Blog yazılarınızı okutacak başlık önerileri

Blog yazılarınızın daha fazla okunmasını istiyorsanız blog yazısı başlıklarınızın dikkat çekici ve yazıyı okumaya teşvik edici nitelikte olmasına dikkat etmelisiniz.

Blog yazısı başlıkları, blogunuzdaki yazıların daha fazla kişi tarafından okunması, arama motorunda kolayca bulunması için oldukça önemli.

Yazınızın içeriği ne kadar iyi olursa olsun başlığı dikkat çekmiyorsa, ziyaretçileri o yazıyı okumak için teşvik etmiyorsa bir anlam taşımayacak. Bu yüzden yazınızın içeriği kadar başlığı için de özen göstermelisiniz.

Bu yazımda blog yazılarınızın daha fazla okunmasını sağlayacak türden başlıklar hakkında birkaç öneride bulunmak istiyorum.

Öncelikle blog yazılarınızın başlıkları çok uzun olmamalı. Uzun başlıklar hem okuyucular için hem de arama motorları için iticidir. 7 kelimeyi geçmemesine özen gösterin.

Blog başlıklarınızın SEO uyumlu olmasına dikkat edin. Blog yazınızın içeriği ile ilgili anahtar kelimelerden en az 1 tanesi başlıkta geçmeli.

Blog başlıkların okuyucularda merak uyandırması için çarpıcı başlıklar atmayı öğrenin. "Blog yazarak para kazanın" yerine "Blog yazarak para kazanmanın 3 yolu" şeklinde bir başlık yazınızı daha fazla okutacaktır.

Okuyucular; "Nasıl yapılır? neden önemli? en sık yapılan hatalar, bunları yapmayın!, 5 yolu, 7 öneri, 8 püf nokta, 5 altın kuralı, 4 tavsiye, nasıl olmalı, nereden başlamalı, hangi, kolay yolları, en kolay nasıl yapılır, ne zaman" vb. ifadeler içeren yazılara daha fazla ilgi gösteriyor. Blog yazısı başlıklarınızda bu ifadelerden birini kullanmanız yazılarınızın daha fazla okunmasını sağlayacak.

Kendi başarı hikayeniz, tecrübeleriniz, uyguladığınız yöntemler ile ilgili ifadeler içeren blog yazıları da fazla okunur. Örneğin; "1 ayda 10 bin ziyaretçiye nasıl ulaştım? Blogumdan ayda 2 bin TL nasıl kazandım? Bloguma nasıl ziyaretçi çektim?" gibi başlıklar okuyucuları yazınızı okumaları için teşvik edeceği gibi sizin sadık bir takipçiniz olmalarını da sağlayabilir.

Sizin yazdığınız konu ile alakalı benzer yazılar varsa başlıklarını kontrol edin. Bu yazıların başlıklarından farklı türde başlık atmanız yazınızın dikkat çekmesi açısından önemli bir fayda sağlar.

Blog başlıklarında okuyucuların anlamını bilemeyeceği kelimelerden uzak durun. Her okuyucuya hitap eden kelimeleri seçmeye dikakt edin.

Blog başlıklarında her kelimenin ilk harfinde büyük harf kullanmayın. Bu hem itici hem de profesyonel durmuyor. İnternet dünyasında yaygın bir şekilde kullanılsa da bu yanlış. Türkçe imla kurallarını hatırlayın. "Adsense İle Para Kazanın" yerine "Adsense ile para kazanın" yazın.




Blog yazılarınızı okutacak başlık önerileri Blog yazılarınızı okutacak başlık önerileri Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Eylül 30, 2015 Rating: 5

1 yorum:

  1. Selam,

    Yazınız yine faydalı ve oldukça bilgilendirci.
    Son paragrafınızda belirttiğiniz 'yazım klavuzu' hakkında yazabilirseniz süper olur.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.