Blog yazarak para kazanma hakkında yazılanlara dikkat!

Okuyucuların bir blogdan keyif almasını sağlamanın en temel yolu yalın bir dille fayda sağlayabilecek, özgün içeriklerden geçiyor. Blog sahibi olan her kişi yazdıklarının daha fazla okunmasını, paylaşılmasını ve yorumlanmasını istiyor.

Medya İstasyonu'nu kurmadan önce ben de nasıl kaliteli bir blog hazırlayabilirim? sorusunu defalarca kendime sormuştum. Kafamdaki konu ile ilgili içerikler üreten blogların olup olmadığına baktım. Ben ne yazabilirim? Bu blogdan amacım ne? Okuyuculara ne sunabilirim? sorularının cevabını aradım. Yazmaktan keyif almam blog yazarlığına başlamam için yeterli bir neden değildi. Amacım kaliteli bir yayıncılıktı. Yazdığım yazının fayda sağlamaması benim için bir başarısızlıktı.

Medya İstasyonu'nu açma aşamasında blog yazarak para kazanmak, popüler olmak konusunda artık çöp olmuş yazıları okuyup da bu işten kazanç sağlamak  istemedim. Amacım hem bana hem de okuyucuya gerçek anlamda fayda sağlayabilecek şekilde blog yazarlığı yapmak ve bunu gazetecilik mesleği ile bütünleştirmekti. Blog ağının fikir ve bilgi temelli olduğunu hiçbir zaman aklımdan çıkarmadım.

Henüz 2 aylık olan Medya İstasyonu hakkındaki olumlu yorumlar, paylaşımlar beklentimin üzerinde oldu. Yazdıklarımın dikkate alınması, okunması, paylaşılması ve yorumlanması beni Medya İstasyonu'nu daha ileri bir noktaya taşımak için motive etti. Beni destekleyen, yazdıklarımı yorumlayan, paylaşan herkese bir kere daha teşekkür ediyorum. Bu aşamada Serdar Kara'nın katkılarını da unutmayacağım. Kaliteli blogculuk anlamında örnek alınabilecek yayınlardan birisi olan Blog Hocam'ı tesadüfen keşfetmeseydim Medya İstasyonu olmayacaktı ve gerçekten yapmak istediklerim içimi kemirmeye devam edecekti.

Blog yazarlığının para kazanmanın üstünde bir uğraş olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar bir gelir modeli olarak öne çıksa da bu işi maddi kazanç sağlamak için yapmak, bana hiçbir zaman mantıklı bir yol gibi gelmiyor. Blog yazarak para kazanmanın çocuk oyuncağıymış gibi ifade edilmesi benim her zaman canımı sıkan bir konu.

 Blog yazarak para kazanmak ile ilgili her yazılana itibar etmeyin!

İnternet ortamında blog yazarak para kazanmak ile alakalı yazılanlar hep tekrar bilgilerden oluşuyor. İşin püf noktasını gerçekten söyleyen var mı? Satılan setler, yazı yazma programları, anlatılan teknikler vb. bunların çoğu yüzeysel bilgiler. Para kazanmanın yolu, para ile anlatılıyor. Bunları temel internet kullanıcısı da biliyor.

Ben bu tür bilgilere çok itibar etmiyorum. Bunlar meraklı, bloglar konusunda tecrübesi olmayan kişileri çekmek amacıyla açılan sitelerin sıkça yaptığı bir şey. İlgi çekici başlıklar içeren bu yazılar doyurucu ve gerçekçi bilgiden son derece uzak. İnternet, blog yazarak para kazanmanın püf noktalarını anlatan sitelerden geçilmiyor. Bu sitelerde gezinirken dikkatli olunmalı.

Blog yazarak para kazanan ve gerçek tekniklerini paylaşmak isteyenler gerçekçi olmalı ve güven vermeli. Herkesin bildiği bir şey kimseye fayda sağlamaz. Madem bana para kazanmanın yolunu anlatacaksın. O zaman bunu daha gerçekçi yollardan yapman gerek.

Sağda solda yer alan bayatlamış bilgilerin yer aldığı düzmece sitenin benim için bir geçerliliği yok. Özgün yazı, sosyal medyada paylaşım, seo uyumlu makale yazımı demekle de bu işler olmuyor. Bunların yazılmadığı kaç tane yazı var? Ben bunlardan farklı bir şeyler öğrenmek istiyorum. Var mı öğretecek olan? Bu konuyu özetleyecek bir atasözü geliyor aklıma: "Kelin ilacı olsa kendi başına sürer."

