Kredi notu öğrenme neden önemli?

Kredi, nakit ihtiyaçlarımızı karşılamak için en sık kullandığımız finansal araçların başında yer alıyor. Bankaların farklı kullanım alanlarına göre sunduğu cazip kredi kampanyaları sayesinde ihtiyacımız olan nakit tutarını gerekli şartları yerine getirerek bütçemize en uygun ödeme seçenekleri ile alabiliyoruz.

Kredi talebi son yıllarda önemli ölçüde artsa da kredi ihtiyacı olan birçok kişi kredi alamamaktan ya da istediği kredi tutarını çekememekten şikâyet ediyor. Bu aşamada bankaların kredi talebinde bulunan tüketicilerden kredi başvurusunda istediği belgelerin yanı sıra finansal geçmişin kredi çekmek için elverişli olması da önemli rol oynuyor.

Kullanıldıktan sonra geri ödenmeyen ya da düzensiz ödenen kredilerin büyüklüğünün artması, bankaların müşterilerine kredi vermeden önce onların mali durumu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmasını zorunlu kılıyor.

Bu noktada bankalar artık tüketicilerin ödeme gücü hakkında bilgi sahibi olmak için kredi notu dediğimiz aracı daha çok dikkate alıyor.

Kredi notu nedir?

Kredi ihtiyacı olan tüketiciler için bankaların kredi verip vermeme konusunda karar vermek amacıyla kullandığı bir kriter olan kredi notu ile bankalar tüketicilerin finansal geçmişi hakkında önemli verilere ulaşabiliyor. Geçmiş dönemde ödemelerin zamanında, aksatmadan yapılıp yapılmadığı, gelir durumu vb. veriler  kontrol ediliyor. Kredi kartınızı düzenli bir şekilde ödeyip ödemediğiniz, banka hesaplarınızın varlığı, bankanız ile kaç yıldır çalıştığınız, batık kredilerinizin olup olmadığı, o anki toplam borç miktarınız kredi ihtiyacınızın olumlu bir şekilde gerçekleşmesi açısından  ana belirleyiciler arasında yer alıyor.

Kredi notu nereden öğrenilir?

Tüketicilerin kendi finansal durumlarını şimdiden bilmeleri, ileride kredi alırken veya ileri vadeli bir borca girerken önemli avantaj sağlıyor. Tüketicilerin mevcut kredibilite durumunu görmeleri açısından en önemli kriter olan kredi notunu öğrenmek, ihtiyaç duyulabilecek kredileri kolay ve problemsiz bir şekilde almak açısından önem taşıyor. Kredi notu bankalardan ya da Kredi Kayıt Bürosu'nun sunduğu bir hizmet olan Findeks üzerinden kolayca öğrenilebiliyor.

Kredi notu nasıl öğrenilir?

Kredi ihtiyacınız öncesinde mevcut finansal durumunuz hakkında bilgi sahibi olmak ve bu doğrultuda başvuruda bulunmak için kredi notu öğrenme işleminizi Findeks üzerinden kolayca yapabiliyorsunuz.

Bankalara yapılan kredi başvurularında alınan her olumsuz yanıt bir sonraki kredi başvuruları açısından büyük bir sorun haline gelebiliyor. Bu nedenle kredi başvurularından önce internet üzerinde yer alan Findeks'in sunduğu detaylı sorgulama hizmetini kullanarak en güncel finansal durumu öğrenmek gerekiyor.

Findeks üyelik sayfasında tüketiciler normal üyelik seçeneğini kullanarak T.C. kimlik numarası, doğum tarihi gibi kimlik ve kişisel bilgilerini girerek, üyelik yapabiliyor ya da mobil imza üyelik seçeneği ile mobil imza ile girişe imkân veren bir üyelik gerçekleştirebiliyor.

Üyeliğini tamamlayanlar belirli bir ücretlendirme dahilinde online kredi notu sorgulama hizmetlerinden yararlanarak, güncel kredi notlarını detaylı bir şekilde öğrenebiliyor.

Kaynak:  www.bankakredinotum.com
Kredi notu öğrenme neden önemli? Kredi notu öğrenme neden önemli? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazar, Kasım 29, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.