SEO uzmanı ve SEO hizmeti seçimi nasıl yapılmalı?

Markalar ve web sitesi sahipleri arama motoru optimizasyonu ile Google'da yükselmeyi, daha fazla ziyaretçi çekmeyi ve kazanç elde etmeyi hedefliyor.

Web sitesi açarak para kazanmak isteyen kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. Yeni site açanlar kısa sürede arama motorunda yükselmenin hayalini kuruyor.

Bu noktada birçok kişi web siteleri için hayati önem taşıyan SEO çalışması konusunda profesyonel kişi ve kuruluşlardan ya da webmaster forumlarında SEO paketi satan kişilerden destek almaya yöneliyor.

SEO konusunda aceleci davranmak sitelerin uzun ömürlü olmasını, sahiplerine para kazandırmasını engellediği gibi kişileri web girişimciliği alanından da hızla uzaklaştırıyor. 

Peki, web sitelerinizin geleceği için en uygun SEO hizmeti ve SEO uzmanı seçimi yaparken neleri göz önünde bulundurmalısınız? SEO danışmanlığı hizmeti almak şart mı? Sitenizin SEO çalışması için sizler bir şeyler yapamaz mısınız? 

Eğer bir web sitesi ya da blog sahibiyseniz ve siteleriniz aracılığı ile internetten para kazanmak istiyorsanız SEO çalışması konusunda profesyonel hareket etmenizde fayda var.

Yeni siteler SEO'dan uzak durmalı

Siteniz yeni ise SEO çalışması yaptırmayın. SEO paketi adı altında düşük ücretlere sunulan yüzeysel çalışma türlerinden uzak durun. Sitenizden ciddi bir ticari getiri beklemiyorsanız çok büyük bütçeler vererek SEO danışmanlığı almayın.

Yeni ve içerik bakımından zayıf siteler için yapılması gereken en önemli şey düzenli olarak okuyuculara fayda sağlayacak içerikler üretmek olmalı. İçerik bakımından güncel web siteleri okuyucuların dikkatini çekeceği gibi Google'ın gözünde de popülerleşecek. Bu yüzden içeriğinize ciddi anlamda yatırım yapın.

Google artık basit çalışmalar yaparak, birkaç link alarak sitelerin yükselmesine izin vermiyor. Google özgün içeriğe, kullanıcıların tepkilerine, sosyal medya paylaşımlarına, içeriğin profesyonel bir şekilde sunulmasına, okuyucuların o içeriğine arama motoru sorgusu ile ulaşmasına önem veriyor.

İçeriğinize yatırım yapın, SEO için aceleci davranmayın!

İçeriğinize ciddi anlamda yatırım yapmadığınız sürece, sitenizle yeterince ilgilenmedikçe hedeflerinize ulaşmanız zor olacak. Zaman zaman 1-2 haftalık siteler için benden SEO danışmanlığı konusunda destek almak isteyen kişilerden mail alıyorum. Siteler biçim ve içerik bakımından ciddi anlamda yetersiz. Buna rağmen tanıtım yazısı almak, SEO paketi almak isteyenler oluyor.

Aceleci davranmak web sitelerinin çöpe gitmesini hızlandırıyor. Sabırlı olun. Piyasada sizden güçlü rakipler var. Bu rakipler arasında sermayesi çok güçlü olanlar olduğu gibi yüksek kalitede içerik ve link ile kemiklemiş, yıllanmış siteler de var. Sizin 1-2 aylık sitenizin bu siteler ile uzun vadede boy ölçüşebilmesi çok zor. Özellikle e-ticaret siteleri ve haber siteleri kolay bir şekilde açılıyor ve batıyor. Maalesef herkes e-ticaret uzmanı ya da haberci olamıyor.

SEO'da başarı için rakip analizi şart!

Rakiplerinizi iyi analiz etmelisiniz ve SEO çalışmalarında sonra başlamalısınız. Bu noktada; Nerelerden link almışlar? Hangi sitelerden trafik alıyorlar? Hangi anahtar kelimelerden ziyaretçi çekiyorlar? Kaç yıldır yayındalar? İçerik sunma biçimleri nasıl? Hangi sosyal ağları kullanıyorlar? Hangi altyapı ile yayın yapıyorlar? Domain otoriteleri ve index sayıları ne durumda? Ne tür içerikler ile trafik çekiyorlar? İçerik üretme takvimleri var mı? Bu sitelerde yer alan içerikler hangi sitelerde kaynak gösterilerek yer buluyor? Kendi alanlarında otorite siteler mi? gibi sorular üzerine yoğunlaşmak büyük önem taşıyor.

SEO uzmanı seçerken dikkat!

SEO çalışmasının ucu açık. İstenen fiyatlar da değişken. Aylık binlerce lira danışmanlık hizmeti alan SEO ajansları ve SEO danışmanları var. Bunun yanı sıra piyasada SEO uzmanı olarak iş yapmaya çalışan çok kişi var. Bu noktada en iyi SEO tekniklerini, en iyi SEO uzmanlarını iyi ayırt etmek gerekiyor. Her SEO çalışması siteye fayda getirmez. Zararlı olabilir. Organik bir şekilde ilerleme kaydetmek her zaman daha mantıklı.

SEO konusunda hizmet alacaksanız güvenilir, sitenizi ileriye taşıyabilecek, link çöplüğüne çevirmeyecek, az çalışma ile etkili sonuçlar alabilecek, tüm işlemleri kendi yürütebilecek ve yaptıklarını size profesyonelce raporlayacak kişilere yönelmenizde fayda var.

SEO konusunda kurumsal firmaları tercih edin. Şirketlerden destek alacaksanız sözleşmeli bir şekilde SEO çalışması yaptırın. Birkaç çalışma yapıp ortadan kaybolan kişilere sitenizi teslim etmeyin. SEO çalışması yaptıracağınız kişi ya da kuruluşlarının referanslarını, yaklaşım tarzlarını mutlaka inceleyin.

Lokal SEO çalışmaları önemsenmeli

Şu ana kadar hiç SEO danışmanlığı hizmeti almadım. İçerik üreticisi olduğum için SEO çalışmalarının odak noktasına uzun ömürlü içerik üretimini koydum. Lokal SEO çalışmalarına yönelmek, sektörel SEO ile yükselmek her zaman daha mantıklı ve sağlıklı sonuçlar veriyor.

SEO konusunda destek ve işbirliği için medyaistasyonu@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.





SEO uzmanı ve SEO hizmeti seçimi nasıl yapılmalı? SEO uzmanı ve SEO hizmeti seçimi nasıl yapılmalı? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Ağustos 15, 2016 Rating: 5

2 yorum:

  1. yeterli bir yazı olmuş, tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. Özgün olmak lazım aynı sizin gibi daha sonra gerisi geliyor zaten. SEO konusunda özgün olan siteler çok başarılı olurken, içerik olarak sıkıntılı olanlar belirli bir süre sonra başarısız olmaya mahkum oluyorlar.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.