SEO ve içerik ihtiyacı olanlara hayati tavsiyeler

SEO ve içerik ihtiyacı, web siteleri için hayati önem taşıyan hizmetlerin başında geliyor. Son yıllarda web sitesi sayısının hızla artması ile birlikte birçok SEO uzmanı ve içerik editörü de ortaya çıkmaya başladı.

Bunu sonucunda bu alanda güvenilir, kaliteli hizmet sunmaktan uzak bir piyasa gelişmeye başladı.

Bunlara örnek verecek olursak;

100 kelime 1 TL'den SEO uyumlu makale yazımı, 30-40 TL'ye SEO paketi satmak, 5-10 TL'ye tanıtım yazısı yayınlamak ve yayınlatmak, Sosyal medya takipçi satışı, Link satışı, Spam odaklı SEO, Editörlük paketleri...

İÇERİK

Yukarıdaki sözde hizmetler ile "kaliteli, geleceği olan, organik trafik çekebilecek" türden web siteleri oluşturmak hayalden öte bir şey değil. İşin odak noktasında "kalite" var. SEO uyumlu diye üretilen içeriklerin durumu ortada. Birçok kişi de bu içeriklerden medet umuyor. Verilen paralara yazık. İyi bir içerik üretmenin değeri 1 TL'nin çok üzerinde.

Web işlerinde bizlerden daha iyi konumda olan yabancıların sitelerine, bloglarına göz atın. Sade tasarım, kaliteli ve doyurucu içerikler var. Okuyan bir daha okuma ihtiyacı duyuyor. Çünkü içeriklerin her bir satırında alınacak mesaj çok. Bizde ise işler kelime sayısı denen saçma sapan bir sisteme odaklanmış. 100-200-300 kelime. Bu nedir ya? 100 kelimede anlatacağım bir konu için neden fazladan 100-200 kelime daha yazayım?

100 kelime SEO uyumlu makale ne demek? Bırakın artık kendinizi kandırmayı. Okuyucu odaklı içerik üretmediğiniz sürece bir arpa boyu yol alamayacaksınız. Profesyonel düşünün, 1-2 TL'ye makale yazdırarak bu piyasada yer almak size hiçbir şey kazandırmaz. Berbat web siteleri, berbat makaleler. Sonra "Neden reklam alamıyorum, neden para kazanamıyorum, reklam nasıl alabilirim?"gibi soruların cevabı aranıyor. Türkiye'de bu alanlarda alınması gereken o kadar çok yol var ki... Site açmak, blog açmak hiç sorun değil arkadaşlar. Peki, ya sonrası? Yol haritanız yoksa ne yapacaksınız ki? Profesyonel içeriklere sahip olun.

SEO

Gelelim SEO'ya... Bu alanda da berbat çalışmalar ile web sitesinin Google'da yükselmesini hedefleyen, daha fazla ziyaretçi çekmek isteyen ve para kazanmak isteyenler var. 40-50 TL'lik SEO paketleri ile bir yere varamazsınız. Markalar SEO yatırımı için her ay binlerce lira ayırıyor. Siz 40-50 TL'lik sözde paketlerle ya da 5-10 TL'lik tanıtım yazılarıyla mı Google'da 1 numara olacaksınız? SEO, üzerinde önemle durulması gereken bir konu. Tamamen doğal olarak ilerlemeli. Öncelikle tamamen kullanıcı odaklı düşünmek şart. Google'a oynamayı bırakın. Bu noktada SEO'nun %50 'si tamam zaten. Geriye kalan %50 ise okuyucuların aradıkları konulara ulaşırken sizi farketmesi için yapacağınız çalışmalardan oluşuyor. Bunlar sade ve içerik odaklı tema seçimi, kelime analizleri, rakip analizleri, kaliteli web sitelerinden link almak, sosyal medyada aktif olmak, sitenizin hızlı açılması, mobil uyumluluk ve düzenli analizler olarak sıralanabilir.

SOSYAL MEDYA

Sosyal medya, web sitelerinin markalaşmasında, daha fazla ziyaretçi çekmesinde, büyümesinde ve para kazanmasında en büyük kaynak. Burada da doğal bir şekilde yer almak şart. Takipçi, beğeni, izlenme satın almak, hedef kitleye uygun olmayan sayfalarda yer almak bir işe yaramaz. Hedef kitleye en uygun içerik paylaşımları, doğru zamanlama gerekiyor. Viral yayılmak açısından ilgi çekici, kolay tüketilebilir ve paylaşmaya müsait içerik projeleri şart. Başarılı olmuş örnekleri inceleyin. Sosyal medyaya hakim olmak çok şey kazandıracak.

SPAM

Spam içerikler, internette bilgi kirliliğin en büyük nedeni. Binlerce web sitesinde aynı içerikler, görseller yer alıyor. Özgünlük yok denecek kadar az. Orijinal olmayan bir web sitesi ne kadar başarılı olabilir? Kopya içerik ile biir yere varılamayacağı hala anlaşılamadı. Yıl olmuş 2017 hala spam başlıklar, spam spot cümleleri, onlar anahtar kelime... SPAM'ı web girişiminizden uzak tutun. Üretin, ürettirin. İnternet üzerinde az olan ya da daha önce sunulmamış türden sunumlar deneyerek içeriklerinizi hedeflediğiniz kitle ile buluşturun.

Profesyone düşünün, profesyonel çözümler sunan kişi ve ajanslar ile çalışın. Ucuza iş yaptırmak yerine kaliteli iş yaptırmayı odak noktanıza koyun.

İçerik talepleriniz için: medyaistasyonu@gmail.com
SEO ve içerik ihtiyacı olanlara hayati tavsiyeler SEO ve içerik ihtiyacı olanlara hayati tavsiyeler Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Mart 02, 2017 Rating: 5

2 yorum:

  1. gerçektendr güzel tavsiyeler bundan sonra mutlaka dikkate alacağım.

    YanıtlaSil
  2. bencede oldukça faydalı bir yazı olmuş seo ile alakalı yazılarınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.