Teknoloji sitesi açmak istiyorum diyenlere tavsiyeler

Teknoloji siteleri, web sitesi açarak para kazanmak isteyenlerin en çok tercih ettiği site türleri arasında yer alıyor.

İnternetten para kazanmak isteyenler "Ne sitesi açsam tutar?" sorusunun cevabını arıyor. Bu soruya genellikle "Sağlık sitesi aç, kadın sitesi aç, teknoloji sitesi aç, haber sitesi aç, genel blog aç, yemek sitesi aç" gibi cevaplar veriliyor.

Yeni bir web sitesi açmak istiyorsanız ve tercihininiz teknoloji sitesinden yana kullanacaksanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bu yazımda teknoloji sitesi açmak istiyorum diyenlere önerilerde bulunuyorum.

Teknoloji sitesi sayısı oldukça fazla. Bu sitelerin %90'ı çöp site niteliğinde. Teknoloji haberleri alanında en çok takip edilen yayınlar belli.

Technopat, Shiftdelete, Webtekno, Webrazzi, Teknoloji Oku, Chip Online, Tekno Kulis, Silikon Vadisi gibi siteler en çok takip edilen teknoloji siteleri arasında yer alıyor.

Bu sitelerin yanı sıra popüler haber sitelerinin ve gazetelerin internet sitelerinin teknoloji kategorilerinin de olduğunu hesaba katarsak bu alanda genel içerikli bir teknoloji sitesi açarak ayakta durmak çok zor görünüyor.

Teknoloji, geniş bir kavram. Bu yüzden sınırları iyi çizmek lazım. Akıllı telefonlar, mobil teknolojiler, bilgisayar donanımları ve çevre birimleri, mobil uygulamalar, giyilebilir teknolojiler, insansız hava araçları, tüketici elektroniği vb. alt alanlara yönelmek daha faydalı olacak.

Teknoloji sitesi, tek kişi ile yürüyecek bir site türü değil. Mutlaka teknoloji seven, takip eden, nitelikli içerikler üretebilecek bir ekip kurmak gerekiyor. Son yıllarda ürün inceleme, teknoloji konulu sohbetler içeren video prodüksiyonlar çok arttı. Buna ayak uyduramayan iş yapamaz. Video kurgu-montaj ekibi şart.

Teknoloji sitelerinin en büyük sorunlarından biri de gelir elde edememeleri. %99'u Adsense reklamı kullanıyor. Trafiği az olan sitelerin Adsense ile para kazanması çok zor.

Reklam alabilmek için farklılaşmak şart. Hem okuyucuların hem de markaların dikkatini çekecek bir içerik sunumu gerekiyor. Trafiği artırma noktasında SEO, sosyal medya, dijital pr, içerik pazarlama gibi araçlardan yararlanmak şart.

Akılda kalıcı bir domain çok önemli. Teknoloji ile alakalı o kadar saçma domain var ki... Son zamanlarda açılan sitelerin büyük çoğunluğu popüler siteleri taklitten öteye gidemiyor. Orijinal fikirler için orijinal domain ile başlamak şart. Kısa, kolay yazılan ve telaffuz edilen bir domain olmalı. Com ve Net uzantılı olması iyi olacak.

Yazılım olarak Wordpress tercih edilebilir. Çok güzel teknoloji temaları var. İyi optimize edilirse sorunsuz iş görebilir. Bütçe yüksekse özel yazılım kullanmak en iyisi.

Teknoloji sitesi açacak kişiler kopya içerikten uzak durmalı. Büyük bir sitede yer alan siteyi kopyalamak bir şey kazandırmaz. Burada habercilik deneyimi şart. Neyin haber olacağını kestirmek gerekiyor. Yüzlerce teknoloji sitesi arasından sıyrılmak için özgün bir şekilde içerik üretmek şart.

Teknoloji sitesi açarak para kazanmayı düşünüyorsanız kararınızı bir kez daha gözden geçirin. Marka bilinirliği ve ziyaretçi trafiği olmadan gelir elde etmek çok zor. İyi olduğunuz ve rekabetin daha az olduğunu sektörlere yönelebilirsiniz.
Teknoloji sitesi açmak istiyorum diyenlere tavsiyeler Teknoloji sitesi açmak istiyorum diyenlere tavsiyeler Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Kasım 25, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.