Instagram'da ürün satış yapmanın 6 adımı

Instagram'da satış yapmak, internet üzerinden para yöntemleri arasında en çok ilgi gören alanlardan biri. Instagram kullanıcı sayısının hızla artması, markalar ve bireyler için yeni fırsatları da beraberinde getirdi.

Birçok kişi ve marka Instagram üzerinden ürün satışı yaparak kazanç elde edebiliyor. Milyonlarca kişi tarafından kullanın Instagram ile ürünlerin doğru hedef kitle ile buluşması mümkün olabiliyor.

Instagram'da satış yaparak para kazanmak istiyorsanız ve nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Daha önce de Instagram'da ürün satışı ile ilgili birkaç yazı yazmıştım. Bu yazımda Instagram'da en kolay nasıl ürün satabilirsiniz konusuna değinmek istedim.

Instagram'da hangi ürünleri satacağınızı belirleyin

Instagram'da ürün satışı yapmak istiyorsanız öncelikle hangi ürünleri satacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Instagram'da ürün satışı yapanların hesaplarını, popüler Instagram butiklerini incelemenizi tavsiye ediyorum. Böylece ne satacağınıza dair fikir sahibi olabilirsiniz. Instagram butikleri genelde takı, giyim, ayakkabı, parfüm, saat, gözlük, çanta, elbise, telefon kapakları satışı yapıyor. Bunun dışında el yapımı ürünler ve diğer ürünleri satan Instagram butikleri de mevcut. Eğer kendi ürettiğiniz ürünleri satmak istiyorsanız kafanızı karıştırmanıza gerek yok. Satmayı düşündüğünüz ürünleri tedarik edecekseniz kolay alabileceğiniz, her zaman ulaşabileceğiniz türden ürünlere yönelin. Tedarik zamanlamasını iyi yapmalısınız. Hızlı tedarik yapar ve aynı hızla müşterilere gönderirseniz güven kazanabilir ve daha fazla satış yapabilirsiniz.

Instagram butiklerini inceleyin

Instagram'da satışa başlamadan önce diğer butikleri incelemenizi öneriyorum. Hatta bu hesapların yöneticilerine bilgi sahibi olmak için bazı sorular da sorabilirsiniz. Şu konularda kendi satış stratejinizi geliştirmek açısından mutlaka bilgi sahibi olmalısınız: Hangi butik ne tür ürünler satıyor? Ürün fotoğraflarını nasıl paylaşıyor? Ürün açıklaması olarak hangi bilgiler var? Siparişi nasıl alıyor? Hangi ödeme yöntemlerini kullanıyor? Ürün gönderimini nasıl yapıyor? Kapıda ödeme yöntemi var mı? Ürün kaç günde teslim ediliyor?

Instagram'da butik açın

Instagram'da satış yapmanız için bir hesap açmalısınız. Hesap açarken kullanıcı adınızın kolay ve akılda kalıcı olmasına dikkat edin. Satmayı düşündüğünüz ürünler ile alakalı türden kullanıcı adları belirleyin. Uzun kullanıcı adlarından uzak durun. Potansiyel müşterilerin size kolay bir şekilde ulaşması açısından Instagram kullanıcı adını doğru seçmek büyük önem taşıyor.

Instagram profil fotoğrafınız mutlaka olsun

Instagram'da ürün satışı yapacağınız hesap için profil fotoğrafı belirleyin. Bu alanı boş bırakmayın. Kullanacağınız fotoğraf Instagram butiğiniz için uygun olsun. Kişisel fotoğrafınızı kullanmayın. Profesyonel destek alarak güzel bir logo hazırlatabilirsiniz. Logo kullanmak, butiğinizin bilinirliğini artıracağı gibi profesyonel görünmesini de sağlayacak.

Instagram profil bilgilerinizi düzenleyin

Instagram hesabınızın profil bilgilerini düzenlemeyi ihmal etmeyin. Güvenilir bir satıcı olmanız açısından bu çok önemli. Mağazanıza ait genel bilgileri, sattığınız ürünler hakkında bilgiler verin. Kullanıcıların sipariş vermeleri için güncel bir mail ve telefon numarası eklemeyi unutmayın. Instagram butiklerinde siparişlerin büyük çoğunluğu WhatsApp ile alınıyor.

Instagram butiğinize ürün görselleri eklemeye başlayın

Tüm bu işlemler sonrasında oluşturduğunuz Instagram hesabınıza satacağınız ürünler ile ilgili görselleri ve temel bilgileri eklemeye başlayabilirsiniz. Ürün fotoğraflarının etkileyici görünmesi için filtreleri kullanın. Ürün açıklamalarını profesyonel bir şekilde yazın. Reklam kokan ifadelerden uzak durun. Hesabınızda her gün onlarca ürün fotoğrafı paylaşmayın. Takipçilerinizi bunaltmayın. Günlük 1 ürün girişi yapın. Ürünleri paylaşırken etiketleri mutlaka kullanın. Ürünlerin altına kargo, fiyat, ödeme yöntemleri hakkında bilgiler de ekleyin. Doğru etiket kullanımı hedef kitleye ulaşmayı kolaylaştıracağı gibi satış yapmanızı hızlandıracak. Ürün fotoğraflarınızın yüksek çözünürlük olması kullanıcıların daha fazla ilgi göstermesi açısından önemli. Düşük çözünürlükte, net olmayan fotoğrafları kullanmayın.


Instagram'da ürün satış yapmanın 6 adımı Instagram'da ürün satış yapmanın 6 adımı Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Eylül 15, 2015 Rating: 5

2 yorum:

  1. Günümüzün özellkle butik e-ticaret siteleri yada yeni girişimcileri için instagramda ürün satış yapma son derece kolay ve keyifli hale geldi. E-ticaret sitesi aksine talebe uygun arz sunmaya çalışmak yerine, instagramı etkili kullanmak sayesinde ürüne yani arza talep oluşturmak mümkün hale gelmektedir.

    YanıtlaSil
  2. Açıklayıcı bir paylaşım olmuş hocam teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.