Blog yaz, köşeyi dön!

İnternetin yaygınlaşması ve yeni iş modellerini beraberinde getirmesi, birçok kişinin bu alana yönelmesini sağladı. Son yıllarda internet projelerinin sayısında ciddi artışlar yaşandığına şahit oluyoruz.

İnternet üzerinden para kazanmak, bundan 10-15 yıl öncesine kadar fantasik bir düşünce olarak bilinirken şimdilerde bir sürü internet zengini var. İnternet girişimleri sayesinde zengin olanlar, bu alana girmek isteyenlerin daha da iştahını kabartıyor. Günümüzde çoğu kişi internetten para kazanmanın yollarını arıyor.

Gençlerin kolay para kazanma yolu: Blog yaz, köşeyi dön!

İnternetten para kazanmanın çok kolaymış gibi insanlara anlatılması, hiçbir internet tecrübesi olmayan kişileri de cezbediyor. Geçen gün tramvayla Eminönü'ne doğru gidiyorum. Üniversite öğrencisi olduğunu tahmin ettiğim iki arkadaş hararetli bir şekilde konuşuyorlar. Konuştukları konu; blog yazarak para kazanmak.

Biri diyor ki: "Oğlum geçenlerde internetten nasıl para kazanılır?" konusu ile ilgili bir araştırma yaptım. Blog yazmak, çok popülermiş. Bundan ciddi paralar kazanan, hatta ünlü olanlar falan da varmış. İşte ücretsiz blog sitesi açıyormuşsun. İlgi çekici yazılar ile dolduruyormuşsun. Sonra onları orada burada paylaşıyormuşsun. Ziyaretçilerin artıyormuş. Sonrasında da reklam. Ne kadar çok ziyaretçi o kadar çok reklam ve para. Hatta şirketler bile ayağına geliyormuş." Diğeri de şöyle diyor: "O zaman biz de açalım birkaç tane blog. (bir tane de değil, nasıl olsa beleş ya) Denemekte fayda var. Bakarsın tutar. Ben yazmayı severim zaten. Sağdan soldan içerik de buluruz. Facebook'ta da tanıtırız, Twitter'da tweet atarız. Tanıdıklar girer." (Tam ticaret mantığı, Birkaç dakikada strateji hazır) Blog yazmak,  blog yazarlığı hakkında hiçbir bilgisi ve deneyimi olmayan insanlar için para kazanmada ne kadar kolay bir yol değil mi?

Gençlerin konuşmasını tramvaydan inene kadar dinledim. Heyecanlı heyacanlı konuştular. Sonrasında kendi kendime dedim ki "Vay be, para kazanmak ne kadar kolaymış da bizim haberimiz yokmuş." Keşke her blog sitesi açan, blog yazan kolayca zengin olabilse...

Gençler artık para kazanmanın kolay yollarını arar oldu. Beklemek, kariyer yapmak, daha donanımlı olmak, araştırmak istemiyorlar. "Kolay yollardan nasıl popüler olurum, zengin olurum?" konularına kafa yoruyorlar.

Kazanç sitelerinin kendilerine faydası yok

Maalesef herşey bu kadar kolay değil. Kolay olsa zaten etraf internet zenginlerinden geçilmezdi. Çalışmadan, çabalamadan, araştırmadan bir şeyler yapmak olur mu? Ne iş yaparsanız yapın kalite ve uzun soluklu olması açısından prensipli çalışmak şart. "Armut piş, ağzıma düş" mantığı ile hareket edilirse o işten asla hayır gelmez. Amerikalı gençlerin girişimcilik haberlerini okuyarak ya da kulaktan dolma, yalan yanlış bilgiler ile yazılanları okuyarak işe koyulmak baştan kaybetmek demek. Şartlar farklı. Bir yerde tutan başka bir yerde tutmayabilir. İnternetten para kazanmak, blog yazarak para kazanmak ile ilgili internet ortamında yazılan herşeye inanmamak lazım. Bu konuların çoğu birbirinin tekrarı. Özgün, okunabilecek içerik yok denecek kadar az. Hep aynı şeylerden bahsedilir. Neden mi? Çünkü ilgi çeken bir anahtar kelime olan "internetten para kazanmak" bu tür sitelerin sahiplerinin de iştahını kabartıyor.

