PayPal alternatifi 4 Türk ödeme sistemi

PayPal'ın Türkiye'deki faaliyetlerine son vereceğini açıklaması internet dünyasına bomba gibi düştü.

Ödeme sistemi PayPal, Türk müşterilerine yeniden hizmet vermek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarını sürdüreceğini açıklasa da bunun kısa vadede gerçekleşmeyeceğini söylemek yanlış olmayacak.

Bu arada PayPal hakkında bilgi sahibi olmayanlar için kısaca PayPal nedir, ne işe yarar açıklamak istiyorum.

Paypal, online sistemler üzerinden uluslararası düzeyde alıcılara, işletmelere para göndermeyi ve almayı sağlayan bir sistem.

190 ülke ve bölgede 100 milyon üye hesabına sahip olan sistem, dünya çapında kabul görüyor. Kredi kartı bilgilerini depolayıp, alışveriş esnasında kendi sanal parasını kullanmasına izin veren bir işleyişe sahip.

Ödeme işlemlerinde ödeme yöntemi olarak PayPal'ı kullanan birçok kişi PayPal'ın alternatifleri konusunda araştırmalarına şimdiden başladı. Bu yazımda PayPal yerine kullanabileceğiniz 3 Türk ödeme sisteminden bahsetmek istiyorum.

PayPal alternatifi Türk ödeme sistemleri

ininal

Türkiye'de faaliyet gösteren online ödeme sistemlerinden biri olan ininal yaygın bir kullanım alanına sahip. İnternet ve mağaza alışverişlerinde kullanılan güvenli alışveriş kartı ininal’i birçok noktadan alabilirsiniz.

inial kart Ptt, Pttmatik, Migros, Migros Jet, Teknosa, D&R ve Yay-Sat bayilerinde 5 TL'ye satılıyor. Yine bu noktalardan yükleme yapabiliyorsunuz. ininal'ın aylık kullanım ücreti 1 TL.

Enpara

Son yıllarda internet dünyasında sıkça tercih edilen ödeme yöntemlerinden biri olan enpara.com, Finansbank'ın sunduğu şubesiz bankacılık hizmeti olarak biliniyor. Enpara.com ile vadeli, vadesiz mevduat hesabı açabilir, kredi başvurusunda bulunabilir, birikim hesabı oluşturabilir, para transferi ve ödemelerinizi yapabilirsiniz. Online bankacılık işlemleri ve online alışveriş açısından enpara.com güvenle kullanılabilir.

Troy

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirilen Troy Türkiye'nin ilk milli ödeme sistemi olarak tanımlanıyor. TROY evlerde,  işyerlerinde ve tüm alışverişlerde kullanılabilecek.  POS, ATM,  internet  üzerinden alışverişlerde  ödeme yaparken ya da ödeme alırken işlemlerin  güvenli, hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacak.

BKM Express

BKM Express sistemi, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirildi. Hem kredi ve banka kartlarınızı tek bir hesap altında toplayabiliyorsunuz. İnternet alışverişlerinizde ve normal kullanımda ödemelerinizi yapabiliyorsunuz. İstediğiniz zaman para gönderimi de yapabiliyorsunuz.

BKM Express Android ve iOS uygulamaları ile kullanılabiliyor. Bu platformlar üzerinden de ödeme yapabildiğiniz gibi taksit seçeneklerini de belirleyebiliyorsunuz. Sisteme 18 banka eklenebiliyor.



PayPal alternatifi 4 Türk ödeme sistemi PayPal alternatifi 4 Türk ödeme sistemi Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Haziran 01, 2016 Rating: 5

2 yorum:

  1. Enpara ve BKM express daha iyi gibi :) teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Dünya çapında kabul gören ödeme sistemi olan paypal pakistan, afganistan, ırak ile birlikte son olarak türkiyede de kabul görmüyor. Bilişim sektörüne darbe vuran bir ülkede rast gele doğmanın üzüntüsüyle kahrolmak.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.