SEO uyumlu görseller ile organik trafiğinizi artırın

Arama motoru üzerinden yapılan aramalardan daha fazla trafik almak için görsellerin SEO uyumlu şekilde kullanılması büyük önem taşıyor.

İnsanlar görüntülerine ve videolarına kendi içeriklerine katılmaya başladıkça, Google bunları sıralamaya başladı. Sonuçta, Google'da gerçekleştirilen aramaların büyük çoğunluğu resimler için.

Blog ya da web sitenizin daha fazla organik trafik alması için görsel optimizasyonuna mutlaka dikkat edin. Google’ın görsel arama algoritması için resminizi nasıl optimize edersiniz? İşte görsellerinizin SEO uyumu için gereken tüm öğelerin kapsamlı bir listesi:

1. Görüntü dosyası adı - konunuzla ilgili olmalı ve görüntünün neyle ilgili olduğunu anlamanız gerekiyor.

2. Alt özellik - bu, arama botlarının resminizi bulmasının ve Google'ın hedef sayfanın içeriğini anlamalarına yardımcı olmasını sağlıyor.

3. Resim yazısı - bu, görüntünüzün altındaki küçük tanım. Alt özniteliğiniz uzunsa, bazılarını altyazıya ekleyin. Altyazıların arama sıralamasında yardımcı olduğu biliniyor. İster inanın ister inanmayın, bazen resim yazısı Google sıralamalarında alt özellikten daha önemli hale geliyor.

4. Sayfa başlığı - Google, sayfa başlığının görüntünüzle nasıl bağlantılı olduğunu inceler.

5. Sayfa URL'si - resim açıklaması / ad / altyazı / özellik, iyi sıralamak için sayfa URL'siyle ilişkili olmalı.

6. Çevreleyen metin içeriği - Google, görüntünün önüne ve sonrasına yerleştirilen metne bakıyor.

7. Görüntü etkileşimi - resminiz ilgi çekicise ve kullanıcılar bu bağlantıyı tıklarsa, Google arama sonuçlarında onu gerçekten iyi bir noktaya taşıyabiliyor. Bundan dolayı ilgi çekici, alakalı ve popüler görselleri kullanmaya dikkat etmelisiniz.

8. Görüntü boyutları ve boyutu - en iyi sonuçları almak için görüntünün standart boyutlarını ve boyutlarını kullanın.

9. Görüntü alaka düzeyi - Google, bu sayfadaki içerikle alakalıysa, resminizi daha yüksek bir değere yükseltiyor.

10. Web sayfası sıralaması - Sayfanız Google'da gerçekten iyi bir şekilde sıralanıyorsa, o sayfadaki resimlerin resim sonuçlarının en üstünde gösterilme olasılığı daha yüksek olacak.
SEO uyumlu görseller ile organik trafiğinizi artırın SEO uyumlu görseller ile organik trafiğinizi artırın Reviewed by Medya İstasyonu on Cumartesi, Temmuz 14, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.