Temel bilgi kaynakları korunmalı

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bilgiye ulaşma kanallarımızda da önemli değişimler yaşandı. İnternetten önce bilgiye ansiklopedilerden, kitaplardan, kütüphanelerden, gazete ve dergilerden ulaşırdık.

Şimdilerde bu yayınların pabucu dama atıldı. Artık akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ile bilgi edinme ihtiyacımızı karşılıyoruz.

Kaçımızın evinde hala ansiklopedi var? Kaçımız düzenli olarak gazete, dergi, kitap satın alıyoruz? İnternet sayesinde bunların hiçbirine gerek olmadığını düşünenlerin sayısının fazla olduğu kanaatindeyim.

Eski kitaplar, dergiler, gazeteler, ansiklopediler ya çöpe atılıyor ya kağıt ürünleri toplayanlara veriliyor ya da satılıyor. Geçen gün bir hurdacının arabasında 90'lı yıllarda bir sürü kopun biriktirilerek alınan ansiklopedi setini görünce üzüldüm doğrusu.

 

İnternet sayesinde bunlara ihtiyacı olmadığını düşünen biri atmış olmalı. O arabada gördüğüm ansiklopedi setini ben hala evimde tertemiz bir şekilde muhafaza ediyorum. Hatta zaman zaman açıp birkaç başlık okuyorum. Bilgi kaynakları, sokağa atılmamalı... Ülkemizde kitaba muhtaç öğrenciler, okullar var.

Blog yazarları olarak bizler de bilginin temel kaynaklarına karşı saygılı davranmalıyız. Kullanmadığımız, ihtiyaç duymadığımız yayınları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak projelere destek vererek ya da kendimiz proje geliştirerek bu yayınların değerlendirilmesini sağlamalıyız.

Bunun yanı sıra bu yayınlarda yer alan bilgilerin içerik üretim sürecinde yardımcı kaynak olarak kullanılabileceğini unutmamamız gerek. Ben hala internet ortamında bulunmayan, basılı yayınlarda keşfedilmeyi bekleyen çok değerli içeriklerin varlığına inanıyorum. Bunları araştırarak, derleyerek kaliteli bir bilgi kaynağı olacak şekilde kullanıma sunmamız çok yerinde bir davranış olacak.

Blog yazarlarına bu noktada büyük görevler düşüyor. Bilginin hızla tüketildiği, değersizleştirilmeye çalışıldığı bu baş döndürücü teknoloji çağında, referans olarak kullanılabilecek, paylaşılabilecek içerikler üretmemiz lazım. Özgün ve kaliteli içerik üretmeyi hedefleyen blog yazarı arkadaşlar kendi bilgi kaynaklarını oluşturmalı.

Sizin de bu konu hakkında eklemek istedikleriniz olabilir.

Yorumlarınızı esirgemeyin.
Temel bilgi kaynakları korunmalı Temel bilgi kaynakları korunmalı Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Mayıs 24, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.