Paylaşımlı ofis ve ortak çalışma alanı faydaları neler?

Paylaşımlı ofis, ortak ofis, ortak çalışma alanı kullanımı son yıllarda hızla artıyor.

Paylaşımlı ofis talebinin artması ve ortak ofis hizmeti sunan şirketlerin çoğalması hazır ofis sektörünün ciddi bir büyüklüğe ulaşmasını sağladı.

Günümüzde web girişimcilerinden büyük şirketlere kadar iş dünyasında birçok kişi ve kuruluş hazır ofis kullanımını tercih ediyor.

Hazır ofis, paylaşımlı ofis kullanımın tercih edilmesinde her şey dahil konsepti büyük rol oynuyor. Ofis ihtiyacı olan kişiler ve şirketler ofis maliyetleri ve ekstra giderlere zaman ve para harcamak istemiyor. Aylık sabit ücrete tüm ofis imkanlarından faydalanmak ve prestijli bir mekanda çalışmak daha cazip geliyor.

Hazır ofis fiyatları paylaşımlı ofis fiyatlarına oranla daha yüksek. Bu yüzden ofis konusunda çok fazla bütçe ayırmak istemeyen girişimciler ya da şirketler paylaşımlı ofisleri tercih ediyor.

Paylaşımlı ofis çalışma avantajları

Home ofis olarak evden çalışmaya göre daha iyi. Yalnız kalmazsınız. Zamanınızı daha verimli kullanabilirsiniz. Sizinle aynı ortamda çalışan kişilerin varlığı motivasyonunuzu artırır, daha keyifli ve iş odaklı çalışmalar yürütmenizi sağlar.

İstediğiniz zaman molalar verek ikramlardan ve içeceklerden faydalanabilirsiniz. Bunları evde de yapabilirsiniz ancak çok keyifli olmayabilir. Molalarda hoş sohbetler yapabilir, yeni arkadaşlar tanıyabilirsiniz.

Gürültüsüz, aydınlık, ferah ve modern ofis mobilyalarında çalışırsınız. Home ofis çalışmak sıkıntılıdır. Ya komşunuzun tadilatı olabilir, sokağınızda inşaat vardır gürültü olur. Sokak satıcılarının ve megofonun sesi konsantrasyonunuzu etkiler. Home ofis evden çalıştığınız için çoğu zaman "Çalışamıyorum, iş yapamıyorum" diye şikayet edersiniz.

İş dünyasının sıkça tercih ettiği lokasyonlarda (Levent, Zincirlikuyu, Şişli, Mecidiyeköy, Ataşehir vb.) çalışmalarınızı yürütürsünüz. İş görüşmelerinizi buradan yürütebilirsiniz. Bu size prestij katar. Home ofis çalışmada böyle bir durum pek yok.

Paylaşımlı ofis hizmeti sunan şirketlerin birden fazla lokasyonda ofisleri var. Bunlardan istediğinizi üyeliğiniz kapsamında kullanabilirsiniz. Bir gün Levent'te çalışırsınız diğer gün Taksim'de...

Paylaşımlı ofiste çalışanlar yeni dostluklar ve iş ortaklıkları geliştirebilir. Örneğin web tasarım işi yapıyorsanız paylaşımlı ofiste yan masanızdaki çalışma arkadaşınız sizden bu konuda bir hizmet almak isteyebilir. Ya da içerik üreticisiyseniz içerik ihtiyacı olanlar sizden destek alabilir.
Paylaşımlı ofis ve ortak çalışma alanı faydaları neler? Paylaşımlı ofis ve ortak çalışma alanı faydaları neler? Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Ekim 18, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.