E-ticaret sitesi en ucuz nasıl kurulur?

E-ticaret sitesi açmak, son yıllarda en popüler internet girişimleri arasında yer alıyor. E-ticaret sitesi kurma maliyetlerinin hızla düşmesi e-ticaret sitesi sayısını da önemli ölçüde artırdı. Paket e-ticaret yazılımları sayesinde çok kısa sürede online mağaza sahibi olunabiliyor.

Peki, e-ticaret sektörüne adım atmak isteyen fakat çok fazla bütçesi olmayan girişimci adayları en ucuza bir e-ticaret sitesini nasıl kurabilir? Bu yazımda e-ticarete başlamak isteyen, çok fazla bütçesi olmayan girişimci adayları için ortalama maliyetler hakkında temel bilgiler sunuyorum.

Başlamadan önce ne satacağınızı belirlemelisiniz. Birçok kategoride ürün satmak yerine tek kategoriye ya da birkaç kategoriye yönelmek hem daha avantajlı hem de daha az maliyetli olacak.

E-ticaret sitesi için uygun bir domain seçerek işe başlamanız gerek. Domain seçiminde akılda kalıcı, satmayı düşündüğünüz ürünler ile alakalı olması ve .com uzantıya sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Domain fiyatları oldukça ucuz. Ayrıca biraz araştırma ile oldukça kaliteli bir alan adına sahip olabilirsiniz.

E-ticaret paketi almadan da e-ticaret sitesi kurabilirsiniz. Bunun için ücretsiz e-ticaret sitesi yazılımlarını kullanabileceğiniz gibi 50-100 dolara satılan Wordpress e-ticaret temalarını da tercih edebilirsiniz.

Wordpress, dünyada milyonlarca web sitesi tarafından kullanılıyor. Son yıllarda Wordpress temalarda da çok önemli gelişmeler oldu. Piyasadaki birçok tema mobil uyumlu ve son derece işlevsel. Wordpress e-ticaret sitesi kurarak e-ticaret sektöründe yer almak mümkün.

Bu noktada satış yapmayı düşündüğünüz ürünler için uygun olabilecek bir tema seçebilirsiniz. Dikey e-ticaret siteleri için Wordpress e-ticaret teması kullanmak az maliyetli olması açısından tercih edilebilir.

50-100 dolara kaliteli, responsive özellikli Wordpress e-commerce temaları ile e-ticaret sitenizi hazırlayabilirsiniz. Bu temaların kullanımı son derece kolay. Bazı eklentiler ile oldukça kullanışlı bir hale gelebiliyor. Başlangıç aşamasında tercih etmeniz sizi ekstra maliyetten kurtabilir.

E-ticaret siteniz için hosting seçimini ekonomik bir şekilde yapabilirsiniz. Sitenizin trafiği arttıkça daha farklı hosting çözümlerini seçebilirsiniz. Wordpress e-ticaret sitesi kuracaksınız  yıllık Wordpress hosting tercih etmeniz maliyetlerinizi minimuma indirmeniz açısından faydalı olacak. 80-100 TL'ye yıllık hosting almanız mümkün.

E-ticaret sitenizin akılda kalması için profesyonel bir logoya sahip olmanız çok önemli. Logo ve grafik işlerinden anlıyorsanız logonuzu kendiniz çizin. Anlamıyorsanız webmaster forumlarında 30-50 TL'ye güzel bir logo hazırlatabilirsiniz.

E-ticaret sitelerinde güvenlik çok önemli. Bu yüzden bir SSL sertifikası sahibi olmanız gerekiyor. Başlangıç aşamasındaki e-ticaret sitesi için ihtiyacınız olan e-ticaret SSL sertifikasını yıllık 20-50 TL arası fiyatlara satın alabilirsiniz.

E-ticaret sitenizde başlangış aşamasında EFT, Havale, PayPal kullanabilirsiniz. Vergi kaydınız varsa sanal POS, mobil ödeme, kapıda ödeme gibi ödeme yöntemlerini de aktif olarak kullanabilirsiniz.

Küçük çaplı bir E-ticaret sitesi ortalama kurulum maliyeti

Alan adı: 20-25 TL

Hosting: 80-100 TL

Wordpress e-ticaret teması: 50-100 dolar (Daha ucuza da bulabilir ya da ücretsiz tema kullanabilirsiniz.)

SSL sertifikası: 20- 50 TL 

Logo: 30- 50 TL

Yukarıdakiler küçük çaplı bir e-ticaret sitesinin en ekonomik kurulumu için harcayacağınız tutarlar.

Bu maliyetler haricinde fatura kesebilmeniz için vergi kaydı, şahıs şirketi kurulumu vb. giderleriniz olacak. Fatura, bastıracaksınız, kaşe yaptıracaksınız. Güvenilir bir satıcı olarak işe başlamanız gerek. Ürün teslimatı için koli, ambalaj almalısınız. Ürünler için güvenilir ve ucuz fiyatlar sunan tedarikçiler bulmalısınız.

Satışlarınız ve müşterileriniz arttıkça daha profesyonel çözümleri tercih edebilirsiniz.

E-ticaret sitesi kurdunuz. Peki, tanıtımını nasıl yapacaksınız? Aşağıdaki blog yazısını okuyun.

E-ticaret sitesi tanıtımı nasıl yapılır?









E-ticaret sitesi en ucuz nasıl kurulur? E-ticaret sitesi en ucuz nasıl kurulur? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazar, Eylül 27, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.