Makyaj blog açmak ve makyaj blogger olmak isteyenlere tavsiyeler

Makyaj blog açmak, blog yazmak isteyen bayanların en çok yöneldiği blog örnekleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kozmetik ve makyaj, kadınların en çok ilgilendiği konuların başında geldiği için makyaj blogları ciddi bir okur ve takipçi kitlesine sahip.

Bu yazımda makyaj blog oluşturma ve makyaj blog yazarlığı yapmak istiyorum diyenler için bazı önerilerde bulunmak istiyorum.

Makyaj blogu açmak istiyorsanız makyaj ve kozmetik konusu ile yakından ilgili olmanız sizi bir adım daha öne geçirecek. Makyaj blogları çok popüler, bu tür blog açarak ben de kazanırım diyorsanız bu işten vazgeçin. Çünkü bir süre sonra içerik üretimi konusunda ciddi sıkıntılar yaşayacaksınız.

Makyaj blogunu Blogger ve Wordpress üzerinden oluşturabilirsiniz. Arzu ederseniz Tumblr da kullanabilirsiniz. Makyaj bloglarında görsellik önemli olduğu için tema seçiminde de görsellerin çarpıcı ve etkileyici göründüğü bir blog teması seçmeniz önemli.

Makyaj blogları isimleri seçiminde ise ile alakalı kelimeleri kullanmanızı tavsiye ediyorum. Bu arama motoru sonuçlarında daha çok göze çarpmanızı kolaylaştırmak açısından da önemli.  Bu bir zorunluluk değil tabi kendi isminizi ya da bloga uygun başka bir isim de kullanabilirsiniz. Mobil uyumlu bir tema  ve güzel bir logo seçin.

Kozmetik ürün tanıtımı, makyaj malzemeleri ve cilt bakım ürünleri tanıtımı yaparken görsellik hep ön planda olmalı. Makyaj bloglarını incelediğinizde bunun farkına varabilirsiniz.

Makyaj blogunuzu mutlaka Instagram, Facebook ve YouTube ile destekleyin. Sosyal medya hızla büyümeniz için bulunmaz bir nimet. Makyaj blog işini sosyal medya üzerinden de götürebilirsiniz.

Bu konularda en başarılı örneklerden biri Danla Bilic adlı sosyal medya fenomeni. Instagram ve YouTube üzerinde çok aktif. Ürettiği videolarda özgün bir yaklaşım var. Bundan dolayı da ilgi çekiyor. Kendine bir tarz geliştirmiş ve gayet başarılı. Milyonlarca takipçisi olduğu için kazancının da oldukça yüksek olacağını söylemek yanlış olmayacak. Bu konuda kendinize yer edinmek istiyorsanız özgün olmalısınız ve düzenli paylaşımlarda bulunmalısınız. Başarılı makyaj bloglarını ve makyaj bloggerları takip edin.

Fotoğrafların kalitesi ve sizin deneyimlerinizi anlattığınız metinlerin akıcı olması çok önemli. Samimi bir dil kullanırsanız daha çok kişiye ulaşmanız zor olmayacak. Bunun yanı sıra video içerik de üretebilirseniz harika olur. Bu konuda profesyonel destek almanız gerekiyor. Son yıllarda YouTube videolarında profesyonellik çok etkili oluyor. Video prodüksiyon işleminden geçen videoların izlenme oranları çok daha yüksek. Film ve klip tadında videolar olmazsa olmazlardan...

Düzenli paylaşım yaparak kitlenizi büyütün. Haftada bir ya da birden fazla yapabilirsiniz. İçerik üretme periyodunuzu iyi ayarlamaya özen gösterin.

Ürün tanıtımlarında şeffaf olun. Marka tutmayın, abartıya kaçmayın. Deneyimlerinizi doğal bir şekilde okur kitleniz ile paylaşın. Size inanan kitlenin sizden soğumasını sağlayacak türden yazılardan ve videolardan uzak durun. Okuyucu yorumlarını mutlaka dikkate alın, cevaplayın.

Özgün olun.

Farklı mekanlarda video çekin ve ürün tanıtımı yapın.

Taklitten kaçının ve başka blogger'lar ile iyi geçinin.

Sosyal medyayı aktif kullanın.

Markaların size ulaşması için aktif olun.

Yeni açtığınız bir blog ya da sosyal medya hesabı ile hemen para kazanmayı düşünmeyin.

Dijital pazarlama, SEO hakkında temel bilgilere sahip olun.

İçerik üretimi konusunda bol bol pratik yapın.

Sade bir tema kullanın.

Okuyucuları kandırmayın, markaları onların gözüne sokmayın.

Reklam ve içerik dengesini daima koruyun.

Sabırlı olun.




Makyaj blog açmak ve makyaj blogger olmak isteyenlere tavsiyeler Makyaj blog açmak ve makyaj blogger olmak isteyenlere tavsiyeler Reviewed by Medya İstasyonu on Cumartesi, Ekim 07, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.