Satın aldığınız makalelerden neden verim alamıyorsunuz?

Makale alımı, makale satışı son yıllarda webmaster dünyasında en çok talep gören alanların başında yer alıyor. İçerik yazarlığı deneyimi ya da sitelerine içerik üretecek vakti olmayan site sahipleri ücretli makale alarak sitelerini güncel tutmayı tercih ediyor.

Bu ihtiyaç doğrultusunda her geçen gün büyüyen makale sektöründe yazarak para kazanılabileceğinin farkına varan birçok kişi ücret karşılığı yazı yazarak para kazanma yoluna gidiyor. Bu da içerik sektöründe kalitesiz ve niteliksiz yazıların artmasını beraberinde getiriyor.

Daha önceki yazılarımda da belirtmiştim makale yazmak gerçekten emek isteyen bir iş. Yazılan yazıların kaliteli olması, başkaları tarafından keyifle okunması, bilgi vermesi, çözümler sunması çok önemli.

Yoksa aynı yazıyı cümle ve kelime değişiklikleri yaparak, başlığını değiştirerek, kelime sayısını azaltarak ya da artırarak biçimlendirmek kolay. Piyasa aslında bu şekilde dönüyor. Özgün, sıfırdan araştırarak makale üreten gerçek içerik yazarı pek yok. Bunun için ciddi bir alt yapı da olması gerek. Birkaç kelime yazarım, paramı alırım şeklinde profesyonellikten son derece uzak bir şekilde yapılan bu işlerin uzun vadede hiçbir getirisi yok.

Makale piyasasında işlerin nasıl döndüğünü gayet iyi biliyorum. Emeğinin karşılığını alamayan çok sayıda nitelikli yazar var. 100 kelime 1 TL'ye yazı yazılıyor. Bu nasıl bir mantık? 100 kelimelik bir yazının 15-20 kelimesi zaten seo adı altında şişirilen cümleler. Ansiklopedik formatta, okuyucudan uzak makale yazmak alışkanlık olmuş. Web sitesi sahipleri de kalite analizi anlamında yetersiz. Makale olsun da sitemi güncel tutayım yeter mantığı ile bakıyorlar. Verim alma gibi bir düşünce yok.

Şunu unutmamak gerek; Çok makale para kazandırmaz, iyi makale para kazandırır. Konusu ile ilgili iyi bir şekilde hazırlanmış makalede yer alan Adsense reklamları daha çok tık alır. Çünkü okur o makaleyi beğenmiştir. Makale ile alakalı çıkan reklamı da tıklayarak ürün ya da hizmeti incelemek ister. Çöp makaleler ile bu işler yürümez arkadaşlar. Ben 100 tane 1 TL'den yazı almak yerine 5-10 tane kaliteli yazı almayı tercih ederim. Çokluk demek kirlilik demek. Bilgi kirliliğinin her geçen gün arttığı internet sektöründe bu kirliliğe daha fazla katkı sağlamamak gerek.

Artık profesyonel makale, içerik hizmetleri önemsenmeli. O satın aldığınız makaleler ile bu işin yürümediğini siz de biliyorsunuz. Yabancı sitelerin Adsense kazançlarını gördükten sonra Türkçe sitelerde iş yok diyerek reklam verene çamur atıyorsunuz. Önce siz sitelerinizi kaliteli ve maksimum fayda sağlayan içerikler ile donatın. Öyle her şeyi hit getiriyor diye eklemeyin. Bir duruşunuz olsun. İçerikleriniz bütünlük sağlasın. Tek elden çıksın.

Profesyonel bir makale kolay mı üretiliyor? Yazmaya ve araştırmaya ciddi vakit harcadığım bir yazıyı neden 1-2 TL'ye satayım? Hocam bütçem bu kadar, hocam pahalı yazıyorsun, hocam ne kazanıyorum ki sana istediğini vereyim diye şikayet edenler bu işe hiç girişmesin. Emek sömürücülüğüne her zaman karşıyım.

Bütçen yoksa, yazarın emeğinin karşılığını veremeyeceksen bu işe başlamayacaksın arkadaş. Makale yazımı konusunda gelen düşük ücretli teklifleri düşünmeden geri çeviriyorum. 100 tane yazıyı yazıp 100 TL kazanmak için kaç gün aralıksız çalışmak lazım? Bunun yerine 5-6 yazı yazıp aynı parayı almayı tercih ediyorum. Kalite oluşturmak şart.

Bu konu ile ilgili belli zamanlarda yazılar yazmamın sebebi kaliteli içerik üretiminin daha fazla artmasını sağlamak. Kaliteli içerik yazarlarının daha iyi şartlar altında yazılar yazmasını sağlamak.

Bir yazar emeğinin karşılığını ne kadar iyi bir şekilde alırsa ortaya çıkan yazıların kalitesi de o denli yüksek olacaktır. 100 kelime 1 TL'ye yazan birinden çok yüksek kalitede fayda sağlayıcı yazı beklemek aptallık. Bu konuyu ciddi ciddi düşünün derim.
Satın aldığınız makalelerden neden verim alamıyorsunuz? Satın aldığınız makalelerden neden verim alamıyorsunuz? Reviewed by Medya İstasyonu on Cumartesi, Ağustos 15, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.