipçilerden olumlu yorumlar almam beni daha da hırslandırdı.

Yazarlık teklifi de geldi

Bir gün Semiyun'dan Mertcan Ermiş bana mail yoluyla ulaştı ve Semiyun'da yazıp yazmayacağımı sordu. Ben de gelecek için umut ışığı gördüğüm bu site için hiç düşünmeden teklifini kabul ettim. Haftada birkaç kez Semiyun'a da içerik gönderiyorum. Oradaki yazılarında ilgi gördüğünü söylediler. Yazdıkça ve yeni kişilere ulaştıkça kendimi daha mutlu hissetmeye başladım. Blog yazmak, üzerimdeki negatif enerji alan bir hobi oldu.

Bundan sonraki amacım Medya İstasyonu'nu çok daha iyi bir noktaya taşımak, daha geniş bir kitleye ulaşmak. Yeni bloglar keşfetmek ve yeni blog yazarları ile ağımı genişletmek istiyorum. Okurların destekleri ve yorumları benim için son derece önemli. Umarım ilerleyen süreçte daha iyi bir konuma ulaşırım.

Sizler de blog yazarlığına nasıl başladığınıza dair bir yazı kaleme alırsanız çok sevinirim. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
Blog yazarlığına nasıl başladım? Blog yazarlığına nasıl başladım? Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Mayıs 09, 2013 Rating: 5

7 yorum:

  1. Medya İstasyonu'nun ortaya çıkmasına dolaylı da olsa bir katkım olmasına sevindim. Böyle blogları ve blog yazarlarını okumak çok keyifli.

    Benim blog yazarlığına başlama hikayem de sizinkine benziyor aslında. ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünü kazandıktan sonra mesleğe olan sevgim ve merakım yüzünden Metalurji ve Mazleme Mühendisliği kulübüne katıldım. Kulübümüzün web sitesine bir blog kurulacaktı ve o görev bana verildi. Orada bölümle ilgili ders notları, makaleler, akademik geziler vs. paylaşmaya başladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Medya İstasyonu'nun yayına başlamasında Blog Hocam'dan edindiğim bilgilerin çok faydası oldu. Blog Hocam'ın blog yazarlığı maceramdaki yeri ayrı. Blog yazarlığı konusundaki başarınızı takdir ediyorum. Umarım zamanla daha iyi bir noktaya gelirim ve çok daha geniş bir kitleye faydalı içerikler sunabilirim.

      Sil
    2. Çok daha iyi yerlere geleceğinizden eminim.

      Not: Yorumlardaki kelime doğrulamayı kapatırsanız çok memnun olacağım :)

      Sil
    3. Değerli yorumunuz için teşekkürler. Kelime doğrulamayı kapattım. Farkında değilmişim. Uyarınız için ayrıca teşekkürler.

      Sil
  2. Blog yazmaya nasıl başladığımı ve yazılarımın yayınlandığı bazı siteleri bir kaç gün önce yazmıştım zaten. Şuradan okuyabilirsiniz: http://cembaki.com/yazarlik-gecmisim/

    YanıtlaSil
  3. cok güzel yazı olmuş bende blog hocamla başladım ama tam olarak henüz yazı yazamadım ne zaman yazmak istesem. o an icimdeki ses beni geri itiyor inş bende birgün sizler gibi yazabilirim icimde yazma istegi cok aslında.. yazınız icin teşekürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmaya çok alışık olmayınca böyle oluyor. Bu sorunu aşmak için bol bol okumak, yazı pratiği yapmak gerekiyor. Zamanla daha güzel ve akıcı yazılar yazdığınızı farkedeceksiniz. Asla vazgeçmeyin. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.