Oyun sitesi kurmak isteyenlere öneriler

Online oyunlara ilginin artması ile birlikte oyun sitesi sayısında da ciddi artış yaşanmaya başladı.

Yeni web sitesi açmak isteyenlerin en çok yöneldiği alanlardan biri de oyun sektörü. Peki, bu kadar çok sitesinin olduğu internet dünyasında oyun sitesi açmak mantıklı mı? Bu zamanda oyun sitesi açarak para kazanılabilir mi?

Bu yazımda oyun sitesi açmak isteyenlere bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.

Oyun sitesi açmadan önce hedeflerinizi iyi netleştirin. Oyun sitesini para kazanmak için açacaksanız mevcut rakiplerinizi tespit edin. Oyun siteleri arasında da ciddi rekabet söz konusu.

En çok aratılan anahtar kelimelerden biri olan oyun oyna kelime grubu üzerine çalışma yapıp bundan verim beklemeniz için ciddi bütçe ve zamana ihtiyacınız olabilir.

Tavsiyem oyun ile ilgili alt kelime gruplarına yoğunlaşmanız yönünde. Böylece açtığınız oyun sitesinin belli bir hedef kitleye ulaşması kolaylaşmış olur.

Birçok oyun kategorisi var. Bu kategorilerde de rekabet yaşansa da genel içerikli bir oyun sitesine göre daha verimli çalışmalar yapılabilir.

Online oyun meraklıları oyunlar oyna diye arama yapıyor. İlk sayfadaki sitelerden birini tıklıyor ve oyun oynamaya başlıyor.

Marka bir oyun siteniz yoksa bu anahtar kelime üzerinden trafik çekebilmeniz çok zor. Bu yüzden araba yarışları, bedava oyun oyna, zeka oyunları, barbi oyunları, savaş oyunları, spor oyunları gibi alt kategorilere odaklanmalısınız.

Oyun sitenizde kullanacağınız temanın sade ve kolay erişilebilir olmasına dikkat edin.

Mobil uyumlu temaları tercih edin. Mobilden internet girişleri artıyor. Birçok kişi akıllı telefonlar üzerinden oyun oynuyor.

Reklam yerleşimlerini iyi bir şekilde optimize etmeniz kazançlarınızı artırabilir.

Oyun sitesi alan adı seçimi oldukça önemli. Oyun ile alakalı domainlerin birçoğu alınmış olsa da hala güzel domainler türetebilirsiniz. Alan adları satışı yapan sitelerden de bütçenize en uygun domainleri temin edebilirsiniz.

Yükselmek istediğiniz anahtar kelimeleri iyi netleştirin. Bu kelimeler üzerine tanıtım yazısı çalışması yapın. Tanıtım yazılarını kaliteli sitelerden alın.

Oyun oyna gibi ana kelimelere çalışarak boşa zaman harcamayın.

Oyun sitenizin blog kısmı olsun. Burada en oyunlar hakkında ilginç ve okunabilecek formatta blog yazıları paylaşın. Oyun sektöründen kısa haberlere yer verin. Sitenizde en çok oynanan oyunlar ile ilgili yazılar paylaşın.

Oyun sitelerini biçim ve içerik yönünden inceleyin.

Sitenize ekleyeceğiniz oyunların kaliteli grafiklere sahip olmasına dikkat edin.

Oyunlar ile ilgili başlıkları, açıklamaları SEO uyumlu bir şekilde girin.

Anahtar kelime analizi yaparak en çok aranan ve rekabetin düşük olduğu oyunları bulun ve ekleyin.

Bunun yanı sıra yeni çıkan ya da çok fazla bilinmeyen oyunları da ekleyerek trafik çekmeyi aklınızda bulundurun.

Oyun sitelerinin en önemli gelir kaynağı Adsense reklamları. İyi bir trafiğiniz varsa banner reklam ve blog sayfanıza tanıtım yazıları da alabilirsiniz.

Oyunlar ile ilgili telif haklarına uyun. Oyunları temin edeceğiniz kaynakların güvenilir olmasına dikkat edin.






Oyun sitesi kurmak isteyenlere öneriler Oyun sitesi kurmak isteyenlere öneriler Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Aralık 18, 2015 Rating: 5

1 yorum:

  1. çok bilgi bir yazı olmus banada beklerim. www.zamanarasi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.