Blogunu tanıtmak isteyenlere altın öneriler

Blog yazarlığında kaliteli içerik üretmek kadar önemli olan bir diğer konu da doğru blog tanıtımı çalışmaları ile hedeflenen kitleye ulaşmak.

Yeni blog açan ya da bir süredir blog yazarlığı yapanların birçoğu bloglarını nasıl tanıtacaklarını, hedef kitleye nasıl ulaşacaklarını tam anlamıyla bilmiyor.

Binlerce blog arasından sıyrılmak, daha fazla okuyucuya ulaşmak için tanıtım çalışmalarına mutlaka önem verilmeli. Bu yazımda blog tanıtımı ile ilgili öneriler sunmak istiyorum.

Blogunuzun hedef kitlesini belirleyin

Belli konular üzerine blog yazıları yazıyorsanız blogunuzun hedef kitlesini bu doğrultuda tespit etmenizde fayda var. Örneğin tatlı tarifleri ile ilgili içerikler ürettiğiniz blogunuzun hedef kitlesi genellikle yemek tarifleri, tatlı tarifleri ve mutfak işleri ile ilgilenen bayanlardır. Tatlı tarifleri içeren sitenizi teknoloji ile ilgilenen birinin ziyaret etmesini beklemek yanlış olacaktır. Bu noktada blog yazmaya başladığınızda Blog yazılarımın hedef kitlesi kim? Blog yazılarımın kimlere ulaşmasını istiyorum? sorularının cevaplarını netleştirmelisiniz.

Blog yazdığınızı çevrenizdekilere söyleyin

Blogunuzun daha fazla okuyucuya ulaşması için blog yazdığınızı yakın çevrenize söyleyin. Bloglar ile ilgilenen arkadaşlarınız, tanıdıklarınız olabilir. Bu da blogunuzun kısa sürede yayılmasını sağlar. 

Blog tanıtımı yöntemlerini netleştirin

Blogunuzu tanıtmanın birçok yöntemi olsa da bu noktada daha fazla okuyucuya ulaşmanızı sağlayacak çalışmalara ağırlık vermelisiniz. Öncelikle blogunuza ait sosyal medya hesapları oluşturmalısınız. Yazdığınız blog yazılarını bu mecralarda düzenli olarak paylaşın. Paylaşırken etiketler, çarpıcı görseller ve etkileyici başlıklar kullanın. Blog tanıtımına izin veren sosyal medya sayfalarında da blogunuzun linkini, yazı linklerinizi paylaşın.

Blog sayfanız ile ilgili internette reklam verin. Düşük Adwords bütçeleri, Facebook reklamları blogunuzun hedef kitle kapsamında daha fazla kişiye ulaşmasını sağlar. Bunun yanı sıra banner reklam çalışmaları da yürütebilirsiniz.

Blogunuzdan diğer okuyucuların haberdar olması için en etkili yöntemlerde blog tanıtım yazısı çalışması yapmak. Blogunuzu en iyi anlatacak, reklamdan uzak bir şekilde hazırlanmış içerikleri nitelikli blog sitelerinde yayınlatabilirsiniz. Bu yazıları okuyan blog okurları blogunuzu ziyaret etmek isteyecektir. Blog tanıtım yazıları ayrıca blogunuzun link alt yapısını kuvvetlendirmeniz açısından da faydalı bir yoldur.

Tanıtım yazısı yayınlatacağınız blogların sizinle benzer içeriklere sahip olmasına dikkat etmeniz, maksimum fayda almanız açısından son derece önemlidir. Akıllı telefon modelleri ile ilgili içerikler ürettiğiniz blogunuz olduğunu varsayalım. Bu blog ile ilgili tanıtım yazısını bir sağlık sitesinde yayınlatırsanız verim alamazsınız. Maalesef bu hata çok sık yapılıyor. Sırf sayısal verileri iyi diye tanıtım yazıları çok çeşitli sitelerde yayınlatılıyor. Bu hataya kesinlikle düşmemelisiniz.

Blog tanıtımı çalışmaları kapsamında blog tanıtımının yapıldığı blog tanıtımı siteleri ile çalışmayı da düşünün. Blog tanıtım sitelerinde yer almak yeni blog yazarları ile tanışmanızı, blogunuz ile ilgilenen hedef kitleye ulaşmanızı sağlamak açısından önemli bir nokta. Yeni ziyaretçiler kazanmak, nitelikli backlink almak, yeni blog yazarları ile tanışmak, farklı yazım tarzları hakkında bilgi sahibi olmak için blog tanıtım siteleri iyi bir fırsat olarak sizi bekliyor.

Blog tanıtımı çalışmaları kapsamında blogunuzun daha geniş bir kitleye ulaşması açısından blog tanıtımı imkan sunan www.blogumutanit.com'u öneriyorum. Sitede hem amatör hem de profesyonel birçok blogun tanıtımı yer alıyor. Blogunuzun bu sitede yer alması yeni blogları keşfetmenizi, blog yazarları ile tanışmanızı, kendi blogunuza nitelikli trafik çekmenizi sağlayacak. Blog yazarlığında başarılı ve süreklilik açısından blogunuzun geniş okuyucu kitlesi edinmesi gerektiğini unutmamalısınız.









Blogunu tanıtmak isteyenlere altın öneriler Blogunu tanıtmak isteyenlere altın öneriler Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Ekim 23, 2015 Rating: 5

4 yorum:

  1. Blogunu tanıtmak isteyen blog yazarları ile samimi bir ortam oluşturmaya çalışıyorum. Blogumu Tanıt, açıldığından beri bir çok arkadaşımı desteğini esirgemedi ve ailemiz giderek büyüyor.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, böyle bir blogum var: “ http://www.portalblogger.com ”

    Burada kendi blogunu daha mükemmel hale getirmek isteyen Blogger'lar için araçlar, eklentiler ve faydalı ipuçları paylaşıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Kendi Şiirlerimi yazdığım bir blog sayfam var . Fikir ve dusuncelerinize ihtiyacım var


    http://siirinheryerde.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  4. paylaşım için teşekkürler. ben de tanıtayım o zaman,

    ekransayfa kişisel blog ve aynı zamanda genel kültür platformu

    https://ekransayfa.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.