Blogunuzun ilk yazısı nasıl olmalı, nelere dikkat etmelisiniz?

Blog yazmak, hızla yükselen sosyal medyanın biraz gölgesinde kalsa da son yıllarda yeniden popüler olmaya başlayan uğraşlardan biri.

Özellikle blog yazarak para kazanıldığına dair içerikleri okuyanlar, en kısa sürede blog oluşturma yoluna giderek blogları ile para kazanmayı ve popüler blog yazarı olmayı planlıyor.

Bu noktada blog yazarlığı yapmayı düşünen ve ilk kez blog açanların en çok kafasına takılan sorular genellikle "İlk blog yazısı nasıl olmalı, İlk blog yazısı nasıl yazılmalı? oluyor.

Blog açmaya karar verdiniz. Blogunuzun adını, temasını ve içeriğini belirlediniz. Peki, ilk blog yazınızı nasıl yazacaksınız? İlk yazınızda nelere değineceksiniz?

Bu yazımda ilk blog yazısı hakkında kafası karışık blogger adayları için bazı öneriler sunacağım.

İlk blog yazısı yazmak için bunlara dikkat edin

İlk blog yazınız sizin okuyucularla ilk temasınız açısından son derece önemli. Bu yüzden bu yazının özel olmasına dikkat etmelisiniz. Öylesine bir yazı ile giriş yaparsanız çok kısa sürede blog yazarlığından soğuyabilirsiniz. İlk blog yazınızı ne kadar değerli ve özel hazırlarsanız sonrakiler de aynı şekilde olur. Buna mutlaka dikkat etmenizi öneriyorum. Medya İstasyonu'nun istikrarlı olmasının arkasında en önemli faktörlerden biri bu.

İlk blog yazınızı yazarken kullanacağınız dil, sonraki blog yazılarınız konusunda da belirleyici bir unsur olacak. Samimi, eğlenceli ve okuyucuları yazılarınızı okumaya teşvik edecek bir blog yazımı dili seçmeniz gerekiyor. Her yazıda farklı yazım dilleri kullanmamalısınız. Blog yazılarınızın hepsi bir bütünlük oluşturmalı.

Resmi ifadelerden, bozuk cümle yapılarından ve imla hatalarından kesinlikle kaçınmalısınız. Bunlara dikkat etmek profesyonel blogculuk sürecinde de çok önemli. Okuyuculara kaliteli bir içerik üreticisi olduğunuz hissini daha ilk yazınızdan vermelisiniz. İlk blog yazısının çok fazla uzun olmasına gerek yok. 3-4 paragraf yeterli olacak.

İlk blog yazınıza kendinizi tanıtarak başlayabilirsiniz. Bu kapsamda bazı soruları blog yazınızda cevaplamanız potansiyel hedef kitlenizin sizin kim olduğunuza dair bilgiler edinmesi açısından faydalı olacak. Kendinizi övücü ifadelerden kesinlikle uzak durun, samimi olun yeter.

Bunlar; "Kimsiniz, neler yapıyorsunuz, nerelerde eğtim aldınız, uzmanlık alanlarınız neler, hobileriniz neler, nerede yaşıyorsunuz, blog yazmada amacınız ne, blogunuzun içeriği hangi konulardan oluşacak, ne sıklıkta blog yazısı yazacaksınız, okuyuculara yazılarınız ile neler katacaksınız?"

Nisan 2013'te Medya İstasyonu için yazdığım ilk blog yazısı şu şekildeydi:

Medya İstasyonu yayına başladı

Blogunuzun ilk yazısı nasıl olmalı, nelere dikkat etmelisiniz? Blogunuzun ilk yazısı nasıl olmalı, nelere dikkat etmelisiniz? Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Ekim 26, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.