Blog pazarlamada dikkat edilmesi gerekenler

Blog pazarlama,  markaların ya da  internet girişimcilerinin mevcut veya potansiyel müşterilerle daha samimi bir diyalog kurmasında önemli bir işleve sahip.

Blog Pazarlama ile para kazanmak bugün internetten para kazanmada en yaygın kullanılan yöntemlerden biri olarak öne çıkıyor.

Blog pazarlamayı sadece ürün sahibi şirketler değil, ürün sahibi olmayan ancak başkalarının ürünlerine satış ortaklığı yapan internet girişimcileri de kullanıyor.

Blog pazarlamada başarılı olmak için bazı noktalara dikkat etmekte fayda var. Bu yazımda blog pazarlamada başarılı olma yollardan bahsetmek istiyorum.

Yazmayı sevin

Blog pazarlamanın en önemli ayağı içerik üretmektir. Yazmayı sevmeniz ve kaliteli, okunabilir içerik üretmeniz son derece önemli. Yazmayı sevmiyorsanız okunabilir içerikler üretmeniz çok zordur. Direkt para kazanmak için blog yazarlığına başlayanlar içerik üretmekten çok var olanı sitelerinde kullanmaya odaklandıkları için bloglarını çöpe çeviriyorlar. Bu hataya düşmeyin.

İmla kurallarına dikkat edin

Blog pazarlaması kapsamında pazarlayacağınız ürün ile ilgili içeriklerde imla kurallarına ayrı bir özen göstermelisiniz. İmla hatasının olmadığı bir içerik, pazarlamada karşı taraf için olumlu bir etki bırakacaktır.

Düzenli çalışın

Her işte olduğu gibi blog pazarlamada da düzenli çalışmak başarıya giden en önemli yollardan biridir. Kendinizi blog pazarlama, içerik üretme konusunda sürekli geliştirmelisiniz. Kendi çalışma ve içerik üretme planınızı kurmanız sizi daha istekli hale getirecek.

Temel SEO konularına hakim olun

Temel SEO bilgilerine hakim olmanız arama motorlarında daha çok görüntülenebilecek ve dolayısıyla daha fazla kişiye ulaşacak içerikler üretmenize katkı sağlayacak. İçerik pazarlamada arama motoru dostu yapılandırma çok önemli. Anahtar kelime seçimi, link kullanımı, ilgi çekici görsel, başlık, ara başlık kullanımına dikkat etmelisiniz.

Ziyaretçilerinizi doğru bilgilendirin

Blogunuzda pazarlamasını yaptığınız ürün ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmanız gerekiyor. Ürünün tanıtımının yer aldığı içerik ile ilgili blog sitenize yorum bırakan tüketicileri bilgilendirmeniz olumlu izlenim açısından önemli bir nokta. Eksik bilgiye sahip olarak blog pazarlamaya adım atarsanız baştan kaybedersiniz. Unutmayın, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi de olunmaz.

Faydalı olduğuna inandığınız ürünlere odaklanın

Tüketicilere gerçekten fayda sağlayacağına inandığınız ürünlerin pazarlamasına odaklanmasınız sizi daha etkili ve verimli çalışmak için teşvik edecektir. İnanmadığınız bir ürünü para kazanmak uğruna başkalarına sunmanız ne kadar doğru olur buna siz karar verin.

Blog Pazarlamanın uzun soluklu bir iş olduğunu unutmayın

Blog pazarlamada başarı, zamanla gelir. Blog yazarlığında olduğu gibi bunda da aceleci davranmayın. Birden para kazanmak, pörtföy oluşturmak mümkün değil. Zaman içinde istikrarlı bir şekilde çalışarak yapılan pazarlamadan verim almanız daha yüksek. Başarılı bir şekilde yürüttüğünüz her blog pazarlama faaliyeti size artı olarak dönecektir. Sabırlı olursanız ve diğer koşullar da yolunda giderse başarıya bir adım daha yaklaşmış olacaksanız.
  
Tanıtım yazıları ve sosyal medya ile blogunuzu destekleyin

Blog pazarlama yapacağınız blogunuz yeterince tanınıyor mu? İçeriğiniz çok kaliteli olabilir ancak yeterli düzeyde bir ziyaretçi kitleniz yoksa çabalarınız sonuçsuz kalacaktır. Blogunuzu zaman zaman kaliteli bloglara vereceğiniz tanıtım yazılarınızla ve sosyal medyada ilgi uyandırabilecek içerikleriniz ile desteklemeniz gerekiyor.

Sizlerin de bu konuda eklemek istediği başlıklar varsa yorumlarınızı bekliyorum.



Blog pazarlamada dikkat edilmesi gerekenler Blog pazarlamada dikkat edilmesi gerekenler Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Mayıs 08, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.