Blog yazmak hakkında bilgisi olmayanların para kazanmak hayali ile kandırılması doğru değil. Zaman zaman blog yazarak nasıl para kazanılacağı ile ilgili mailler alıyorum. Neden nasıl daha kaliteli içerik üretirim sorusu yerine nasıl para kazanırım sorusu öne çıkıyor? Bu işe ciddi emek harcayanların para kazanması gayet doğal bir şey. Ancak en başından para kazanmaya odaklanılması kaliteyi ikinci plana itiyor. Bu yüzden blog yazarak para kazanmayı düşünenlerin bu işe girişirken bir kez daha düşünmesi gerekiyor.

Blog yazarak para kazanmak konusunda siz neler düşünüyorsunuz?

*Para kazanmak gibi bir amacınız var mı?

*Blogunuzdan şimdiye kadar para kazandınız mı?

*Para kazandıracak bir blog için çalışmalarınız ne yönde?

*Blogculuk ile Türkiye'de geçinmek mümkün mü?

*Blog yazarak para kazanmak ile ilgili yazılanları faydalı ve yeterli buluyor musunuz?

Yorumlarınız benim için çok önemli.

Görüşlerinizi eksik etmeyin.




Blog yazarak para kazanma hakkında yazılanlara dikkat! Blog yazarak para kazanma hakkında yazılanlara dikkat! Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Mayıs 28, 2013 Rating: 5

7 yorum:

  1. Bu konuda söylenecek çok şey var da, bazı insanları kırmak istemiyorum. Blog yazarak para kazanmak isteyenlere, bunun için internetteki kaynakları araştıranlara sadece şunu önermek istiyorum:

    Blog yazarak para kazanma konusuyla ilgili bir yazı okuduğunda ne yazıldığından önce kimin yazdığına bakın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazarak para kazanmak hakkında yazılanların çoğu bu işin profesyonelleri tarafından yazılan yazılar değil. Amatörce, özensiz bir şekilde hazırlanan bu yazılar sözde sitelerde yazı kalabalığından başka birşey değil. Yazılanlaın kimin tarafından hazırlandığı, güvenilir olup olmadığına dikkat etmek gerek. Söylenecek ve yazılacak çok şey var...

      Sil
  2. cok güzel paylaşım olmuş teşekürler..

    YanıtlaSil
  3. şöyle: blog yazarak veya başka bir şekilde internetten para 'kırmanın' çok basit bir şey olduğunu iddia eden yazılara hiçbir şekilde itibar etmiyorum, edilmesini de önermiyorum. internetten para kazanmanın mümkün olduğuna inanıyorum ama bu şu şekil bir inanış: 10.000 tane insan çok iyi şarkı söylediğini ve bunu yaparak para kazanabileceğini düşünür ama içlerinden bir tane Sertab Erener (mesela) çıkar. diğerleri? bir kısmı barlarda programa çıkabilir, bazıları düğünlerde falan belki, birkaç klip çekebilenleri olur, hiçbir şey yapamayanları olur. internette de; çok iyi para kazananlar olur, biraz daha azını-biraz daha azını kazananlar olur, ancak sigara parasını çıkaranlar olur, hiç kazanamayanlar olur. bi sürü faktör var buna etki edecek; şans dahil. internetteki yazılar bu şekilde yola çıkan herkesin Sertab Erener olabileceğini iddia ediyor gibi - olmaz öyle şey. hayatın mantığına ters.

    YanıtlaSil
  4. İnternetten para kazanmanın sizinde bildiğiniz üzere birçok yolu ve yöntemi var, bende bu konu hakkında blogumda şöle bir yazıya yer verdim göz atmak isterseniz lütfen aşağıdaki bağlantıyı açın.
    http://safakozt.blogspot.com/2013/12/internetten-nasl-para-kazanlr.html

    YanıtlaSil
  5. Toplumun bir yansıması internette de görülüyor, parayı araç olmaktan çıkarıp amaç haline getirince, insanların kandırılması da kolay oluyor ne yazık ki...

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar öncelikle yazdığınız yazınızın tamamına katılıyorum. Blog yazmak isteyen arkadaşlara bir kaç küçük tavsiyem olacak; Eğer para kazanmak için blog yazacaksanız vakit kaybetmeyin kendinize başka bir uğraş bulunuz derim. İyi blog yazmanın bence 3 kuralı var, bu üç kurala uyarsanız belki para kazanmaya başlıyabilirsiniz.
    1- Blog yazmak kitap yazmak gibidir. İyi bir yazar, güçlü kaleminiz ve büyüleyici sözcükleriniz olmalı dağarcığınızda
    2- Blogunuzun konusunda uzman olmalısınız veya tecrübelerinizin çok olması gerekir.
    3- Araştırma ve Gözlem yeteneğiniz olmalı. İyi Bir gözlemci ve araştırma yapabiliyorsanız. blog yazmaya başlayabilirsiniz demektir
    Gerçekten alanınızda uzman değilseniz (tecrübeleriniz yeterli olmalı), araştırma ve gözlem yeteneğiniz yoksa ve de kaleminiz güçlü değilse bırakın blogtan para kazanmayı blog yazarı bile olamazsınız.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.