E-ticaret yazılımı seçiminde nelere dikkat etmelisiniz?

E-ticaret, son yıllarda girişimcilerin en çok ilgi duyduğu alanların başında geliyor.

E-ticaret sektörünün dünyada ve Türkiye'de hızla büyümesi, e-ticaret ile daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmanın ve kazançları artırmanın mümkün olması, e-ticaret sitesi kurma maliyetinin düşmesi gibi birçok faktör e-ticaret sitesi sayısını da hızla artırdı.

E-ticaret sitesi sayısında önemli artışlar yaşansa da kapanan birçok e-ticaret sitesinin olduğunu da unutmamak gerekiyor. Rekabetin yoğun olduğu e-ticarette profesyonel bir şekilde yer almamak, e-ticaret sitelerinin başarısız olmasına yol açıyor.

E-ticarete atılan girişimcilerin birçoğu ucuz ya da ücretsiz e-ticaret sitesi kurarak bir şeyler yapma mantığı ile hareket ediyor. Durum böyle olunca e-ticaret serüveni daha başlamadan son buluyor.

Online alışveriş sitesi için kullanılacak yazılımın profesyonel olması, müşterilerin ve e-ticaret sitesi yöneticilerinin beklentilerini tam anlamıyla karşılayacak özellikler taşıması yeni müşteriler kazanmak ve satış yapmayı kolaylaştırıyor. Bu yüzden internetten satış sitesi açacak kişilerin kesinlikle profesyonel e-ticaret yazılımı kullanmaları gerekiyor.

Peki, e-ticaret yazılımı seçerken nelere dikkat etmeli?

E-ticaret yazılımı konusunda profesyonel olan firmalar ile çalışmalısınız. Kendi başınıza e-ticaret sitesi oluşturmak hem zaman kaybı hem de olası teknik sorunları hemen giderememenize yol açar.

E-ticaret yazılımı sunan firmalardan istediğiniz zamanda teknik destek almalısınız. Hızlı destek, sitenizin kapalı kalmasını engeller, ziyaretçilerin kolayca dolaşmasını sağlar. İstediğiniz değişiklikleri kısa sürede gerçekleştirmenizin önünü açar.

Ücretsiz e-ticaret sitesi yazılımı kullanmamalısınız. Yazılım açıkları olabilir. Bu da sistemin virüs vb. tehditler altında olmasına yol açabilir. Müşteri memnuniyeti ve güvenilirlik açısından son derece risklidir.

E-ticaret yazılımı kolay arayüze ve yönetim paneline sahip olmalı. Karışık arayüz ziyaretçileri soğutur. Yönetim panelinin karışık olmaması hızlı ürün girişi ve gerekli düzenlemeler için önemli.

E-ticaret yazılımı birden fazla ödeme modülü içermeli. Zengin ödeme yöntemi olması kullanıcıların ilgisini çekecektir. (Kredi kartına taksit, havale, EFT, sanal pos, mobil ödeme vb.)

E-ticaret sitesi mobil uyumlu olmalı, Android ve App Store'da uygulaması mutlaka yer almalı. Mobil e-ticaretin hızla yükseldiği günümüzde mobil uyumlu olmayan bir internetten satış sitesi ne müşteri çeker ne de satış yapar.

E-ticaret sitesi yazılımı mutlaka SEO uyumlu olmalı. Her sayfa için manuel olarak sayfa başlığı, keyword, description gibi alanlar tanımlanabilmeli.

E-ticaret sitesi yazılımına uygun hosting ve sunucu tercih edilmeli. Yıllık ya da aylık paketlerden en uygun olanı seçilmeli. Başlangıç olarak yıllık hostingler uygun.

Organik trafik almak açısından blog modülü mutlaka olmalı.

Kargo, muhasebe-fatura-KDV yönetimi, hediye çeki- indirim kuponu, XML entegrasyonu, çoklu dil desteği, statik sabit IP, bayi yönetimi, kampanya yönetimi, SSL sertifikası, içerik yönetimi, slider yönetimi gibi modüller içermeli.



E-ticaret yazılımı seçiminde nelere dikkat etmelisiniz? E-ticaret yazılımı seçiminde nelere dikkat etmelisiniz? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Ekim 17, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.