E-ticaret siteleri için tanıtım yazısı önemli

Rekabetin her geçen gün arttığı e-ticaret sektöründe online alışveriş sitelerinin görünür olması daha fazla müşteriye ulaşmak ve satışları artırmak açısından büyük önem taşıyor.

Görünür olmayan e-ticaret sitelerinin ziyaretçi artırması, satış yapması ve uzun vadede ayakta durması giderek zorlaşıyor.

Binlerce e-ticaret sitesi arasından sıyrılmak, satış yapmak, yeni müşteriler kazanmak için tanıtıma, reklama ve markalaşma çalışmalara ihtiyaç duyulduğu bilinen bir gerçek.

Birçok e-ticaret girişimcisi e-ticaret sitesi kurduktan sonra hemen müşteri kazanacağını, satış yapacağını düşünüyor. İşler maalesef böyle yürümüyor. Tüketiciler hakkında bilgi sahibi olmadıkları online görünürşlüğü zayıf olan sitelere karşı önyargılı yaklaşıyor. Online görünürlük şart.

Bu noktada e-ticaret siteleri basın bülteni hizmeti, tanıtım yazısı, advertorial reklam gibi ekonomik ve doğal içerik reklam çalışmalarına ağırlık vermeli. Blog sitelerinde tanıtım yazısı yayınlatmak hem SEO optimizasyonu hem de hedef kitleye doğrudan ulaşmak açısından faydalı olacak.

Blog yazarlarının birçoğunun hedef kitlesi var. İyi optimize edilmiş içerikler ışığında hazırladıkları tanıtım yazıları ile e-ticaret sitelerinin tanıtımına ve online görünürlüğüne katkı sağlayabilirler.

Tanıtım yazısı yayınlatın

Blog yazarlarının en çok ziyaret ettiği mecraların başında yer alan Medya İstasyonu'nda e-ticaret sitelerinin tanıtım yazılarını yayınlıyorum. Yazılarınızı blog formatına uygun bir şekilde hazırlayabilirim. Bu hususta bir talebiniz olursa medyaistasyonu@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.





E-ticaret siteleri için tanıtım yazısı önemli E-ticaret siteleri için tanıtım yazısı önemli Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Ekim 07, 2015 Rating: 5

3 yorum:

  1. Şu an da yönettiğim bir e-ticaret sitesi var bu yüzden e-ticaret kapsamında yayınlanan yazıları sıklıkla takip ediyorum. Bloglara reklam vermenin dışında bir e-ticaret sitesine subdomainle blog entegre etmenin faydaları olur mu hocam bu konuda fikrinizi almak isterim. Bir kaç haftadır aklımdan bu proje geçiyor. Ama yeterli bilgi ve donanıma sahip olmadan girmek de istemiyorum. Konuyla ilgili fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim. İyi bloglar.

    YanıtlaSil
  2. Blog, e-ticaret sitesinin organik ve kaliteli ziyaretçi trafiği çekmesi için oldukça faydalı. Her e-ticaret sitesinin mutlaka bir blogu olmalı. Kaliteli, fayda sağlayan ve eskimeyecek türden içerikler e-ticaret sitesinin online görünürlüğüne katkı sağladığı gibi potansiyel müşterilerin gözünde de iyi bir konumda olmasını sağlar.

    YanıtlaSil
  3. e ticaret sitesi kurdum fakat istediğim insan topluluğuna hitap etme konusunda biraz sıkıntı yaşıyorum bunu blog açarak giderebilirmiyim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.