Blog ismi arıyorum diyenlere öneriler

Blog yazmaya karar verdiğiniz zaman ilk dikkat etmeniz gereken nokta blogunuzun isminin ne olacağı. Blog ismini baştan doğru seçmek, arama motorunda üst sıralarda yer almanız ve daha fazla okuyucuya ulaşmanız açısından büyük önem taşıyor. Binlerce blog arasından sıyrılmak için blog ismi bulma işini mutlaka önemsemelisiniz.

Peki, blog ismi seçimi nasıl yapılmalı? 

Blog ismi seçmeden önce hangi konularda hakkında blog yazacağınızı netleştirmelisiniz. Kişisel bir blog mu olacak? Belli bir kitleye mi hitap edecek? Profesyonel bir blog mu olacak? Bunları netleştirmeniz blogunuzun daha fazla kişiye ulaşması, arama motorunda kolay bulunabilir olması açısından mutlaka önemsemeniz gereken bir konu.

Kişisel bir blog oluşturma fikriniz varsa adınızı ya da adınız ve soyadınızı blogunuzda kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra rumuz belirleyerek de blog oluşturabilirsiniz. Rumuz belirleyecekseniz akılda kalıcı, kolay yazılabilen ve telaffuz edilebilen kelimeleri tercih etmeniz gerekiyor.

Blogunuzu kendi ad ve soyadınız ile oluşturmayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken noktalar var. Sizinle aynı adı ve soy adı taşıyan kişiler olabilir. Bu kişiler arasında blog oluşturanlar da çıkabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için blog ismi ile ilgili araştırmalar yapmalısınız.

Domain alıp blog açmayı düşünüyorsanız domain uzantılarını kontrol edin. Ücretsiz plaformlarda blog açmayı düşünüyorsanız yine ismi kontrol edin. Alınmışsa farklı kombinasyonlar deneyin. adimsoyadim.com yerine soyadimadim.com ya da adim.com, soyadim.com ya da birkaç sesli harf çıkararak admsyadm.com vb. deneyin. Sadece .com değil, .net .com.tr gibi uzantıları da göz önünde bulundurun.

Blogunuzu bir rumuz ile oluşturacaksınız rumuzun başkaları tarafından kullanılıp kullanılmadığını kontrol edin. Rumuz içeren blog isimlerinde farklı kombinasyonlar elde etmek kolay. İlgi çekici blog ismi bulabilirsiniz.

Blogunuz belli bir kitleye hitap edecekse akılda kalması açısından daha nitelikli blog isimleri bulmanızda fayda var. Örneğin organik tarım ile ilgili bir blog açmak istiyorsanız organik tarımı çağrıştıran, içinde organik, tarım, ziraat, çiftçilik, ekim, dikim, toprak vb. kelimeler geçen isimleri düşünebilirsiniz.

Böylece hedeflediğiniz kitlenin Google aramalarında listelenme şansınız artar. Bu aynı zamanda profesyonel blogculuk açısında da önemlidir. SEO kavramının her geçen gün daha fazla önem kazandığı günümüz internet dünyasında Google'da üst sıralarda yer almak büyük önem taşıyor. Anahtar kelime ya da anahtar kelime grubu içeren blog ismine sahip olmanız bir avantaj.

Blog ismi arıyorum diyenlere tavsiyelerim

Akılda kalıcı bir isim bulun.

İki kelimeden uzun olmasın.

Kolay yazılsın, kolay söylensin.

Taklit isimlerden kaçının.

Hem Türkçe hem de İngilizce kelimeler içeren blog isimleri kullanmayın.

Google'da aranma hacmine sahip olması avantaj.

Türkiye'den okuyucu hedefliyorsanız mutlaka Türkçe isim olsun.

Markalaşabilecek nitelikte isimleri tercih edin.

Kendi isminiz ile blog açacaksanız .com.tr uzantısı almanız prestij katar.

.com alabilir ya da ücretsiz blog platformlarının isimlerini de alabilirsiniz. Problem yok.

 Neden Medya İstasyonu ismini seçtim?

Blogumun ismini Medya İstasyonu koymamdaki amaç medya kavramı içinde değerlendirilen (haber sitesi, gazete, blog, sosyal medya, içerik) başlıklar ve konular ile ilgilenen kişilerin yolunun er ya da geç düşeceği bir online mecra oluşturabilmekti. İstasyonlar bazen boşalsa da hiç yolcusuz kalmaz. Medya İstasyonu da öyle... Bir ziyaretçi gider diğeri gelir...

Peki, sizin blog isminizin bir hikayesi var mı? Yazı altına yorum olarak paylaşırsanız sevinirim.








Blog ismi arıyorum diyenlere öneriler Blog ismi arıyorum diyenlere öneriler Reviewed by Medya İstasyonu on Cumartesi, Ekim 24, 2015 Rating: 5

1 yorum:

  1. Bir anda otururken buldum. http://pitniningezegeni.blogspot.com.tr/ kimsenin duymadığı ne olduğunu dahi bilmediği bir kelimenin dikkat çekeceği akılda kalacağını düşündüm.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.