Kaliteli içerikler web sitenize ve markanıza ne katar?

Özgün ve kaliteli hazırlanmış içeriklere ihtiyaç her geçen gün artıyor. Son yıllarda web sitesi, web tabanlı girişimler, bloglar hızla artmaya başladı. Site sayısı artıyor artmasına ama nitelikli içerik üretimi yerinde sayıyor.

Web içerikleri konusunda "SEO uyumlu makale" yazan kişilerin sayısı son yıllarda inanılmaz ölçüde arttı. Yazarak para kazanmak ile ilgili bir şeyler okuyanlar bir anda içerik yazarlığına soyundu. Webmaster forumlarında makale alımı, makale siparişi gibi kategoriler artmaya başladı. Bu iş öyle sanıldığı kadar kolay olsaydı her içerik yazarı çoktan köşeyi dönerdi.

Peki, öyle mi? 100 kelime 1 TL'ye yazı yazanlar ve bunu kaliteli bir şekilde yaptığını iddia edenler ne kendilerini ne de yazı ihtiyacı olan kişileri boş yere kandırmasın. Kaliteli, yıllarca okunabilecek ve organik trafik getirecek yazı 1 TL'ye yazılmaz.

İçerik üretimi konusunda uzman biri 1 TL için bu işi zaten yapmaz. Günde binlerce kelime yazma garantisi veren kişilerin ürettiği içerikler ile bir yere varılmıyor. "İlk sayfa garantili makale hizmeti" veren bile var. İçerik üretiminde paradan önce kalite gelmeli. "Yazıyı yazayım, paramı alayım" mantığı ile bir yol alınmaz.

İçerik üretimi konusunda Türkiye'de durum zaten ortada. Birkaç içerik platformu hariç profesyonel anlamda içerik üretimi yapan kişi ya da kuruluş da yok denecek kadar az. Yüksek kalite içerik üretimi yapabilen kişilerin sayısı oldukça az. Çünkü birçok kişi neyi nasıl yazacağını bilmiyor.

SEO uyumlu makale diye ortaya bir şey atıldı. 100-200 kelimelik çöp yazılar ve içinde 3-5 link ve bold ya da italik yapılmış anahtar kelimeler ile iş yapılmaya çalışılıyor.  

Yıllardır kaliteli ve uzun ömürlü içerik üretimi konusunda profesyonel çözümler sunan biri olarak markaların, girişimcilerin ve web sitesi sahiplerinin mutlaka yüksek kaliteli içeriklere yatırım yapmaları gerektiğini vurguluyorum. İçerik üretimi ile ilgili çok yazı yazdım.

Yıllardır nitelikli içerik üretimi konusunda profesyonel ve yüksek kalite çözümler sunuyorum. Şu ana kadar binlerce içerik yazdım, yüzlerce farklı firma, ürün ve hizmet alakalı içerikler ürettim. Her zaman müşteri memnuniyetini üst düzeyde tuttum. Ürettiğim içerikler ile ilgili müşterilerinin revize taleplerini hiçbir zaman geri çevirmedim. "Binlerce yazı yazarım, sizi ilk sayfaya çıkarırım, web siteniz şu kadar trafik çeker" gibi garanti verici ifadeler kullanmadım. Keyifle, yazma aşkıyla nitelikli içerik üretildiği zaman gerisi zaten kendiliğinden geliyor. Okuduğunuz bu blog nasıl yükseldi? Ziyaretçi trafiğini geçen yıla göre %100-200 nasıl artırdı? Cevap basit: Planlı, istikrarlı ve çözüm odaklı nitelikli içerikler ile.

Nasıl SEO'da ilk sayfada sürekli yer almanın garantisi yoksa içerik ile de ilk sayfada yer almanın garantisi yoktur. İçerik ve SEO ayrılmaz bir bütündür. Her iki çalışmada da süreklilik esastır.

Bu blogdaki yazılarımla içerik yazarlığını profesyonel anlamda yapmayı düşünen kişilere dikkat etmeleri gerekenler konusunda sürekli önerilerde bulunuyorum. İçerik üretimi belli standartlarda yapıldığı takdirde ciddi kazançlar sağlayabilecek ve hiç ölmeyecek alanlardan biri.

Yüksek kalite içerikler neden önemli?

Kaliteli içerik barındıran web siteleri her zaman organik trafik alır.

Yazılan içerikler yıllarca trafik alabilir.

Markalar geleceğe yönelik yatırım geri dönüşü yüksek içeriklere sahip olur.

İçerik pazarlama yatırımları boşa gitmemiş olur.

Okucuyular keyifle okudukları içeriklerden öğrenmek istediği bilgileri kolayca alabilir.

Kaliteli içeriklerin yer aldığı siteler Google'ın gözünde de çok değerlidir.

İçerik üretimi konusunda profesyonel kişiler ile çalışan markaların gözü arkada kalmaz.

İçerik, geliştirilebilir bir şey olduğundan dolayı karşılıklı beyin fırtınası ile harika bir içerik üretim süreci olabilir.

İyi içerik, web sitelerinin çöp haline gelmesinin önüne geçer.

Kaliteli ve özgün içerik arama moturu optimizasyonunun temelini oluşturur.

Markalara, girişimcilere ve web sitesi sahiplerine önerilerim

İçerik ihtiyacınızı en ucuza yapan ile değil en kaliteli yapan kişiler ile çalışın.

Nicelikten çok niteliğe önem verin. İçerik üretmek öyle kolay değil.

Bütçeniz 500 TL ise 100 kelimesi 1 TL'den 500 yazı almak yerine 50-60 yazı alın.

İşinizin, markanızın, ürün ve hizmetlerinizin daha iyi noktaya gelmesi için içerik olarak tüm gücüyle size destek olabilecek kişiler ile çalışın.

İçerik üretimi konusunda işbirliği yapacağınız kişi ile iyi ilişkiler kurun.

İçerik üretimini sürekli bir şekilde yapan kişiler ile çalışın. Bu işi hobi ya da ek gelir amaçlı yapan kişiler bir süre sonra size verimli olmayacaktır.

Not: Profesyonel içerik konusunda destek almak isterseniz bana medyaistasyonu@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. Markanıza, ürün ve hizmetlerinize değer katacak içerikler konusunda uzun soluklu işbirliği geliştirebiliriz.







Kaliteli içerikler web sitenize ve markanıza ne katar? Kaliteli içerikler web sitenize ve markanıza ne katar? Reviewed by Medya İstasyonu on Cumartesi, Aralık 10, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.