Haber sitelerinin en çok kullandığı anahtar kelimeler

Haber sitesi sayısının hızla arttığı internet medyasında rekabet de gün geçtikçe kızışıyor.

Birçok haber sitesi kullanıcıların haber ile ilgili en çok arattığı anahtar kelimelerde üst sıralarda yer almaya çalışıyor.

Bundan dolayı haber sitelerinin büyük çoğunluğu aynı anahtar kelimeleri kullanıyor. Aynı kelimeleri kullanan yüzlerce haber sitesi olsa da Google'da ilk sayfalarda yer alan siteler yıllardır hep aynı.

Haber ile ilgili en çok aranan kelimelerde ilk sayfalarda yer almak oldukça zor. Zirvede Hürriyet, Milliyet, Sabah, Haberler.com, Akşam, Haber7, Ensonhaber.com, Habertürk, Sözcü, İnternethaber.com, Ahaber.com.tr, Mynet.com, TRThaber.com, NTV.com.tr, Yeni Şafak, Haber3, Takvim.com.tr, GazeteVatan.com.tr, Star.com.tr, Yeni Akit, Sondakika.com gibi çok güçlü siteler var. Her gün yüz binlerce trafik çekiyorlar. Marka siteler oldukları için reklam pastasından en büyük payı alıyorlar.

Bu siteler ile rekabet edebilmek gerçekten çok zor. Yeni açılan bir sitenin kafada çıkması neredeyse imkansız. Bu yüzden birçok haber sitesi çöp olup gidiyor. Ulusal haber sitesi kurmak isteyenler çok iyi düşünmeli. Bundan dolayı daha farklı alanlar ve anahtar kelimeler üzerine çalışmakta fayda var.

Haber sitelerinin gözdesi anahtar kelimeler

Son dakika haberler

Son dakika haberleri

Güncel haber

Haberler

Gazete haberleri

En son haberler

Son dakika
Haber sitelerinin en çok kullandığı anahtar kelimeler Haber sitelerinin en çok kullandığı anahtar kelimeler Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Kasım 24, 2016 Rating: 5

2 yorum:

  1. Haber konusunda rekabetin had safhada olduğu herkesçe malum ve belirttiğiniz gibi haberler, son dakika haberler vb. kelimelerde yapılan aramalarda hep otorite olmuş haber sitelerini görüyoruz. Genel içerikli bir haber sitesi açmak çok uzun zamandır mantıklı bir iş olmaktan çıktı. Organik ziyaretçi alabilmek için yerel siteler daha avantajlı. Yerel / bölgesel haberlere yer vermek, ilgi çekici özel haberler hazırlamak ve aynı zamanda takipçi kitlesi oluşturmak, günümüz şartlarında bir haber sitesinin başarılı olması için yapılabilecek en mantıklı çalışmalar olacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Etkili anahtar kelimeler konusunda azda olsa bilgi edindim,içerik geliştirmek için bu konuda arayış içinde olanlarla dayanışma içinde olalım diye diye düşünüyor, ilgililere öneriyorum.
    www.tcnethaber.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.