İçerik editörü seçerken dikkat etmeniz gerekenler

İçerik editörlüğü son yıllarda internet dünyasında en çok öne çıkan iş alanlarının başında geliyor. İçerik üretimi gerçekten emek ve zaman isteyen bir iş.

Web sitesi sahibi herkesin nitelikli içerik üretme yeteneği bulunmadığından dolayı dışarıdan içerik yazarı olarak çalışan kişilerden profesyonel makale yazımı konusunda destek almak kaçınılmaz oluyor.

Peki, web sitesi sahipleri özgün ve fayda sunacak içerik ihtiyaçlarını karşılayacak içerik editörünü seçerken nelere dikkat etmeli? 

-İçerik editörlüğü hobi olarak yapılacak bir iş değil. Asıl işi içerik üretmek olan kişiler ile çalışın.

-İçerik editörü olacak kişinin dili etkili bir şekilde kullanması önemli. Yazmayı bilmeyen kişiler makale yazarı olarak piyasada cirit atıyor.

-Kaliteli içerikler üretebilecek potansiyele sahip yazarlar ile çalışın.

-İçerik editörü olarak iş vereceğiniz kişinin güvenilir, titiz ve prensipli olmasına özen gösterin.

-İçerik editöründen beklentileriniz konusunda açık olun.

-Günlük şu kadar kelime üretirim, bu kadar yazarım diyen kişilere itibar etmeyin.

-Yazarın 1 günde yazabileceği nitelikli yazı sayısı az çok belli.

-İçerik siparişi verirken kelime sayısına takılmayın. Ortalama uzunlukları dikkate alın.

-Siparişlerinizi zamanında teslim eden kişiler ile çalışın.

-Beğenmediğiniz yazılar üzerinde düzenleme yapabilecek, müşteri memnuniyetini önemseyen kişilere yazı işi verin.

-100 kelime 1 TL'den makale yazanların birçoğu webmaster forumlarındaki kişiler ve birçoğu okunabilirlikte uzak yazılar ile günü kurtarma derdinde. Profesyonel içerik üreticilerinin bu fiyata içerik üretmeyeceğini dikkate alın.

-İyi bir içeriğin 5-10 dakikada hazırlanmayacağını bilin ve içerik yazarlarının fiyatlandırmalarına saygı duyun.

- Sıfırdan içerik kurgulayan kişileri tercih edin. Sağdan soldan cümle alarak SEO uyumlu makale yazanlardan uzak durun.

-Anlaştığınız makale yazarları ile uzun soluklu çalışmayı önemseyin.

-Farklı yazarlardan içerik satın almak sitenizin genel içerik yapısını bozabilir. Yazım tarzları çok farklı olan makale yazarlarından aldığınız içerikler ile projelerinizi sürdürmeyin.

-Çalıştığınız içerik editörü ile arkadaş olun dostluk kurun. Kendisini stres altında hissetmesinin önüne geçin.

-Satın aldığınız içeriklerden hemen fayda beklemeyin. Sitenizin daha önceki içerikleri kaliteli değilse aldığınız yeni makalelerin size hemen ziyaretçi getirmesi ve sayısal verilerde iyileşme sağlamasının mümkün olmadığını bilin.

-SEO uyumlu içerik adı altında yazılan içeriklerin birçoğunun anahtar kelime tekrarları ve kullanıcı dostu olmaktan uzak olduğunu bilin. Önceliğiniz daima okuyucular olsun. Okuyucuların içeriklerinizi beğendiği takdirde paylaşabileceğini, yorumlayacağını, sitenizi tekrar ziyaret edeceğini aklınızdan çıkarmayın.

-İçerik işlerinizi yürüten yazarları zaman zaman ödüllendirin.

-İçerik editörünüzün sitenizi bir kullanıcı, ziyaretçi gözüyle incelemesini, eksik gördüğü ya da beğendiği noktaların neler olduğunu öğrenin.

-İçerik editörlüğü yapan kişilerin daha önce ürettiği içerik örneklerini inceleyin.

-İçerik editörü aramak için kariyer sitelerine, iş ilanları sitelerine ilan bırakarak beklemeyin. Kendiniz de arama motorundan blog yazarlığı yapan, içerik üreticisi kişileri araştırın, teklif sunun.

NOT: Profesyonel içerik ihtiyaçlarınız (web sitesi / blog yazısı, haber, basın bülteni)  için bana medyaistasyonu@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.





İçerik editörü seçerken dikkat etmeniz gerekenler İçerik editörü seçerken dikkat etmeniz gerekenler Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Ağustos 17, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.