Reklam alamamak web sitelerinin en büyük sorunu

Reklam almak, web sitesi ya da blogundan gelir elde etmek isteyenler için en önemli konuların başında gelse de maalesef birçok web sitesi reklam alamamaktan şikayetçi.

Peki, web siteleri neden reklam alamıyor? Reklam alan web sitelerinin temel özellikleri neler? Web sitesi reklam verenin nasıl dikkatini çeker?

Sitelerin reklam alamamasında en önemli problem profesyonelce haraket etmemek. Birçok web sitesi biçim ve içerik bakımından amatör bir görünüme sahip. Çoğu web sitesi sahibi bunu ek iş olarak yapıyor. Kurumsallık yok. Bundan dolayı sitelerin daha fazla büyümesi mümkün olmuyor. Son yıllarda açılan kaç web sitesi adam gibi para kazanıyor? Markaların internet reklamlarından pay alan siteler hep aynı. Kurumsallaşmaya odaklanın, büyük düşünün, profesyonel olun. Merdiven altı mantığı ile hareket etmeyin. Vizyon sahibi olmanızı tavsiye ediyorum.

Kopya içerikler de web sitelerinin reklam alamamasında en önemli sorun. Web sitenize reklam almak istiyorsanız her şeyden önce iyi bir içerik üreticisi olmanız ya da bir içerik ekibinizin olması gerekiyor. 100 kelime 1 TL'den makale yazdırarak bir yere varamazsınız. Reklam vereceklerin ya da sizinle işbirliği yapmak isteyenlerin dikkatini özgün ve sitenizin hedef kitlesine fayda sağlayan içerikler ile çekebilirsiniz. Web site ve bloglar için en önemli yatırım aracı içeriktir. İçeriğiniz değer sunuyorsa, okuyana faydalı oluyorsa doğru yoldasınız. İnternet kullanıcıları kendilerine nitelikli bilgi sunan sitelere çok daha fazla önem veriyor. Başarılı site ve blogları biçim ve içerik bakımından mutlaka inceleyin.

Web sitesi sayısı artıyor, internet reklam pastasından pay kapmada uzun soluklu ve profesyonelce düşünmek çok önemli. "Bir web sitesi açayım, sağdan soldan içerikle doldurayım, reklam alırım" diyerek hiçbir yere varamazsınız. Böyle düşünen birçok kişi var, bundan dolayı internet site çöplüğüne döndü. Web sitesi açarak para kazanmak gerçekten zor. "İmkansız" demiyorum, gerçekten zor. Reklam almak istiyorum diyenler aceleci davranmamalı. Belli bir seviyeye gelmek için zamana ihtiyacınız olacak.

Yeni açılan, organik ziyaretçisi olmayan, okuyuculara fayda sağlamayan, Google'da kolay bulunabilecek bir konumda olmayan site ve blogların reklam almada şansı yok. Reklam veren vereceği reklamdan geri dönüş bekler. Yeni müşteriler kazanmak ister. Siteniz buna cevap veremiyorsa, SEO açısından alanında güçlü değilse reklam alamazsınız. Güçlü içerik ve SEO yatırımlarına ağırlık vermenizi öneriyorum. Doğal SEO çalışmaları konusunda çalışmalarınızı hızlandırın.

İlgili hedef kitleden organik trafik almak çok önemli. Organik trafik alan sitelerin şansı daha fazla. Hedef kitle belirleyin. Hedef kitleniz yoksa sitenizin bir yere gelmesi ve gelir elde etmeniz imkansız. Genel içerikli web sitesi ve blog açmayı artık bir kenara bırakın. Bu size bir şey kazandırmaz. Niche alanlara yönelmenizi önemle tavsiye ediyorum.

Blog yazmak, içerik editörlüğü yapmak ve diğer alanlarda web sitesi açmak istiyorsanız Medya İstasyonu'ndaki diğer yazılarımı okumanızı tavsiye ediyorum.

Bu yazımı da okuyabilirsiniz

Reklam almak istiyorum diyorsanız okuyun



Reklam alamamak web sitelerinin en büyük sorunu Reklam alamamak web sitelerinin en büyük sorunu Reviewed by Medya İstasyonu on Cumartesi, Şubat 11, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.