Instagram'da satışları artırmanın etkili yolları

Instagram, sosyal paylaşım platformu olmasının yanı sıra e-ticaretin farklı bir boyuta taşınmasında önemli rol oynadı.

Son yıllarda Instagram üzerinden ürün satışı yapan birçok kişi ve marka bulunuyor. Instagram butikleri olarak adlandırılan bu hesaplar üzerinden giyim, takı, kozmetik, ayakkabı, çanta vb. birçok farklı ürün satışa sunuluyor.

Instagram'ın ürün satışı konusunda etkili bir platform olduğunun farkına varanlar Instagram'da ürün satışı nasıl yapılır? sorusunun cevabını arıyor. Bu konuda ayrıntılı bilgi için daha önce yazmış olduğum Instagram'da ürün satışı yapmak isteyenler nelere dikkat etmeli? başlıklı yazımı okuyabilir.

Bu yazımda Instagram'da ürün satışı yapanların ya da Instagram'da butik açmak isteyenler için satış artırma yöntemleri hakkında bilgi vermek istiyorum.

Instagram'da daha fazla satış yapmanın en önemli kuralı potansiyel müşterilerin dikkatini çekmek ve güven kazanmak. Instagram butikleri konusunda birçok kişinin kafasında güvenilir olup olmadıklarına dair soru işaretleri var.

Instagram butikleri güven problemin çözmek için daha şeffaf olmalı. Bu noktada mail, cep telefonu, WhatsApp, DM gibi tüm iletişim kanallarından müşterilerin soru ve talepleri düzenli olarak cevaplanmalı. İletişim bilgilerinin olmadığı Instagram butikleri rağbet görmüyor.

Instagram butiklerinin güncel olması çok önemli. Her gün düzenli olarak satılan ürünler ile ilgili etkileyici ve satın almaya yönlendirici görsellerin paylaşılması büyük önem taşıyor. Güncel olan Instagram mağazaları yeni takipçi kazanma ve alışveriş odaklı ziyaretçi çekmede bir adım daha önde.

Instagram'da görsel paylaşmanın yanı sıra hikayeler kısmını da aktif kullanmak etkili olacak. Yapılan kampanyalar, yeni ürünler ile alakalı görsellerin hikaye şeklinde paylaşılması satışları artırmada etkili.

Satışa sunulan ürünler ile ilgili görsellerin yüksek kaliteli ve filtresiz paylaşılması satışları artırmada son derece etkili olacak. Ayrıca ürünler ile ilgili yakın plan detay fotoğrafların yer alması önemli. Müşteriler satın almayı düşündükleri ürünleri daha yakından görmek istiyor.

Potansiyel müşterilere ulaşmada doğru hashtag kullanmak mutlaka üzerinde durulması gereken bir konu. Alakalı alakasız birçok etiket kullanan Instagram butiklerinin tutunması gerçekten çok zor. Doğru etiket, doğru müşteri demek.

Satışları artırmanın en önemli yollarından biri de reklam yapmak. Bunun için Instagram'ın reklam çözümleri kullanılabilir. Ayrıca Facebook sayfasında da reklam vererek potansiyel müşterilerin Instagram butiğine yönlendirilmesi sağlanabilir. Instagram'da reklam vermekten daha etkili olan yöntem ise Instagram'da etkileşimi yüksek olan kişiler ile iletişime geçmek olmalı. Binlerce organik takipçisi olan hesapların sahiplerinin birçoğu ürün karşılığı reklam yapıyor.

Satılan ürünlerden örneklerin bu kişilere gönderilmesi binlerce liralık reklamlardan daha etkili oluyor. Ürün gönderilen kişinin ürün ile ilgili deneyimini ya da çektiği bir fotoğrafı Instagram butiğini etiketleyerek kendi Instagram hesabında paylaşması hem satışları artırıyor hem de organik takipçisi sayısını artırıyor. Birçok Instagram butiği bu şekilde çalışarak potansiyel müşteri çekiyor.

Bunların yanı sıra Instagram'da nadir bulunan, herkesin satmadığı ürünlere yönelmek müşterilerin ilk tercihi olmayı hızlandırıyor. Örneğin Instagram'da yüzük satılacaksa diğer butiklerdeki yüzük modellerinden çok daha farklı olanları temin edip sergilemek çok daha etkili olacak.

Instagram butiklerini takip eden kitlenin en çok dikkat ettiği şey bu butiklerde satılan ürünlerde kargo ile gönderimin ücretli olup olmadığı. Ücretsiz kargo ile müşterilere gönderilen ürünler satışların artmasında önemli rol oynuyor. İmkan varsa kapıda ödeme imkanı sunulması da ayrı bir avantaj.

Satılan ürünlerin kaliteli olup olmadığı konusunda tereddütte olan müşterilerin en çok ilgi gösterdiği konulardan biri de iade ve değişim imkanının olup olmadığı. Birçok Instagram butiği satılan ürünler konusunda müşteriler ile satış sonrası süreçte muhatap olmamak için iade ve değişim imkanı sunmuyor. Bu imkanın sunulması müşteri sadakati kazanmada önemli.




Instagram'da satışları artırmanın etkili yolları Instagram'da satışları artırmanın etkili yolları Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Eylül 08, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.