Blog yazarları olumsuz duygu ve düşüncelere yenilmemeli

Olumsuz duygu ve düşüncelere kapılmak hayatımızı ciddi anlamda etkiliyor. Her işte olduğu gibi blog yazarlığında, içerik üretiminde de olumlu düşünceye sahip olmak büyük önem taşıyor.

Olumsuz düşüncelerin ağır bastığı bir ruh haliyle yazdığınız yazıların hiçbir anlam ifade etmeyeceğini, bir fayda sağlamayacağını aklınızdan çıkarmamalısınız.

İyi yazılar yazmak için olumlu düşünce ve duygulara sahip olmak, güzel bir ruh halinde olmak önemli bir nokta. Blog yazan birçok kişi bunu yeterince önemsemediği için ortaya nitelikli içerikler çıkmıyor.

Olumsuz duygu ve düşüncelerin sizi nasıl etkilediğini hiç düşündünüz mü?

Enerjinizi tüketir: Enerjik olmadığınız zamanlarda yazı yazmak, araştırmak, okumak istemezsiniz. Bu da sizin blog yazarlığında istikrarlı olmanızı ciddi anlamda etkiler. İçerik üretiminiz düzenli olmazsa hem yazmaktan soğursunuz hem de ziyaretçi kaybı yaşarsınız.

Olumlu düşünmenizi engeller: Olumsuz duygu ve düşüncelere sahip olmak sizi sürekli kötüye olumsuza iteceği için olumlu düşünmeyi unutursunuz. Bu da olaylara karamsar, negatif yaklaşmanıza neden olur. Yazma isteğiniz ve blogunuzla ilgilenmeniz gittikçe zorlaşır.

Strese yol açar: Stresli olmak yazma isteğinizi körelten en büyük faktör. Stresli bir anınızda kesinlikle iyi yazılar yazamasınız. Başladığınız cümleleri, kelimeleri beğenmezsiniz. Tekrar tekrar başlarsınız. Bu da sizin kendinize olan güveninizi ve inancınızı sorgulamanıza neden olur.

Daha fazla hata yaparsınız: Olumsuz duygu ve düşüncelere sahipseniz hata yapma oranınız her zaman yüksektir. Hata yaptıkça daha çok karamsar olursunuz. Başarılı olamayacağınızı, iyi yazılar üretemeyeceğinizi düşündükçe blog yazmaktan uzaklaşırsınız.

Üretkenliğiniz düşer: Olumsuz düşünceler ve duygular sizin üretkenliğinizi düşürmede çok etkili. Başarılı olmak için pozitif düşüncelere ve duygulara sahip olmak büyük önem taşıyor. İyi bir ruh halinde olmak üretkenliğinizi üst seviyeye taşımada çok önemli. Üretkenliğiniz azaldığı sürece kaliteli içerikler, başarılı blogculuk beklememelisiniz.

Öfkelenmenize neden olur: Olumsuz düşüncelere ve duygulara sahip olduğunuz anlarda tahammül eşiğiniz git gide azalır. Bu da yazılarınıza, düşünce ve fikirleriniz ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumlara karşı sert tepkiler vermenize neden olur. İletişimde ciddi problemler yaşamaya başlarsınız. Bunun sonucunda hem okuyucu kaybedersiniz hem de eleştireye kapalı hale gelirsiniz. Başarılı olmanın yolu eleştireye açık olmaktan geçiyor. Yapılan her eleştiri sizin olgunlaşmanızı, farklı açılardan bakmanızı ve başarılı olmanız için daha önce yaptığınız hataları terketmenizi sağlar.

Birlikte iş yapmanız zorlaşır: Olumsuz düşünceler ve duygular sizin ekip çalışması içinde yer almanızı, başkaları ile sağlıklı bir iş ortamında yer almanızı engeller. Bu tür düşünceler sizi yalnızlaştıracağı için gittikçe içinize kapanık hale gelirsiniz. Bu da iş fırsatlarını değerlendirmenizi zorlaştırır.

Hayatınız eğlencesiz olur: Olumsuz düşünceler kafanızda olduğu sürece hayattan keyif almak, eğlenceli olmak sizin için hayal olur. Bu yazılarınıza da yansır. Yazmaktan gittikçe uzaklaşırsınız. Okuyucuları önemsemezsiniz. Blog yazmak sizin için işkence haline gelir. Yazmanın bir amacı olmadığını düşünürsünüz ve çok zor onarılacak bir ruh hali ile eğlencesiz günler geçirirsiniz.

Bu ve benzeri sonuçlar yaşamamak için motivasyonuzu her zaman üst düzeyde tutun. Olumsuz duygu ve düşünceler yerine pozitif bir yaşam biçimine odaklanın. Hayatta her şey kötü değil. Çalışarak, sabrederek çok başarılı olabilirsiniz. Olumsuz düşünceler içeren söylemlere kulak asmayın. Kendi iç sesinizi dinleyin. Sonunda kazanan siz olacaksınız.


Blog yazarları olumsuz duygu ve düşüncelere yenilmemeli Blog yazarları olumsuz duygu ve düşüncelere yenilmemeli Reviewed by Medya İstasyonu on Pazar, Kasım 29, 2015 Rating: 5

2 yorum:

  1. Blog yazarları olumsuz duygu ve düşüncelere yenilmemeli
    Niye hocam blog yazarları insan değil mi? Hayatı hep güllük gülistanlık mı yaşıyoruz?
    Mutluluklarımız olduğu kadar acılarımızda olamaz mı?
    Hep neşeli ya da enerjik şeyler yazmak zorunda mıyız?

    YanıtlaSil
  2. Melankolik yazılara sebebiyet verir...bu da bi' bakıma hoştur aslında :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.