SEO'nun temeli kaliteli içerik üretmek

SEO, internet üzerinden daha fazla müşteriye ulaşmak ve satışları artırmak açısından birçok web sitesi açısından hayati önem taşıyor.

Arama motoru optimizasyonu için binlerce lira harcayan birçok web sitesi var. Buna rağmen SEO için hiçbir para harcamayan doğal şekilde yükselen siteler de var.

Arama motorları herhangi bir siteyi içeriği ile değerlendirirken kullanıcı deneyimini gözönünde bulunduruyor. Algoritmalarını da o deneyimlere paralel olarak oluşturuyor. Zaten arama motorlarının en büyük amacı da kullanıcıların istediği doğru sonuçları onlara sunmak.

Fayda sağlayıcı ve iyi optimize edilmiş içeriklerin yer aldığı web sitelerinin her zaman iyi bir konumda yer alacağına inanıyorum. Günümüzde SEO kavramını daha çok teknik çalışmalar şeklinde düşündüğümüz için içerik üretimi ve kullanıcı deneyimlerini ikinci plana itiyoruz. Halbuki SEO'nun temelinde kaliteli içerik var.

Web siteniz hedeflediğiniz kelimelerde teknik SEO çalışmaları ile ilk sayfada yer alabilir. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar aradıklarını bulamazlarsa, sitenizi hemen terkederlerse bir süre sonra sıralamalarda geriye düşmeye başlarsınız. Çünkü kullanıcıların gözünde itibar kaybı yaşadığınız için Google'ın gözünde de değersizleşirsiniz. Bu durumda yeniden SEO çalışmalarına başlayarak eski konumunuza kavuşmayı arzularsınız. SEO teknikleri, hem bu döngü içinde devam eder.

Ben içeriğin güçlü ve faydalı olmadığı, kullanıcı deneyimlerinin önesenmediği sitelerin ne kadar SEO çalışması yaparlarsa yapsınlar er ya da geç çöp olacağına inanıyorum. İnternet kullanıcıların beklentileri artık farklılaşıyor. Arama motorları da kullanıcı deneyimlerine daha fazla önem veren web sitelerini yukarıya çıkarıyor. Klasik SEO anlayışı ile hareket etmek artık mümkün değil. Devir, içerik SEO devri. İçeriğe yatırım yapan kazanıyor.

Google'ın son yıllarda sıkça yaptığı algoritma değişikliklerinin asıl nedeni de bu. Bilgi kirleniyor, bilgi üretilmiyor, var olan içerikler parça parça çeşitli sitelerde yer alıyor. Bu durumda kullanıcılar da aradıklarını kolay ve doğru bir şekilde bulamıyor. Burada internet sitesi açarak para kazanma düşüncesinin hızla yaygınlaşmasının büyük rol oynadığını unutmamamız gerek.

Örneğin; yemek yapmak ile ilgili hiçbir deneyimi olmayan birinin yemek blogu açması ne kadar doğru? İçeriklerin başka yemek sitelerinden alınarak hazırlandığı bir site sadık okuyucu kazanabilir mi? Okuyucu ile arasında bir bağ kurabilir mi? Sürekli para kazanabilir mi? Maalesef ilgi alanına girmediği halde sırf "çok kazandırıyor" gibi aptalca düşünceler ile site açan çok kişi var. İşte internetin kirlenmesi, sitelerin çöp haline gelmesinin en büyük nedeni bu.

Bilginin hızla kirlenmesi kullanıcıları güvenilir içerik üreticilerine yönlendiriyor. Doğru ve faydalı bilgilerin okuyucular için altın değerinde olduğunu biliyorum. Bu yüzden blogumda kullanıcıların maksimum fayda sağlayacağı nitelikte içeriklere yer veriyorum. Blog yazmak ile ilgili yazılanlar hep aynı. Farklı bakış açısı ile okuyuculara yol gösterecek, hatalarını aza indiricek nitelikte yazılar yok.

Ben Medya İstasyonu'nda bunu yapıyorum. Blog teması paylaşmıyorum, Blogger HTML kodları paylaşmıyorum. Blogger eklentileri paylaşmıyorum. Bunları yer yerde bulmak mümkün. Taklit etmeyin, taklit edilen olun. Önemli olan blogunun içinin nasıl doldurulacağı. Ben sadece kaliteli içerik üretmeye odaklanıyorum. Blogumda yazdıklarımı okuyanların da iyi bir içerik üreticisi olması için çalışıyorum.

Blog eklentisi, teması, kodu ile uğraşmak blog yazarları için zaman kaybı. Blogculukta en önemli işiniz içerik üretmek olmalı. Değer üretmedikten sonra temanız on numara olmuş neye yarar?

Blogculara altın tavsiyeler

Donanımlı olmadığınız alanlarda blog yazmayın.

Kopya içerikler ile bir yere varamayacağınızı unutmayın.

Değeri olan içerikler üretin.

Blog teması, HTML kodu, blog eklentileri ile boşa zaman harcamayın.

Bol bol yazı pratiği yapın. Size kazandıracak en önemli şey, iyi bir içerik üreticisi olmak.

İçeriklerinizi gelecekte de aratılacak şekilde optimize edin.

Profesyonel blogculuğu önemseyin.

Mutlaka bir hedef kitle belirleyin.

Başarılı içerik üreticilerini takibe alın.

Gözlem yeteneğinizi geliştirin.

İmla kurallarını öneseyin.

Yazılarınızda samimi bir ifade kullanın.

Daima sadelikten yana olun.

Ulaşılabilir olun.

Maillerinizi cevaplayın.

Yazılarınızı sakin bir zaman diliminde yazın.

Ruhsal olarak iyi olduğunuz anlarda yazın.

Yazılarınıza yapılan yorumları dikkate alın.

Yazılarınıza gelen reklam içeren yorumları direkt silin.

Sizi eleştirerek kendini tatmin etmek isteyenler olabilir, dikkate almayın.

Medya İstasyonu'nu düzenli olarak ziyaret edin. Pişman olmayacaksınız.















SEO'nun temeli kaliteli içerik üretmek SEO'nun temeli kaliteli içerik üretmek Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Eylül 25, 2015 Rating: 5

1 yorum:

  1. sitenizin tasarımı çok güzelmiş. benimde blog sitem var. sizin temanızı çok beğendim. bende aynı temayı kullanmak isterim . eğer yardımcı olursanız sevinirim. blog setim http://godaddy-promotions.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.