Blogculuk ile ilgili kafaları en çok kurcalayan 11 soru

Blog sahibi olan ya da blog yazarlığına yeni adım atacak kişilerin kafasını kurcalayan birçok soru var. Bu sorular maalesef kaliteli ve profesyonel blogculuk yapmak ile alakalı değil.

Bu yazımda blogculuk ile uğraşmak isteyenlerin kafasından bir türlü gitmeyen sorulara değinmek istiyorum.

Hadi başlayalım...

Blog devri kapandı mı? - Blog bir moda değil ki devri geçsin. İyi içerik üretirsen, hedef kitlene faydalı olabiliyorsan, yeteneklerini iyi pazarlayabiliyorsan blog  ile çok iyi bir noktaya varabilirsin. Bloglar her zaman önemli, nitelikli bloglara ve blogculara ihtiyaç çok daha fazla.

Blog yazmak bana ne katacak? - Blog yazarak hemen para kazanamayabilirsin. Sabırlı olursan, planlı içerik üretirsen kazanacaksın. Blog yazmak direkt para kazandırmaz, para kazanmanın yollarını açar. Blog yazmak, sadece Adsense'den birkaç lira kazanmak değil. Yeteneklerini pazarlarsın. Kişisel gelişimin ve gelecekteki kariyerin için önemli bir araçtır. Yeni iş teklifleri alabilir, danışmanlık hizmetleri, içerik editörlüğü, tanıtım yazısı yayınlaama, online eğitimler gibi birçok yol ile kazanabilirsin.

Hala kişisel blogdan para kazanılabilir mi? - Blog yazarlığı yaparak para kazanmak öyle hemen gerçekleşebilecek, kolay bir iş değil. Önce yazmayı seveceksin. Hedef kitlenin ne istediğini bileceksin. Faydalı ve uzun ömürlü içerik üreteceksin. Para kazanmayı ikinci plana iteceksin. Kaliteli blog yazarlığı için blogunu içerik açısından zenginleştireceksin. Spamdan, kopyala-yapıştır içeriklerden uzak duracaksın. Kişisel blog senin yeteneklerini hedef kitlene pazarlaman açısından mükemmel bir araç. Doğru kullanmayı bileceksin.

Blogum var, neden ziyaretçi çekemiyorum? - Blog yazarlığında istikrarlı ve uzun ömürlü içerik üretmek önemli. Yeni açılan bir blog hemen ziyaretçi çekemez. Yıllardır blog yazıyor ve ziyaretçi çekemiyorsan yanlış yaptığın bazı şeyler var demektir. Bu noktada temel SEO ayarları, sosyal medya paylaşımlar, nitelikli içerik kurgulaması yapmalısın. Yazdıkların birilerinin ilgisini çekmeli.

Kişisel blog nasıl popüler olur? - Kişisel blogunun popüler olması için iyi bir içerik üreticisi olman, farklı şeyleri yakalayıp okuyuculara sunman gerek. Üzerinde pek yazı yazılmamış alanlarda ilgi çekici içerik üretirsen yavaş yavaş parlayabilirsin. Kişisel blogun popüler olması kendine has içerikler ile mümkün. Spam olmamalı, kopyala-yapıştır olmamalı. Okuyucu senin yazım dilini özümsemeli, sevmeli. Sosyal medyayı aktif kullanman, hedef kitleni doğru belirlemen faydalı olacak.

Blog ile Adsense'den ne kadar kazanırım? - Bu konu hakkında net bir şey söylemek mümkün değil. İçerik kalitesi, içeriklerin ile ilgilenen gerçek bir hedef kitlenin olması, yazdığın konular ile alakalı reklamların çıkması, doğru reklam yerleşimi, ziyaretçi sayısı, blogda kalma süreleri gibi birçok faktör kazançları etkiler. Bugün 10 TL kazanırsın yarın 3 TL olur, diğer gün 20 TL olur. Belli bir alana yönelik içerik üreten niche bloglar bu konuda avantajlı.

Blog için hangisi daha iyi? - Blog yazarlığını Blogger, Wordpress ya da Tumblr üzerinden sürdürebilirsin. Bunlarda ücretsiz açacağın blog ile de iyi bir yerlere gelebilirsin. İyi içerik sunduktan sonra hangi platformda blog sahibi olursan ol ziyaretçin olacaktır. Bunun yanı sıra domain, hosting, tema alarak da blog açabilirsin. Ben Blogger kullanıyorum ve oldukça memnunum. Tema, eklenti gibi şeyler ile uğraşmak yerine direkt içerik üretimine odaklanıyorum.

En çok hangi bloglar ilgi görüyor? - Seni en çok hangi konuda yazmak, araştırmak ya da bir şeyler okumak mutlu ediyorsa ona odaklan. Moda ile ilgili değilsen kadın sitesi, moda blogu açma. Fotoğrafçılığı seviyorsan bununla ilgili bir blog oluştur. İlgi alanına girmeyen konularda sırf para kazandırıyor diye site açarsan başarısız olursun. Sevdiğin alana yönel.

İngilizce blog açsam kazanır mıyım? - İngilizcen iyiyse, İngilizce kaliteli makaleler üretebiliyorsan, hedef kitleye ulaşabileceğini düşünüyorsan olabilir. Google Translate ile yaparım diyorsan bulaşma. Türkçe'den şaşma. İngilizce bloglar çok kazandırıyor diye İngilizce blog açmaya yönelenlerin birçoğu kısa sürede pes etti. Emek harcamadan olmuyor.

Blogger ile haber sitesi olur mu? - Özel haber, araştırma yazısı, gezi ve inceleme yazısı, röportaj gibi içerikler üreteceksen neden olmasın? Hem ücretsiz hem de yönetimi kolay. İçeriğin ön planda olacağı bir tema ile iş yapar. İyi trafik çekersen, bir hedef kitlen olursa reklam alarak para da kazanabilirsin. Blogger ile haber sitesi olmaz diyenlere kulak asma. İş senin ziyaretçilere neleri nasıl sunacağında bitiyor.

Bir blog ne kadar kazandırır? - Blogun ne kadar kazandıracağı içerik ürettiğin alanda oluşturduğun katma değere de bağlı. Sadece Adsense ile bir şey kazanamazsın. İyi olduğun konularda bilgi ve yeteneklerini pazarlarsan kazancın da yüksek olacaktır. Blogculuk uğraşını uzman olduğun konularda danışmanlık hizmeti, profesyonel içerik yazarlığı, advertorial reklam yayınlama, online ders verme vb. hizmetler ile çeşitlendirirsen kazanabilirsin.

Önerilerim;

Sabırlı olun,

İyi şeyler yapmak için çabalayın,

Eleştirmekten vazgeçin.

Üretkenliğe odaklanın.

Taklit etmeyin.

Başarı için hırslı olun.

Çok çalışın.

Karamsar olmayın.

Okuyun, araştırın, sorgulayın, bol bol yazın.

Blogculuk ile ilgili kafaları en çok kurcalayan 11 soru Blogculuk ile ilgili kafaları en çok kurcalayan 11 soru Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Haziran 20, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.