Makale yazarlığı rehberi hazırlayacağım

Makale yazarlığı, son yıllarda en çok ilgi gören para kazanma yollarından biri oldu. Makale yazarak para kazanmak isteyen birçok kişi bunun nasıl yapılacağına dair araştırmalar yapıyor. Bu konuda çok sayıda mail aldım, yazdığım blog yazıları binlerce kez okundu.

Yazı yazarak para kazanmak elbette mümkün. Bu noktada makale yazımı işini kaliteli ve fayda sağlayıcı bir şekilde sürdürmek büyük önem taşıyor. Yazı yazmayı bilen herkes yazarak para kazanabilir diye bir kaide yok. Bu işin de kuralları var. Kurallara uygun yapılırsa önü çok açık.

İçerik ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bu bilinen bir gerçek. Çünkü web sitesi sayısı da artıyor. Her web sitesi sahibi içerikleri kendi üretmediği için dışarıdan destek almak durumunda. Bu noktada makale yazan kişiler öne çıkıyor.

Piyasada birçok makale yazarı olsa da bu işi üst seviyede yapan ve ciddi paralar kazanan çok fazla kişi yok. Birçok kişi 100 kelime 1 TL'ye makale yazıyor. Ayda 1000 TL kazanmanız için 1000 adet yazı yazmalısınız. Ne zaman dinlenecekseniz? Bilgisayar başından kalkmadan yazı yazmak bu işten kısa sürede soğumanıza neden olacak. Sosyal hayatınız olmayacak.

1000 tane yazı yazarak alacağınız parayı 50-100 yazı yazarak almak güzel olmaz mı? Bu noktada size de büyük görev düşüyor. Kalitenizi daima üst seviyede tutmalısınız. Yazma tarzınızla, konulara bakış açınızla diğer yazarlardan farklı bir yaklaşımınız olmalı. Kendinizi geliştirmezseniz çok kısa sürede yıpranırsınız.

Makale yazarlığında kendini geliştirmek için emek harcamadığından dolayı yazı başına aldığı ücrette ciddi artışlar olmuyor. Halbuki kaliteli yazılar yazanlar 100 kelime 1 TL yazı işleri yerine daha fazla kazanmalı.

Piyasada makale yazarlığı yapmak isteyen ya da halihazırda makale yazanlar için oluşturulmuş iyi bir rehber yok. Birtakım e-kitaplar satılsa da bunlar kaliteli makale yazarlığı açısından çok yetersiz.

Makale yazarı rehberi çalışması

Uzun zamandır profesyonel içerik yazarlığı yapan biri olarak kaliteli makaleler yazmak, bu işten para kazanmak isteyenlere yönelik faydalı bilgiler içeren bir rehber hazırlamayı düşünüyorum.

İnternette yazarak para kazanmak hakkında bilgilerin çoğu aynı. Bu konuda ciddi bir bilgi kirliliği var. Bu yüzden işe yarayacak bilgileri, deneyimlerimi bir çatı altında toplamayı düşünüyorum.

Şu an taslak aşamasında. Kaç sayfa olacağını kestiremiyorum. Rehberin içinde makale yazarlığının nitelikli bir şekilde yapılması için ihtiyaç duyulacak bilgiler, öneriler ve örnekler yer alacak. Kendi deneyimlerimden de bahsedeceğim. Farklı bakış açılarını sunacağım. Kolay anlaşılacak bir rehber olacak.

Aksilik çıkmazsa yıl sonuna kadar yetiştirmeyi planlıyorum. Tamamladığım zaman blogumdan duyuracağım. Ücretsiz bir rehber olmayacak. Rehbere sahip olmak isteyenler benimle e-mail yoluyla iletişime geçerek belli bir ücret karşılığında satın alacak. Rehber, makul bir fiyata satılacak.

Konu hakkında görüş, öneri ve isteklerinizi yorum olarak ya da mail (medyaistasyonu@gmail.com) yoluyla iletebilirsiniz.




Makale yazarlığı rehberi hazırlayacağım Makale yazarlığı rehberi hazırlayacağım Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Eylül 16, 2015 Rating: 5

3 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.