Instagram'da blogger nasıl olunur?

Instagram blogger olmak isteyen ve daha geniş bir kitle tarafından tanınmak isteyenler için en etkili sosyal ağların başında geliyor.

Kullanıcı sayısı günden güne artan Instagram'da ürün satışı, reklam ve pazarlama faaliyetleri yürüten birçok marka ve kullanıcı var. Bunların yanı sı ra Instagram'da son zamanlarda oldukça popülerleşen Instablogger kavramı da ilgi görüyor.

Bu yazımda Instagramda blogger olmak isteyenlere bazı faydalı öneriler sunacağım.

Instagramda blog açmak, Instablogger nasıl olunur?

Bunun için ilk adım bir Instagram hesabı oluşturmak olmalı. Akılda kalıcı, bilgilerin eksiksiz doldurulduğu bir hesabınız olmalı. Profil fotoğrafınız mutlaka olmalı. Profil bilgilerinde size ait telefon ya da e-posta adresinin yer alması sizinle iletişime geçmek isteyenler için önemli bir husus.

Instablogger isimleri konusunda seçim yaparken akılda kalıcı, kısa bir isim seçmeye özen gösterin. Kullanıcılar sizi daha kolay bulabilsin. Telaffuzu ve yazımı zor isimlerden uzak durun. İngilizce bir isim kullanmak yabancı kullanıcıların da dikkatini çekebilir. Türkçe, İngilizce, hem Türkçe hem İngilizce isimler üretebilirsiniz.

Instagramda blogger olmak isteyenler yöneleneceği alanı iyi seçmeli. Yemek, moda, fitness, sağlıklı yaşam, giyim, el yapımı ürünler, hayatı kolaylaştıran fikirler, dekorasyon, fotoğrafçılık, teknoloji, doğa, çiçekler, ürün tanıtımı, el işi, tasarım gibi alanlar oldukça popüler. Hedef kitleyi belirmek başarılı bir instagram blogger olmada büyük önem taşıyor.

Bunda sonraki aşamalarda yöneldiğiniz alan ile ilgili düzenli paylaşımlarda bulunmanız gerekiyor.

Hedef kitlenin ilgisini çekebilecek, paylaşılabilir içerik üretimi Instagram'da popüler olmak açısından dikkat edilmesi gereken bir nokta.  Instagram görsel ağırlıklı olduğu için paylaşımlarınızın kişilerde bir şey uyandırması gerekiyor. Yazı kısmına çok fazla yoğunlaşmayın.

Paylaşımlarda abartıya kaçmamak gerekiyor. Her gün onlarca görsel ya da video paylaşmak durumunda değilsiniz. Paylaşmaya değer içeriklere odaklanın. Paylaşımlarınızı abartılı filtreler kullanarak yapmayın. Kolaj yaparak farklı açılardan kareler sunmak iyi bir fikir.

Paylaşımlarınızın ilgi çekmesi, daha fazla kişiye ulaşması açısından hashtag kullanmaya dikkat etmelisiniz. Doğru etiket seçmek hedef kitlenize ulaşmanızı kolaylaştırır ve içeriklerinizin beğenilme oranını artırır. Daha fazla takipçi kazanmak için alakasız etiketleri kesinlikle kullanmayın.

Instagram üzerinden paylaştığınız içerikleri kendinize ait bir blog sitesi oluşturarak da paylaşın.
Blogger ya da Wordpress blog alt yapısını kullanabilirsiniz. Blog açmanız organik trafik sağlamanız açısından da önemli. İnternet üzerinden ziyaretçi çekmenizi kolaylaştırır. Ayrıca diğer sosyal platformları da mümkün olduğunca aktif kullanın.

Instagram blogger olmak için doğallıktan vazgeçmeyin. Dikkat çeksin diye alakasız cümleler kullanmayın. Takipçilerinizi kendinizden soğutmayın. Kibar olun, cana yakın olun, her bir takipçinize değer verin. Başka kullanıcılara sözlü sataşmalarda bulunmayın.

Sizinle aynı yolda ilerleyen kişileri takip edin, aranızı iyi tutun. Rakipleriniz en iyi iş ve içerik ortağınız olabilir. Uzun vadeli düşünün.

Popüler oldukça takipçi sayınız artacağı gibi markaların ve ajansların da dikkatini çekeceksiniz. Bu da reklam alarak gelir elde etmenizi sağlayacak. Bunun için sabırlı olmalısınız. Bir anda fenomen olamazsınız. Zamana ihtiyacınız olacak.

Blogda Instagram ile ilgili yazdığım diğer yazılara da göz atmanızı öneriyorum.


Instagram'da blogger nasıl olunur? Instagram'da blogger nasıl olunur? Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Kasım 17, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.