İnternetten para kazanma tekniklerini anlatan siteler ne kadar gerçekçi?

İnternetten para kazanma temalı siteler de para kazanmak için hazırlanmış yayınlar. Bunlardan da bir beklenti var ki önüne gelen kazanç sitesi açmış. Bunların çoğu da ücretsiz bloglardan oluşuyor. Bu mecralardaki yazıları açıkçası bana inandırıcı gelmiyor. Farklı, bilgi verici noktalara değinen yok. Blog yazarlığı ile ilgili arama motorlarında araştırma yaparken dikkat edin karşınıza hep bu tür siteler çıkıyor. Konu tekrarı yapan siteler ve bloglar kirliliğin en büyük nedeni.

Blog yazarlığına ilgi duyan, cesaret edemeyen, blog yazarak para kazanmayı amaçlayan insanlar yol haritalarını çok sağlıklı çizmeli. Para kazanmaya odaklanmak, kaliteyi, emeği ikinci plana attığı için verim düşecektir. Hep söylediğimiz gibi daldan dala atlamadan, sınırlı konularda maksimum faydayı sağlayacak içeriklere ihtiyaç duyulduğu şu zamanda odak noktası bu olmalı.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Birkaç sitede yazılanlar doğrultusunda "bu işte para var" diyerek blog yazmaya başlanılır mı? Herşey bu kadar kolay mı? Yorumlarınız benim için değerli. Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin.
Blog yaz, köşeyi dön! Blog yaz, köşeyi dön! Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Mayıs 22, 2013 Rating: 5

4 yorum:

  1. Dediğiniz gibi bu kadar kolay bir şey değil kolay olsaydı şuan çoğu blog yazarı paraya para demiyor olurdu.

    Blog yazmak bir konu hakkında bilgilere sahip olup onu başkalarına anlatmak,anlatırken onları heyecanlandırmak,ögretici olmak zorunda bunu yaparsanız gerçekten tanınır hatta iş olanakları alırsınız.

    Olay iş yani zorunluluğa dönüştüğü zaman gerçekten düşünüldüğü gibi olmuyor.Belki yazıyorsunuz ama ne kadar verimli olduğu aşikar.

    Güzel yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Blog yazarlığının hafife alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Temennim kaliteli blogların ve bilgi verici yazarların artması.

    YanıtlaSil
  3. Gençler tabi ki kolay yoldan para kazanmaya odaklanacaklar. Çünkü onların karşısına hep bu şekilde örnekler çıkıyor. Onlar da "biz neden yapmayalım" diye düşünüyorlar. Örnek alabilecekleri bilgili-kültürlü-donanımlı-namusuyla para kazanan birileri olsa gençler de bu kişileri rol modeli alacaklardır.

    Bir de ülkemizde yüzyıllardır bir gelenak var; usta 40 biliyorsa çırağına 39 öğretiyor. Blog yazmaya başlayan ve bu işte isim yapan kişilerin blogları zamanla format değiştiriyor. İlk başlarda samimi yazılar yazan blog yazarı yavaş yavaş havalanmaya başlıyor. Kimi zaman yorum yazarak soru sorsanız cevap verme zahmetine girmiyor. Yardımcı olmama yolunu seçiyorlar.

    Başkalarının da bu alanda bir şeyler yapmaya çalışması hoşlarına gitmiyor. Herkesin fotoğraf makinesi alıp fotoğraf çekmesi fotoğrafçıları nasıl çıldırtıyorsa herkesin blog açıp yazı yazması da bunları çıldırtıyor sanırım.

    Ama devir teknoloji devri. Gücü yeten herkes bu işlere girecek. Bunu engelleyemezsiniz. Ancak bazısı hevesini atıp gidecek bazısı kalıcı olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazarlığında isim yapmış, web dünyasında popüler olmuş kişilerin yazıları zamanla format değiştiriyor. Popüler bir blogger olan ve aylardır blogunu güncellemeyen kişiler var. Bu da okuyucuları soğutan bir durum. Okur yorumları sürekli önemsenmeli. Bir yayının büyümesini, gelişmesini sağlayan okurdur. Bir işte iyinin iyisi her zaman olacaktır. Çekememezlik yapmak yerine yardımcı, paylaşımcı olmak lazım. Yardım etmek kadar güzel bir şey var mı?

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.