Kişisel blog açmak size ne kazandırır?

Kişisel blog yazarlığı, en yaygın blogculuk türleri arasında ilk sırada yer alıyor. Kişisel blog nedir? diye soruyorsanız kişisel blogları ilgi alanlarınız, zevkleriniz ile ilgili içerikleri ürettiğiniz blog sayfası olarak tanımlayabiliriz. Kişisel blogunuzda her konuda yazabileceğiniz gibi belli alanlara da yönelebilirsiniz.

Kişisel blog yazmak, bir hobi görünse de ilgi alanlarınız ile alakalı yazdığınız blog yazılarınız ile geniş bir kitleye ulaşabilir ve ummadığınız gelişmeler yaşayabilirsiniz.

Türkiye'de binlerce blog olsa da bunların çok büyük bir kısmı ilgisizlikten ya da profesyonellikten uzak bir şekilde kaderine terkedilmiş durumda. Blog yazmak, Türkiye'de hala yeterince önemsenen bir konu değil.

Evet, blog açmak birkaç dakikanızı alacak bir işlem ancak asıl önemli olan açtıktan sonra izleyeceğiniz yol haritasi. Blog yazmaya başlayıp bunu istikrarlı bir şekilde sürdürebilen kişi sayısı oldukça az.

Önyargılarınızdan ve aceleci tavrınızdan uzak bir şekilde blogculuk işine sarılırsanız başarılı olmanız hayal değil. Günümüzde blogların hep para kazanmanın kolay yolu olarak tanıtılması başarılı blogcuların olmasını da engelliyor.

Şunu unutmayın, blogdan para kazanmak ile ilgili yazılar yazanların da büyük çoğunluğu kendi blogundan para kazanabilmiş değil. Çünkü bir blogun nasıl para kazandırabileceğini, kişisel gelişime ne gibi katkıları olacağını bilmiyorlar.

Blog yazarlığı ile ilgili yazdığım yazılarda hep vurguladığım bir nokta var: "Blog yazmak, size direkt para kazandırmaz, para kazanmanın yollarını açar." Blog yazarak bir hedef kitle kazanırsınız, network oluşturursunuz. Bunun sonucunda iş teklifleri alabilir ve kazanç elde edebilirsiniz.

Bu yüzden hobi olarak yazdığınız blogun size ciddi kazanımlar sağlayabileceğini asla aklınızdan çıkarmayın.

Kişisel blogun bize kazandırdıkları neler? Blog yazmak isteyenlerin ya da blog yazmaya yeni başlayanların en çok merak ettiği sorulardan biri.

Kişisel blog yazmanın bize kazandıracağı şeylerden kısaca bahsedelim; 

Yazma deneyiminiz gelişir.

Yazılarınız ile ilgilenen hedef kitle ile bağ kurarsınız.

İstikrarlı olarak içerik üretirseniz yazdığınız konularda uzmanlaşmanız hız kazanır.

Kişisel blogunuzu ziyaret eden, yazılarınızı keyifle okuyan kişiler arasında sizlerle tanışmak ve işbirliği geliştirmek isteyenler olabilir.

Yazma deneyiminizin üst düzeyde olması nedeniyle içerik editörlüğü teklifleri alabilirsiniz.

Markalar sizin blogunuza reklam vermek isteyebilir ya da ürün ve hizmetlerinizi tanıtım yazısı şeklinde tanıtmanızı isteyebilir. Bunun karşılığında para kazanırsınız.

Seminer, panel gibi etkinliklere konuşmacı olarak katılabilirsiniz.

Uzman olduğunuz konu ile ilgili sizden profesyonel danışmanlık hizmeti almak isteyenler olabilir.

İyi bir içerik üreticisiyseniz blog yazarlığı dersi de verebilirsiniz.

Uzmanlık alanınıza giren konu ile ilgili özel dersler verebilirsiniz.

Online görünürlüğünüz artacağı için kişisel itibarınız üst düzeyde olur. Bu da kişisel markanızın altyapısını oluşturmanız açısından önemlidir.

Kişisel blogunuz sayesinde yeni bir iş modeli geliştirebilirsiniz. İnternet bağlantısı olan her yerden çalışabilirsiniz. Bu da hayalini kurduğunuz çalışma modeline sizi bir adım daha yaklaştırır.

Kişisel blog konusunda fikir edinmeniz açısından www.musaozsari.com'u inceleyebilirsiniz. Kişisel blogculuk konusunda profesyonel düşünce ile hareket eden site aynı zamanda misafir yazar da kabul ediyor. Kişisel blog açma konusunda tereddütleriniz varsa, kendinize güvenene kadar misafir yazar olarak da içerik üretebilirsiniz.








Kişisel blog açmak size ne kazandırır? Kişisel blog açmak size ne kazandırır? Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Aralık 16, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.