Para kazanma ve iş kurmak konusunda kafalar karışık

Medya İstasyonu'nda blog yazarlığı, internet haberciliği, sosyal medya, içerik pazarlama, internetten para kazanma, web girişimciliği, içerik yazarlığı gibi alanlarda ürettiğim uzun ömürlü içeriklerin yanı sıra bundan sonraki süreçte biraz daha farklı konulara değinmek istiyorum.

Bu  noktada ek gelir, ek iş, evde ek iş, evde para kazanma gibi internet üzerinden para kazanma harici kazanç modelleri üzerine de nitelikli içerikler üreteceğim. Ek iş yapmak isteyen ama nereden başlayacağını bilemeyen çok kişi var. Kafası karışık, ne yapacağını bilmeyen kişilerinden ek iş fikirleri konusunda da zaman zaman mailler alıyorum.

Ek kazanç sağlamak isteyen binlerce kişi her gün internette bir şeyler araştırıyor. Karşılarına çıkan çoğu bilgi yüzeysel, iyi kurgulanmamış ve sonuca ulaştırmaktan uzak. Para kazanma yolları araştıranlar daha somut bilgiler ile karşılaşmak istiyor. Bu noktada gerçekten uygulanabilir iş fikirleri konusunda nitelikli ve yol gösterici yazılara ihtiyaç var.

Tecrübelerimden, yakın çevremdeki kişilerin uyguladığı ve başarıya ulaştığı ek iş fikirlerinden,  internet haricinde de severek yapılabilecek kazanç modelleri ile başarıya ulaşmış kişilerin hikayelerini de sizlerle paylaşacağım. Önerileriniz olursa mail yoluyla bana ulaşabilirsiniz.

Blog yazmak, hayatımızda hep olmalı

Bu noktada odak noktalarımızdan biri yine blog yazmak olacak. Yaptıklarınızı blogunuz üzerinden daha geniş kitleye ulaştırabilmeniz konusunda izlemeniz gerekenlerden bahsedeceğim.

Bu zamanda ne iş yaparsak yapalım bir ucu hep internete çıkıyor. İnternet, yeteneklerimizi, ürettiklerimizi, deneyimlerimizi daha fazla kişiye sunmak için büyük fırsat. Fiziki şartlar aracılığı ile ürettiğiniz ürünler için de ekonomik ve harika bir pazar.

3 sene önce blog açmaya başladığımda amacım sadece yazmaktan keyif aldığım konular ile ilgilenen bir kitle oluşturmaktı. Blog yazarak para kazanmak gibi klasikleşmiş bir amaç uğruna blog açmadım. Odak noktama bunu koysaydım başarılı olma şansım çok az olacaktı.

 "Blog açmak istiyorum" diyerek Blogger alt yapısı ile bu blogu oluşturdum. Nisan 2013'ten beri de içerik üretiyorum. Neredeyse 500'e yakın yazı oldu. On binlerce kez okunmuş çok yazım var. 2013'te yazdığım konular hala ziyaret ediliyor.

Bu blog sayesinde ummadığım gelişmeler oldu. Blog ile para kazanmak gerçek anlamda mümkün oldu. Bunda benim ürettiğim içerikler, samimi yazım dili de etkili oldu. Daha önceki yazımlarım da da belirttiğim gibi iş teklifleri aldım, yazı işleri aldım, danışmanlık sundum.

Bunları sizde yapabilirsiniz. Hiçbir şey hayal değil. İhtiyacınız olan sabır, çalışmak, inanmak. Motivasyon, her işte önemli.

Kafalar çok karışık

Yeni neslin kafası gerçekten çok karışık. Kolay para kazanmak, şöhret olmak, hızlı yaşamak artık ruhlara işlemiş. Bu da hayattan zevk almayı engelliyor. Teknolojiyi bize değer katacak şekilde yeterince kullanamıyoruz o bize hükmediyor. Zaman yönetimini beceremiyoruz.

Kariyer planı yapamıyoruz, kendimizi nasıl geliştireceğimizi bilmiyoruz. Yaptığımız şeylerden kolay sıkılıyoruz. Başarılı olmuş şeyleri taklit ederek kendimize bir alan açmaya çalışıyoruz. Bunda da başarılı olamıyoruz. Sonra da başkalarına çamur atmaya kalkışıyoruz.

Ekip çalışmasından, fikir almaktan uzağız. Bu zamanda usta-çırak ilişkisi ile bir şeyler öğrenmek bize ters geliyor. Her şeyi kendi başımıza çözmeye çalışıyoruz. Hem zaman kaybediyoruz hem de stres yaşıyoruz.

Para harcamadan para kazanma yollarına nitelikli iş yapmaktan daha fazla kafa yoruyoruz. Bazı durumlarda emeğe saygı göstermiyoruz. Ucuz iş yaptırmayı ve kalite beklemeyi seviyoruz. Gerçek anlamda araştırma yapmayı bilmiyoruz. İş planı oluşturmak, zaman ve stres yönetimi konusunda sıkıntılarımız her geçen gün artıyor.

Bunlar gibi birçok şey nedeniyle zamanımız boşa gidiyor, stres yükümüz artıyor, mutsuzluğumuz, öfkemiz artıyor. Hoşörümüz ve sabrımız azalıyor. Kişisel gelişime, ruh halimizi yönetmeye ciddi anlamda ihtiyacımız var. Motivasyon konusundaki sıkıntılar aşılırsa işler daha kolay olacak.












Para kazanma ve iş kurmak konusunda kafalar karışık Para kazanma ve iş kurmak konusunda kafalar karışık Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Mart 28, 2016 Rating: 5

3 yorum:

  1. Bu yazının devamı gelecek o zaman..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Gökçe Hanım. Yazının devamı gelecek.

      Sil
  2. Hakan Ketboga18 Nisan 2016 11:55

    Sanal ofis firmalarından open up call www.openupcall.com da franchise veriyormuş. Sanal ofis firmasından franchise almak ne derece mantıklı? Olabilirliği nedir? Örnek varmı? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.