Her SEO uyumlu makale kaliteli mi, işe yarıyor mu?

Web siteleri için içerik üretimi son yıllarda en çok ihtiyaç duyulan konuların başında geliyor.

Site sahibi olan herkes nitelikli ve ziyaretçi çekebilecek türden içerik üretemediği için ya da vakit bulamadığı için dışarıdan ücret karşılığında destek alma yoluna gidiyor. Bu da internet dünyasında ayrı bir piyasasının oluşmasını sağladı.

Son zamanlarda ücret karşılığı yazı yazan kişilerin sayısı hızla artmaya başladı. Meğer okumayı, araştırmayı yeterince sevmeyen bir toplumda para karşılığında yazı yazan ne çok yazarımız varmış! Para karşılığı yazı yazanların hepsi "SEO uyumlu makale yazımı" yaptığını vurguluyor.

Peki, bu ne kadar doğru? SEO uyumlu makale diye bir şey var mı? Makale SEO uyumlu olunca kaliteli mi oluyor?

SEO uyumlu makale konusunda birkaç klişe

Anahtar kelime oranı %3 olmalı. Yani 100 kelimede en fazla 3 defa geçmeli.

Başlık mutlaka anahtar kelime ya da kelimeler içermeli.

Anahtar kelimeler bold, italic ya da altı çizili olmalı.

İçerik en az 250-300 kelime olmalı.

Etiketler anahtar kelimeler içermeli.

Açıklama kısmı anahtar kelime ile başlamalı.

Peki, hani okura faydalı içerik üretimi? İçeriğin kaliteli, doyurucu olması ile ilgili neden bir şeyler söylenmiyor? Olaya hep Google açısından bakılıyor. Google diyor ki: "Sen kaliteli içerik üret, spam yapma, okura faydalı bir şeyler sun ben de senin emeğinin karşılığını vereyim."

Üretilen bir içeriğin kalitesi o içerikle muhatap olacak hedef kitleye sağladığı fayda ile belli olur. İçerik özgünse, benzersizse okuyucuları doyuruyorsa, bir soruna çözüm getiriyorsa, kişilere alternatif yollar sunuyorsa, üzerinden yıllar geçtiği halde okunuyorsa, yorumlanıyorsa ve paylaşılabiliyorsa kalitelidir.

Makale yazarlığı yapan kaç kişi bunlara dikkat ediyor? Yazı ihtiyacı olan kişiler satın aldıkları yazıları kendilerini okurların yerine koyarak baştan aşağı okuyor mu? Makale yazan da satın alan da "Ben olsam bu yazıyı okur muyum? Yazı benim için gerçekten faydalı mı? Bu yazıyı paylaşır mıyım? Çevremdeki kişilere önerir miyim?" gibi soruları mutlaka cevaplamalı. Sizi etkilemeyen, faydası olmayan bir yazının başkalarına da faydası olmaz. 

Bir örnek vermek istiyorum:

İçerik yazarlığına ilk başladığım dönemde bir proje için 10 adet SEO ve blog yazarlığı konusunda özgün yazı yazmıştım. Yazı siparişi veren kişi yazılarda çok fazla anahtar kelime kullanmamışım, başlıkları farklı diye satın almaktan vazgeçti. Aynı konularda başka birine yazı yazdırdı. Ben de bu yazıları başkasına satmadım ve kendi blogumda yayımladım.

Sonuç ne mi oldu? Beğenilmeyen 10 adet yazım binlerce kez okundu. Hala da trafik alıyorum. Hatta o yazılardan bir iki tanesi bana farklı iş kapılarını da açtı. Çünkü özgün ve benzersiz içeriklerdi. Anahtar kelime yok denecek kadar azdı. Başlıklar ve ara başlıklar ilgi çekici nitelikteydi. Yazılar SEO uyumlu olsun diye kendimi kasmadım. Okur odaklı hareket ettim. Doğal bir şekilde yazdım.

Yazılarda kalite yok SEO uyumlu olsa ne olur

Kendilerine içerik yazarı diyenler yazma deneyimlerini geliştirmek adına adımlar atmıyor. "Yazı yazayım, göndereyim, paramı alayım" mantığı ile hareket eden sözde yazar çok olduğu için maalesef kalite yok.

Türkiye'de nitelikli içerik üretimi konusunda gerçekten çok büyük boşluklar bulunuyor. İyi içerik üreticileri elbette var ancak düşük ücretle neden çalışsınlar ki? İyi bir içerik üretmek kolay mı? 1-2 saatte yazılan bir yazının karşılığı 2-3 TL mi olmalı? Emeğin karşılığını veremeyecek olan kişiler bu işe hiç bulaşmasın.

Yazı ihtiyacı olanlar, donanımlı bir içerik yazarına 100 kelime 1 TL'den yazı yazdırmaktan utanmıyorsa diyecek pek fazla bir şey yok. Ucuz işten yüksek verim beklemek bizim hastalığımız olmuş. Bir türlü kurtulamıyoruz.

Yazı siparişi verenlerin de birçoğu amatör. Geleceği olmayan web siteleri açarak boşa kürek çekiyorlar. Vizyon yok ki... Proje diye dillendirdikleri işler çöpten öte bir şey değil.

Proje hazırlamak öyle kolay mı? Rekabetin her geçen gün arttığı internet dünyasında farklı bakış açısı ile geliştirilmeyen işlerle bir yere varmak zor.

Yazarak para kazanmak isteyen arkadaşlara da çok iyi düşünmelerini tavsiye ediyorum. Bu işler sanıldığı kadar kolay değil. SEO uyumlu makale değil, okur odaklı, bilgi, tecrübe dolu ve yol gösterici referans içerikler üretin. Gönülden yazın, sonuca siz de şaşıracaksınız...

10 liradan başlayan fiyatlarla bütçenize uygun seo uyumlu makaleler yazdırarak siteniz için faydalı çalışmalar yapabilirsiniz. SadeceOn - seo uyumlu makale alarak en farklı, en özgün makale hazırlayanlarla iletişime geçebilirsiniz. Alanında uzman, tecrübeli makale yazarları talep ettiğiniz sayıda ve talep ettiğiniz kelimede yazılarınızı hazırlamaktadır. SadeceOn size benzersiz bir makale hizmeti sunmayı bekliyor, bu fırsatı kaçırmayın.



 











Her SEO uyumlu makale kaliteli mi, işe yarıyor mu? Her SEO uyumlu makale kaliteli mi, işe yarıyor mu? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Nisan 11, 2016 Rating: 5

2 yorum:

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. 'Sen işini doğru yap..Karşılığı seni mutlaka bulur'..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.