Hazır ofis ve sanal ofis neden tercih edilmeli?

İnternet tabanlı işler her yerden yürütülebilir olsa da zaman yönetimi ve yapılan işlerden daha fazla verim almak adına ofis düzeninde çalışmak büyük önem taşıyor.

Merkezi lokasyonlardaki kiralık ofis fiyatlarının yüksek olması birçok girişimciyi daha ekonomik çalışma alanı oluşturmaya yöneltiyor.

Bu noktada birçok girişimci kazanç elde edene kadar home ofis modeli işe çalışmalarını sürdürüyor. Home ofis çalışmak başta cazip ve ekonomik gibi görünse de zamanla ev ortamında iş düzeninin kurulamaması, çalışma disiplinin pek sağlanamaması gibi bazı can sıkıcı problemlere yol açabiliyor.

Web girişimcisi iseniz ya da freelance çalışıyorsanız home ofis dışındaki çalışma alanlarını da düşünebilirsiniz. Son yıllarda hazır ofis, sanal ofis, kafe ofis tarzı çalışma alanları internet üzerinden iş yapan birçok kişinin gözdesi oldu.

Yüksek ofis kiraları, ofis kurulumu maliyetlerinin yüksek olması ve bir sürü gider kalemi ile uğraşmak istemeyenler yeni nesil çalışma alanlarını sıkça tercih ediyor.

Home ofis çalışmaya alternatif

Home ofis modeli ile çalışan biri olarak son zamanlarda ben de hazır ofis ve ofis kafe tarzı çalışma alanlarını kullanmaya başladım. Bazı yazı işlerimi ve blog yazılarımı bu kafelerde hazırlıyorum. Ev ortamından birkaç saat uzaklaşmak insana gerçekten iyi geliyor. Tazelendiğimi hissediyorum.

Freelance çalışan kişiler için farklı çalışma alanlarını kullanmak iyi bir deneyim olacak. Sizin gibi serbest zamanlı çalışan insanlar ile tanışabilir, iş ağınızı genişletebilirsiniz.

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz hazır ofisler bu konuda oldukça ekonomik çözümler sunuyor. Aylık, günlük, saatlik olarak bile kullanabiliyorsunuz. 

Günümüzde İstanbul'un merkezi bir yerinde ofis tutmak ve çalışılabilir ortam açısından içini gerekli ofis eşyaları ve malzemeler ile düzenlemek çok büyük paralar gerektiriyor.

Klasik ofis modeline göre aylık ofis hizmet bedeli dışında hiçbir masrafınızın olmadığı, her türlü ofis mobilyasının yanında internet bağlantısı, sekreterlik, temizlik, çay-kahve hizmetlerinin tamamen ücretsiz verildiği, esnek kullanım süreli, tam donanımlı herşey dahil hazır ofisler son yıllarda girişimcilerin ve şirketlerin en çok ilgi gösterdiği çalışma alanları arasında yer alıyor.

Hazır ofis fiyatları ortak çalışma alanı kullanmanız ya da kendinize özel alan tercih etmenize göre değişiklik gösteriyor. Bu konuda hazır ofis ve sanal ofis hizmeti sunan yerlerden fiyat alabilirsiniz.

Sanal ofis ne, sanal ofiste hangi hizmetler sunuluyor?

Hazır ofis sisteminin yanı sıra işinizi daha prestijli göstermeniz açısından sanal ofis hizmetleri de sunuluyor.  Bu kapsamda girişimcilere 'ofisleri varmış' gibi yapma fırsatı yaratan sanal ofis hizmetleri, sanal sekreterlik, iletişim adresi hizmeti, resmi adres hizmeti, posta-kargo yönetimi, toplantı odası kiralanması gibi sunuluyor.

Evden çalışıyor ya da mesainizi çoğunlukla ofis dışında geçiriyorsanız fiziksel bir ofis alanına ihtiyaç duymayacağınız bilinen bir gerçek. Gelen çağrıların cevapsız kalmaması, profesyonel bir üslupla cevaplanması, gelen posta ve kargoların kaybolmadan size teslimi ise çok önemli.

İşte bu ihtiyaçların karşılanmasında sanal ofis hizmeti, size profesyonel bir sekreterlik; posta ve kargolarınızın güvenli ellere teslim edilmesi ve siz teslim alana kadar saklanması; kartvizitinizde prestijli bir adres yazma imkanı sunuyor ve ihtiyaç duyduğunuzda ücretini ödemek şartıyla toplantı odası kullanma fırsatı sağlıyor.

Sanal ofis ve hazır ofis hizmetleri girişimcilere ihtiyaçları olduğu kadar kullanmayı ve kullandıkları kadar ödeme yapmalarını sağlamak açısından ekonomik çözümler sunuyor.

Sanal ofis ve hazır ofis neden tercih edilmeli?

Ofis masrafları ile uğraşmak istemiyorsanız ve işinize daha verimli bir şekilde odaklanmak istiyorsanız hazır ofis çözümlerini tercih edebilirsiniz. Hazır ofis kullanarak istediğiniz lokasyonda çalışabilirsiniz. Taşınma vb. gibi can sıkıcı durumlar ile uğraşmazsınız. Bilgisayarınızı ve tabletinizi yanınıza alırsınız yeter. 

Hazır ofis ve sanal ofis kimler için uygun? 

Web girişimcileri, blog yazarları, içerik editörleri, e-ticaret danışmanları, SEO danışmanlığı yapanlar, dijital PR uzmanları, web tasarımcıları, grafikler, mobil uygulama geliştiricileri, gazeteciler, yazarlar, sosyal medya uzmanları, evde verimli çalışamayanlar, iş ağını genişletmek isteyenler, online danışmanlık hizmetleri sunanlar, ofiste çok fazla vakit geçirmeyenler bütçelerine en uygun paketleri tercih edebilir.


Hazır ofis ve sanal ofis neden tercih edilmeli? Hazır ofis ve sanal ofis neden tercih edilmeli? Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Ağustos 17, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.