Twitter'dan nasıl faydalanılır?

Sosyal medya sitesi Twitter‘ın markalar için hem kendilerini ifade etmek, hem de tüketicilerini dinlemek için çok yararlı bir platform olduğunu biliyoruz.

Peki bir marka, şirket Twitter'dan genel olarak hangi alanlarda fayda sağlayabilir?

Müşteri İlişkileri Yönetimi

Twitter müşteri ilişkilerinde hızlı ve etkili bir yöntem. Müşterilerin ürün ve hizmet ile ilgili öneri, istek ve şikayetleri Twitter üzerinden anlık olarak takip ediliyor ve geri dönüşler problemler çözülebiliyor. Twitter'da yer alarak hem hedef kitleniz ile yakın bir iletişim sağlayabilir, hem de istek ve ihtiyaçlarla ilgilenerek olumlu görüşlerin artmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Marka bilinirliğini artırmak


İçerik değeri olan tweetler paylaştıkça daha fazla kişinin sizi farketmesini ve takip etmesini sağlayabilirsiniz. Marka bilinirliliğinin artmasının yanında sizin markanızı takip eden kişilerin gözünde markanızın teknolojiye uyumu konusunda da olumlu izlenimler sağlamanız mümkün.

Duyuru aracı

Markanızı takip eden kişi sayısı arttıkça hedef kitleniz ile aranızdaki iletişimde Twitter önemli bir paya sahip olabilir. Her sektörün kendine has bir iletişim tarzı var. Mesala medya alanında alanında faaliyet gösteren şirketler için en güncel haberleri anında duyurabilirken, e-ticaret siteleri için promosyon, kampanyalar ve pazarlama etkin bir şekilde kullanılabilir. Twitter yeni ürün ya da hizmetler, reklam kampanyaları gibi çeşitli konularda müşterilerinizin neler düşündüğünü öğrenmek için de önemli bir sosyal medya ağı.

Web siteleri için trafik kaynağı

Web sitenizde çeşitli konular ile ilgili yer alan içeriklerin linklerini Twitter hesabınızda paylaşarak Twitter üzerinden sitenize trafik sağlayabilirsiniz. Etkili sonuç almak için web sitenizden gidilen sayfanın Twitter’da verdiğiniz mesaj ile aynı olması önemli taşıyor.

Viral kampanya alanı

Markanız ile ilgili yapacağınız özel indirimler hakkında bilgilendirme amaçlı olarak Twitter'ı kullanabilirsiniz. Sadece buradaki takipçilerinize özel olarak tanımlanan promosyon kodu, kupon kodu gibi uygulamalar ile markanıza olan ilgiyi artırabilir iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Ayrıca bu tür kampanyalar viral olarak da yayılma potansiyeli taşıyorlar. Twitter, viral pazarlama için çok etkili bir araç. Viral kampanyaların diğer kampanya türlerine göre yayılma hızı ve geri dönüşü oldukça iyi.
Twitter'dan nasıl faydalanılır? Twitter'dan nasıl faydalanılır? Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Nisan 17, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.